Marian Filip a cântat pentru copiii şi comunităţile sărace din Kosovo

0
32

Marian Filip la Psihologul muzical
Articol preluat de pe site-ul bihon.ro
După un turneu prin Europa, efectuat în luna iunie, respectiv în Germania şi în Austria, unde a susţinut concerte în Stuttgart, Linz am Rhein şi Graz, Marian Filip a hotărât să împărtăşască noile sale compoziţii şi concitadinilor de pe malul Crişului, într-o locaţie deosebită, la Hanul cu Noroc. Acolo unde spune că întotdeauna a fost primit şi găzduit în condiţii foarte bune. Dar înainte de a pomeni de concertul ce urmeaza sâmbătă, 25.07.2015, să remarcăm prezenţa sa şi a muzicii sale la Festivalul Country Woodstock II, din Linz am Rhein, Germania. Acest festival este unul caritabil, aflat la a doua ediţie, iar scopul este strângerea de fonduri pentru Kosovo, cu aplicare în plata serviciilor medicale pentru copiii familiilor fără venituri, precum si achiziţionarea de maşini agricole destinate comunităţilor sărace din Kosovo. În urma Festivalului Country Woodstock II a fost editat un album, pe suport CD, album ce cuprinde 18 piese muzicale ale tuturor artiştilor care au participat la festival, album ce include şi piesa mea I’ll Be Waiting For You. Vânzarea albumului va ajuta în continuare la strângerea de fonduri pentru Kosovo”, ne-a declarat artistul.
Marian a fost primit cu multă caldură la acest festival de către reprezentanţii muzicii country din Germania şi in special de Georg Danter, în calitate de organizator, precum şi de Gaby Agricola, promotor al artiştilor country independeţi din toată lumea, prin intermediul organizaţiei Fair Play Country Music, dar şi de alţi artisti cu care s-a cunoscut la Country Music Messe, în Bergheim, în aprilie. Cel mai bine a fost cotată cea mai recentă compoziţie, intitulată „I’ll Be Waiting For You”, piesa înregistrată în luna mai la studioul lui Sandy Deac, în Cluj. Cu o zi înainte de acest festival, Marian a susţinut un concert pentru românii din Stuttgart, în cadrul spectacolului „O Vara Cu Noi”, alături de Cornel Bucşa ( Germania), Mihaela Trifu ( Belgia), Saveta Bogdan şi Jul Baldovin, la Schlosslespark, în găzduirea Elenei Wagner. Ulterior a urmat un concert pentru românii, şi nu numai, din Graz, în Augatenpark, concert susţinut împreună cu Marius Dobra şi Cornel Bucşa. Marian vă aşteaptă sâmbătă La Hanul cu Noroc, unde va sărbători şi întâlnirea cu promoţia Gojdu, prieteni nelipsiţi la toate concertele, dar şi aducând încă două voci feminine, cea a Deliei Ardelean şi a Anisiei. Îşi va prezenta şi aici compoziţia cea mai recentă, alături de alte piese muzicale proprii, precum şi de piese din repertoriul country şi nu numai.
Intrarea este liberă, buna-dispoziţie asemenea. Ca planuri de viitor apropiat, Marian are în vedere participarea la un festival în USA, la Johnson City, Tennesee, în spetembrie anul acesta, unde, de asesemea, îşi va prezenta propriile compoziţii la Buffalo Valley Music Festival 2015, după care va călca pe covorul roşu în Nashville alături de cei de la Fair Play Country Music, în cadrul galei organizate de Josie Passantino, General Manager la Josie’s Country Blast Radio, Radio Show Host la The Josie Show.
 
sursa: bihon.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here