Matilda Pascal Cojocărița participă la Eurovision

0
65

Matilda Pascal Cojocărița este prima interpretă de muzică populară din România care își propune să urce pe scena Eurovision.
Artista a luat această decizie datorită celor de la Cobzality, care i-au propus să colaboreze cu ei la piesa „Steaua din vis„. Pentru că îi plac lucrurile noi și provocările și nu refuză experiențele noi, cântăreața a spus „Da” colaborării.
„La început am luat propunerea în joacă. Însă în momentul în care mi-am dat seama că e treabă serioasă, am venit în București, am tras vocile și am rămas în proiect. Îmi plac foarte mult Cobzality, atât ca muzicieni, cât și ca oameni. Mă simt minunat în preajma lor, ca o colegă, o prietenă. Mă fac să întineresc”, a mărturisit artista.
Alegerea trupei Cobzality nu este deloc întâmplătoare. „Matilda Pascal Cojocărița este un om deosebit și o profesionistă, atribute pe care le-am căutat la potențialul nostru colaborator din zona folclorului. Apoi am vrut o ‘mamă’ foarte frumoasă pentru solista noastră Bianca și o voce cu timbru special. Nu în ultimul rând o interpretă versatilă, care să aibă în repertoriu mai multe genuri. Toate acestea le-am găsit la Matilda Pascal Cojocărița”, povestește Florin Romașcu.
Cobzality, împreună cu Matilda Pascal Cojocărița, se vor înscrie la Eurovision cu o piesă care îmbină sonoritățile moderne, caracteristice trupei și muzica autentică românească. Ei se bazează și pe o apariție scenică spectaculoasă. Povestea de dragoste dintre o pământeană și un astru va fi ilustrată printr-un show de zile mari, marca Robi și Florin — așa cum cere fișa postului încă din perioada Sistem, care va include măști din Maramureș, tobe exotice, un călușar și alte elemente spectaculoase.
 
Înscrierile pentru selecția națională a concursului Eurovision au început pe 15 ianuarie și vor avea loc până pe 14 februarie. Pe 19 și 20 februarie va avea loc preselecția, în care un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs.
 
Pe 20 februarie vor fi anunțate cele 12 melodii finaliste, iar pe 1 martie va fi selecția națională, în urma căreia va fi aleasă melodia câștigătoare într-un spectacol televizat, cu public.
România va concura la Eurovision 2014 în cea de-a doua semifinală, din 8 mai, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Copenhaga, orașul-gazdă.
Anul acesta, la Eurovision participă 37 de țări dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 6 mai, iar 15 țări luptă în cea de-a doua semifinală, din 8 mai.
În prima semifinală vor intra Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia, Estonia, Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San-Marino, Portugalia, Ucraina și Olanda, iar în a doua semifinală — Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia, Elveția.
 
Anul trecut, reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia „It’s My Life”.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here