MEDICI POLITICI, FOTBAL DEMISIONAR, DIVERTISMENT ȘCHIOP

0
284

CRED CĂ MI SE DUCE RĂBDAREA PENTRU IOHANNIS

Am urmărit discursul și apoi conferința de presă a Președintelui (13.10. N-a răspuns, practic, la nimic. Întrebările n-au fost rele. ”Problema s-a autorezolvat cumva”! ”Guvernul împreună cu mine ne-am mișcat bine”! De unde știe Președintele că pe 6 decembrie nu va fi Stare de urgență? Sau știe de acum că și-n martie 2021 va fi nasol? Ne-a asigurat că învățământiul online se învață. Întrebarea e simplă: cu ce? Nu pot să cred că nu știe că nu-s tablete peste tot, că sunt profesori care refuză, că sunt zone fără semnal, ș.a.m.d.

CRAIOVA e lider în ambele ligi. Cea a lui Mititelu a bătut Rapid cu 5-0 și apoi l-a dat afară pe antrenorul italian Napoli! *La ProX (13.10) este Mitică Dragomir, cu pălărie pe cap, deși e în studio și discută cu o femeie. Neamul prost nu se schimbă ever! I se cere părerea mereu și nu înțeleg de ce? Nici Ciolacu nu-l vrea în consiliul municipal, dar televiziunile îl iubesc pe acest nemernic care a otrăvit presa din România (remember Atac la persoană?). Gică Hagi a afirmat că avem atacanți și mijlocași de nivel mondial. Nu-i mai simplu să-i nominalizeze și să i se dea funcția de selecționer. Dragomir a scăpat de procese, nu l-au condamnat pentru nimic. Ultimul, aflat pe rol, se prescrie. Nici mașina n-o mai conduce, ca să nu mai genereze probleme. Astfel de minți strălucite sunt modelele căutate de presa liberă!

Dr Rafila a devenit pesedist cu acte în regulă. Frumos a păcălit televiziunile timp de un an, cu ”independența” lui. Și-a asigurat zeci de apariții pandemice. Normal că acum îl contrează pe liberalul Tătaru, îl ironizează uneori și pe Arafat. Ce credibilitate mai au ”specialiștii” afiliați politic? Pe 13 octombrie cifrele sunt contradictorii și alarmante.* Ne întâlnim cu un om și implicit cu toți cei cu care acea persoană s-a întâlnit în ultimele la 14 zile. Afirmația unui epidemiolog de elită, făcută la Digi24 (la ora 13,10 pe 13.10).

La Vorbește lumea l-am văzut pe supertatuatul Vali Bărbulescu. Uitasem de el. Cine le-a băgat în cap ălora că el știe să facă un interviu, nu mă prind, dar a fost un moment jenant. Moment repetat și pe 13.10. Vorbește impostat, fals, bea când vorbește, nepoliticos. Deși are foaia în față cu întrebările, se face că le caută. Îhîm…după răspunsurile invitatei.

La Răzvan și Dani a reapărut Radu Ille. Cu vorbirea lui din Oaș. Are 20 de ani de activitate muzicală și tot exaltat a rămas!

La XFactor, după multe momente greu de suportat, am auzit și o voce adevărată. Exclamațiile entuziaste ale juraților n-au contenit. Mămica mea, mi-a rupt capul, mamăăă… O italiancă a rezolvat absența talentelor românești.

Măruță îl sună pe Florin Călinescu pentru a-i cere părerea despre o faptă teribilă, zice el. Doamna ministru Anisie a promis o dezbatere cu genialul Selly, apoi a contramandat. Florin a zis că habar nu are cine e Selly, dar nici pe ministră n-o știe. Deși Măruță a insistat cu ”tu știi despre ce e vorba” omul a răspuns ferm, în stilul său bășcălios și verde, că habar nu are. Apoi a avut o opinie. Nu e admisibil să refuzi, că dacă o trimitea Orban la țară să lipească afișe, o făcea, chiar dacă e Covidul peste tot.

SE CER DEMISII, DAR NU CELE CARE CONTEAZĂ!

