Master Class by Benny Rietveld – Bass: Code & Journey la JazzBook Club din București

0
10

Pe 18 septembrie, cei care doresc să studieze bass-ul sunt așteptați la JazzBook Club din București (ora 18.00, str. Dr. Carol Davila Nr.1, Sector 5) unde pot participa la un masterclass intensiv de Electric Bass susținut de Benny Rietveld. Cursul este structurat in trei parti: lectie despre concepte, explorarea tehnicilor si jam session student/profesor.

Taxa de participare este 100 lei. Pentru studenti, taxa de participare este de 50 lei.

Rezervari la tel. 0752.206.746 sau e-mail: office@jazzbook.ro,www.jazzbook.ro 
Participantii la masterclass sunt incurajati sa-si aduca propriul instrument.

1. Lectia despre concepte – Benny va vorbi despre ce inseamna sa fi un bass-ist, care este rolul real al bass-ului in muzica si alte detalii despre ce inseamna sa fii bass-ist in lumea reala (incluzand eticheta, comportament, cum sa capeti si sa mentii job-uri pentru cantari live si inregistrari)
2. Explorarea tehnicilor – Benny va trece in revista cateva tehnici de baza si variatiile acestora, cateva tehnici avansate, tehnici de exercitiu si de manipulare a tonului cu ajutorul instrumentului si a amplificatorului intr-un mod care sa te ajute sa obtii maximum de eficienta de la mainile si echipamentul tau.
3. Jam session profesor/student – In aceasta a treia parte Benny va invita participanti la masterclass sa cante, de obicei cu o sectie ritmica, tobosar sau alti muzicieni (daca sunt disponibili) si pe masura ce asculta va atrage atentia asupra unor aspecte, va oferi sfaturi si va face observatii. Participantii vor trebui sa se tina bine din punct de vedere fizic, al aurei si emotional pentru a supravietui. De obicei, asta e partea cea mai amuzanta, dar si cea mai intensa si infricosatoare a evenimentului.

Despre Benny Rietveld

– este unul dintre cei mai prolifici bass-isti moderni ai scenei muzicale internationale. Este de 15 ani bass-istul si directorul muzical al trupei Santana, multi-premiata cu Grammy.
– are un CV impresionant, incluzand colaborari cu Shelia E and the Prince organization, cu jazz icon-ul Miles Davis, dar si cu John Lee Hooker, Eric Clapton, Zucchero, Dave Matthews si multi altii.
– a scris muzica de film (Brooklyn Rules – 2007 – cu Alec Baldwin) si este un apreciat producator muzical.
– este posesorul a 9 premiii Grammy si a 3 Latin-Grammy, alaturi de Santana, pentru Supernatural (2000) si Shaman (2003).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here