MediaSind TVR cere conducerii televiziunii publice explicaţii privind cheltuielile de publicitate pentru Cerbul de Aur

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
65

Membrii sindicatului spun că au aflat din presa centrală că TVR vrea să promoveze festivalul de la Braşov plătind vloggeri şi influenceri şi că în şedinţa din 17 iulie a fost hotărât: „Se aprobă încheierea unui contract privind achiziţia de servicii de realizare concept de creaţie şi comunicare, inclusiv execuţie şi implementare copy-uri pentru promovarea Festivalului Cerbul de Aur 2019″.

Ei au adresat trei întrebări conducerii televiziunii publice:

„1. De ce aţi decis, în lipsa partenerului social, încheierea unui Contract privind achiziţia de servicii realizare concept de creaţie şi comunicare?

2. În ce constau aceste servicii  şi care este bugetul alocat?

3.De ce nu sunt folosite resursele umane din TVR, inclusiv specialiştii Serviciului IT şi Serviciul Marketing?”

Filiala MediaSind TVR a solicitat conducerii TVR să răspundă la aceste întrebări în termen de 10 zile. „Din păcate, nu este prima dată când există suspiciuni privind cheltuirea discreţionară a banului public.

Semne de întrebare privind modul în care a fost folosit bugetul alocat ediţiei de anul trecut a festivalului Cerbul de Aur, au fost formulate şi în Camera Deputaţilor care, în data de 20 februarie 2019, a votat în plen constituirea unei comisii de anchetă pentru cercetarea acestor cheltuieli, după ce 7 membri ai Consiliului de Administraţie au reclamat Comisiilor de Cultură ale Parlamentului lipsa de transparenţă a preşedintelui – director general SRTv, Doina Gradea  în cheltuirea banilor publici”, se mai arată în comunicatul publicat miercuri pe site-ul sindicatului.

Cea de-a 19-a ediţie a festivalului Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Găsiți articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/entertainment/tv/mediasind-tvr-cere-conducerii-televiziunii-publice-explicatii-privind-cheltuielile-publicitate-cerbul-aur-1_5d38a1d9892c0bb0c6cde8a1/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here