Mirel Rădoi este tot mai contestat. Brusc, o serie de ziariști își amintesc că el nu are experiență ca (era să scriu ca și, cum scriu paradiții din presă) antrenor, că a ratat obiective și la FCSB, că nu e pregătit, că nu e selecționer. Dacă treceam de Islanda, sigur le avea pe toate. Da, avem doi antrenori fără licență PRO la două echipe naționale. Rădoi și Mutu au condus echipele care au pierdut partide importante. E dezamăgitor. Dar în teren nu erau lăudații, ceruții jucători? Mitriță, după care au oftat specialiștii, Ianis Hagi, Camora, atât de intens mediatizat ș.a.m.d? Cum pot fi atât de ipocriți?  Au făcut ceva pe teren Maxim, Alibec sau Pușcaș? Iancu, cel hulit, a făcut două faze. I se cere demisia lui Rădoi? Dar de ce nu se cere demisia celor care l-au numit pe el și pe Mutu? Și înainte pe Contra, și înainte pe antrenorul german Daum? Nicio reacție pe site-ul F.R.F., nici o vorbă de la Stoichiță, Burleanu ș.a. La calificare au luat prime și ei. S-a tot insistat pe experiența jucătorilor islandezi. Păi știți care era media de vârstă la noi? 29-30 de ani.

EȘEC TOTAL CU NORVEGIA – MIREL DEPRIMAT!

Echipă schimbată, mulți tineri și concepție tot greșită. Tinerii Hagi, Pușcaș. Manea, Bancu, Răzvan Marin, Cicîldău…   n-au făcut față. Haalman (20 de ani) ne-a dat trei goluri. Am pierdut cu 4-0. Nu poți da vina mereu pe antrenor, chiar dacă Hagi (tatăl) susține că jucătorii nu pot fi acuzați. Pot fi, dacă nu arată că-și dau sufletul pe teren. Dacă selecția e greșită, dacă așezarea în teren e aiurea, dacă filosofia antrenorului e nepotrivită, atunci îl schimbi, dar după victoria cu Austria erau unii în al 9-lea cer. Tot cu Rădoi, tot cu jucătorii aceștia. Pe 14 jucăm cu Austria și apoi ne liniștim! Presimt că Mirel va dori să plece…Nu cred că se aștepta la un astfel de eșec, la reacțiile atât de virulente (unele argumentate, altele gratuite). Unii au transferat hate-ăreala față de Steaua, FCSB sau Becali (e finul lui) asupra nefericitului antrenor. * La tineret Man dă goluri. Nu era util la meciurile astea trei cu Islanda, Norvegia, Austria? Mai erau și alții. Sigur că accidentările, Covid-ul ne-au dăunat, dar până și Ronaldo a pățit-o, așa că asta nu poate fi o scuză. Selecționerul e obligat să anticipeze, să aibă fler!

Am văzut partide de handbal fete. Unele foarte bune (Gyor-Odense 32-25) altele mai chinuite cum a fost Krisatiansand- CSM (pierdut de ale noastre la 5 goluri) și altele sub nivelul ligii a doua, cum au fost cele două de la Brăila. Noroc că Dunărea s-a calificat, dar jocul învechit, dezlânat, lent, a fost într-un teribil contrast cu ce au arătat puștoaicele de la Bergen (Norvegia). Dacă se mai jucau 3 minute, dacă nu ne ajutau arbitri, ratam calificarea, deși au fost două partide acasă!* Dortmund – ȚSKA 28-29 după ce echipa germană a condus și cu 5 goluri! Ce final dramatic!

Roland Garros a oferit surprize mari la fete. Finala Swiatek– Kenin n-a prea avut istoric. Poloneza are un joc complet, la numai 19 ani, are stăpânire de sine, are un zâmbet sincer și dezarmant. E drept că n-au participat jucătoare mari din Top 10, dar Iga bătea cam pe oricine în forma în care era. Unii spun că va dispărea ca Ostapenko. Pare din alt material, dar e posibil să nu-și dorească o carieră prea lungă în tenis. Finala băieților a avut momente spectaculoase, dar a fost dominată clar de Rafa Nadal. Primele două seturi Djokovic n-a mișcat. 6-0, 6-2…În setul trei a fost ceva mai echilibrat ajungând la  4-4 dar s-a terminat cu 7-5 și Nadal ia al 20-lea Mare Șlem.* Simona Halep termină anul pe locul 2 în lumea. Se menține în Top 5 de 5 ani! Este o mare și unică performanță!

O doamnă foarte simpatică (Digi 24, pe 11.10 seara) , Tessa Dunlop ,s-a îndrăgostit de România la 18 ani. Vorbește bine limba, și-a pierdut inima în Moldova. Ține ca britanicii să afle despre Regina Maria, după ce au aflat despre Ștefan cel Mare, vrea să ajute la schimbarea opiniilor britanicilor despre noi. Și o face cu talent și dezinvoltură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here