SANREMO 2014, LA FINAL

0
113

În această seară s-a încheiat festivalul Sanremo, ediția 64.
Premiile sunt:
Premiul I la secțiunea CAMPIONI: piesa “Controvento” interpretată de ‎ARISA‬
Premiul I la secțiunea GIOVANNI: Rocco Hunt – „Nu juorno buono”
Il MIGLIOR TESTO (PREMIO BARDOTTI):  Cristiano ‎DeAndrè‬
 
 
 
 

 
Am citit numeroase comentarii după aflarea rezultatelor:
„Piesa lui Cristiano ‎DeAndrè era cea mai bună, nu înțeleg de ce a fost eliminată”
„Ce sens are să dai premii unor piese eliminate?”
„A luat premiu datorită numelui de familie pe care-l poartă. Fabrizio DeAndre era într-adevăr mare!”
„Citind comentariile referitoare la Cristiano, realizez că lumea habar n-are ce înseamnă un text bun. Se vede treaba că în Italia prind foarte bine în continuare textele ușurele care nu spun mai nimic”.
„Din punctul meu de vedere acest festival a fost câștigat de Cristiano DeAndre”.
„Se știa din prima seară că va câștiga Arisa! Ați făcut tot posibilul să se întâmple acest lucru. L-ați scos din joc pe Renga pentru că el era singurul care o putea învinge. Să vă fie rușine!”
„M-a distrat foarte mult să văd cum ziarul Corriere Della Sera a anunțat câștigătoarea cu 5 minute înainte de voi, organizatorii”.
„Am urmărit toate serile… Una dintre cele mai slabe ediții, cu câteva excepții. Sper ca la anul să nu se mai ocupe Fazio!”
„Fabio și Lucianna au fost la înălțime! Preferata mea era Antonella Ruggiero, dar mă bucur și pentru Arisa. Abia aștept ediția viitoare a festivalului”.
„Adevăratul Sanremo era cu Pippo Baudo! Oricum, felicitări Arisa!”
„Arisa mă plictisește… Pentru mine a câștigat Renga. Juriul m-a dezamăgit din nou. Până la urmă nu o să mă mai uit niciodată la acest festival”.
„Felicitări Arisa! A fost preferata mea încă de la început!”
„Sper că la anul scăpăm de Fabio și Lucianna! Sunt plictisitori!”
„Era clar de la început că va câștiga Arisa! Așa cum s-a întâmplat în anii trecuți cu Emma Marone și Marco Mengoni. Arisa nu merita să câștige. Nici măcar nu e o actriță bună, era clar că știa că va câștiga… Nici măcar nu s-a bucurat pentru premiu… și nu-mi spuneți că este timidă… n-are nicio legătură… Așa e când mergi la sigur! Să vă fie rușine!”
„Vrem să vedem clasamentul în întregime”.
„Când aflăm clasamentul general? E inadmisibil acest rezultat!”
„Ați trucat rezultatul!! Unde este Renga? Nesimțiților!”
„Dar Arisa a realizat că a câștigat Sanremo? Mie mi se pare că nu! Așa față inexpresivă nu am mai văzut de mult! Reacția ei m-a șocat… parcă i-ar fi dat cineva 2 euro, nu marele premiu la festival”.
„Sper că la anul veți schimba prezentatorii și sistemul de vot. Mi-ar plăcea să văd mai mulți CAMPIONI în concurs, și bine ar fi să cânte fiecare câte o singură piesă. Luați exemplu de la Eurovision. Voi ați rămas în urmă!”
 
 
Rita Pavone a urmărit cu mare atenție acest festival. Din a treia seară a reținut momentul lui Renzo Arbore, are doar cuvinte frumoase despre el. Atât în ceea ce privește dialogul spumos cu Fazio cât și recitalul în sine: „a meritat din plin să fie aplaudat în picioare. Văzându-l nu pot să nu mă întreb: de ce nu a fost niciodată propus pentru a prezenta acest festival? Renzo este muzician, autor de texte, prezentator, practic are toate atuurile pentru a fi un maestru de ceremonie la Sanremo. Gândiți-vă la această idee, oameni buni! Nu mi-a plăcut faptul că tinerii au intrat în concurs după miezul nopții, dar în ciuda oboselii fizice și psihice, pe care nu aveau cum să nu o resimtă, s-au descurcat foarte bine și pentru asta îi apreciez foarte mult.
Eros Ramazzotti l-a susținut pe Diodato: „Felicitări Diodato! Rețineți acest nume! Este un fel de Jeff Buckley al Italiei”.
Ieri, Toto Cutugno scria pe pagina de facebook: „De la categoria Giovanni, Rocco Hunt, cu rap-ul său dedicat orașului Napoli, m-a emoționat cel mai mult. Îl felicit! Foarte mult mi-a plăcut și tânărul talentat Renzo Rubino, care sper să se afle pe podium. Mi-a mai plăcut și RENZO ARBORE, un personaj deosebit, un mare ambasador al muzicii napoletane, adevărata muzică italiană cunoscută în întreaga lume. Îți mulțumesc, Renzo!”
Postarea lui Toto a avut și multe comentarii. Sunt multe persoane care au votat pentru Rocco Hunt, alții care consideră că Baglioni și Renzo Arbore au salvat festivalul.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here