MARIAN DRĂGULESCU, ARGINT LA CAMPIONATUL MONDIAL DE LA GLASGOW (2.11)

0
27

marian dragulescu argint glasgow 2015 aArticol preluat din Evenimentul Zilei
Retras din gimnastică în 2012, nemulțumit de faptul că nu a fost inclus în lotul pentru JO de la Londra, Marian Drăgulescu a strălucit de această dată la Campionatele Mondiale de la Glasgow.
Ieri, sportivul „tricolor” a cucerit medalia de argint la turneul final din Regatul Unit, în proba de sărituri și astfel s-a calificat și la Jocurile Olimpice de la Rio. Drăgulescu a obținut 15.300 puncte la prima săritură și 15.500 la a doua și, cu o medie de 15.400, a pășit pe a doua treaptă o podiumului, după nord-coreeanul Ri Se-gwang (15.450).
Cel mai titrat gimnast român și-a dobândit ieri medalia de argint în chinuri. În timpul probei de la Glasgow, Marian a concurat sub tratament, acuzând dureri la încheietură. „Nu puteam să țin în mână nici cana de ceai”, a declarat românul. Aceasta a fost singura medalie adjudecată de delegația masculină a României la Campionatele Mondiale din Scoția. România mai avea un bronz cucerit de Larisa Iordache la individual compus.
La aproape 35 de ani, Drăgulescu şi-a trecut în palmares a 10-a medalie la Campionatele Mondiale, a 6-a la sărituri (4 de aur şi 2 de argint).
 
sursa: Evenimentul Zilei

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here