Mihaela Bustuchină, Corina Dănilă și Carmen Movileanu la Psihologul muzical (ediția 755 – 18.03.2017)

0
327

Corina Danila Mihaela Bustuchina si Carmen Movileanu la Radio Romania 2017
Corina Danila Mihaela Bustuchina si Carmen Movileanu

O ediție a doamnelor frumoase! Dr. Mihaela Bustuchină-Vlaicu a venit în țară din Franța (unde trăiește și muncește) și am profitat de ocazie pentru a o ruga să ne vorbească despre legătura dintre muzică și neurologie, despre efectele muzicii asupra creierului uman. Mihaela continuă să cânte, când are timp, dar și compune. A fost o oră specială cu multe informații inedite și utile.
Carmen Movileanu a mai fost într-o noapte musafiră, pe vremea când realizam, împreună cu Lucica Popescu Moraru, emisiunea „Vineri Noaptea în Direct” (1992). A fost o revedere extrem de plăcută. Acum produce emisiunea „Ieri, Azi, Mâine” de la TVR, iar moderator este actrița Corina Dănilă (debutantă la R.R.A.). Ascultătorii pot afla multe despre cele două doamne, despre munca și viața lor. Am aflat cum se construiește o emisiune care are la bază imensa Arhivă a Televiziunii Publice. Muzica preferată de invitate a inclus piese cu Iris, Garou, Zoia Alecu, Florin Bogardo, Led Zeppelin, Cargo, Nat King Cole, Noa, Patricia Kaas ș.a. Foarte mulți dintre cei care ne ascultă urmăresc și emisiunea realizată de invitate. Motiv de satisfacție pentru ambele părți.
Agenda pop-rock a inclus piese cu Steve Hackett, Horia Moculescu (a împlinit 80 de ani), Bobby Solo, The Beatles, Ed Sheeran, James Blunt, Marcela Saftiuc alături de Traian Cosma. Emmylou Harris alături de Rodney Crowell au asigurat finalul ediției.
Top 5 Sentimental a fost cel mai scurt din istoria rubricii. „Vinovată” este Ada Milea care compune și cântă piese sub un minut (uneori). Primele locuri în top: 1. Greierele și furnica, 2. Ceaușescu n-a murit, 3. Pe vapor spre labrador.
 
Audio:Selecția mesajelor (au fost aproximativ 500!)
 
Mihaela Bustuchina Vlaicu
Mihaela Bustuchina Vlaicu

Teddi, Londra Ce bucurie! Mulţumesc pentru Sabbath!
Simona metalfan Ronnie James Dio rules my world! Ce mă bucur că aţi difuzat-o!
Black Eloise Acest început de emisiune mi-a mers la suflet! 🙂 Mulţumesc!
Robby, Reşiţa Bun venit Mihaela Bustuchină! Creierul meu a fost în extaz când a auzit Black Sabbath!
Vicky Când am ascultat Black Sabbath  a fost un adevărat foc de artificii în creierul meu.
Mitrofan Viorel Amedica O ascultam candva cu mare placere pe Mihaela Bustuchina Vlaicu. Romania a pierdut nu doar un medic ci si o mare voce.
Patricia, Sao Paolo Dar s-a făcut vreun studio privind ascultarea excesivă a aceloraşi piese? Adică… nu putem face ceva pentru a convinge radiourile să renunţe la heavy-rotation şi să nu mai ascultăm pe toate posturile aceleaşi 10 melodii de 40 de ori pe zi? Nu putem să ne protejăm?
Boogie Ştiu că cercetătorii britanici fac o grămadă de studii. Unul dintre ele spunea că cei care ascultă hard & heavy sunt foarte inteligenţi şi deschişi. Ceea ce mi s-a părut corespunzător. 🙂 Apoi, tot britanicii au făcut alt studiu din care reieşea că cei care ascultă muzică clasică sunt inteligenţi… Eu nu mai înţeleg… Deci… cum sunt eu?!
Teddi, Londra Vă ocupaţi şi de cei care suferă de ASL (Amyotrophic Lateral Sclerosis)? Mă impresionează chitaristul Jason Backer care suferă de această boală de 20 de ani. Acum nu mai poate vorbi, nu se mai poate mişca, dar din punct de vedere mental e ok. comunică cu ochii printr-un sistem dezvoltat de tatăl său. E fabulos cum a reuşit să reziste deşi i se dăduseră doar 5 ani de viaţă când a fost diagnosticat. Încă mai compune muzică.
Tania, Ucraina Bun venit celor două invitate!
Adryan, Sydney Bun venit! Eram îndrăgostit de Carmen Movileanu!
Viorica Tantagoi · Felicitări pentru invitatate! Au o emisiune pe cinste la TVR 2! O emisiune pe cinste! (şi a d-voastră şi a invitatelor!) Sănătate și tot binele din lume! Dumnezeu să vă ocrotească!
DarkAngel Sincer, emisiunea invitatelor este printre puţinele pe care le urmăresc. În rest, nu prea mă uit la TVR… nu înţeleg de ce au dispărut emisiunile de divertisment, de muzică… emisiunile pentru copii… Fratele meu îmi spune mereu că se uita la Abracadabra, Ba Da Ba Nu… Cu generaţia mea ce are TVR-ul de nu mai are emisiuni pentru noi?
Pavel Apetroaei · Toate cele bune doamnelor!
Floroni Robert · Buna seara din Deva, doamne dragi ! E minunat sa v-ascult cu drag !
Carmen Movileanu si Corina Danila
Carmen Movileanu si Corina Danila

Harry Mă bucur că sunt alături de noi Corina şi Carmen!
Niko, Milano Bun venit celor două invitate! Le ascult cu mare plăcere! Apropo de televiziune… Aici, Rai Uno este super-susţinută, dar oferă şi programe de calitate. Toată lumea, mă refer la populaţie, înţelege cât de important este să susţină posturile publice de radio-TV. În România, nici TVR-ul nici Radioul nu au explicat concret importanţa taxei şi a sprijinului poporului. Pe subiectul acesta, parcă nu mai eraţi jurnalişti şi nu mai ştiaţi să vă susţineţi punctul de vedere argumentat.
Catalin Matei Va ascult din Anglia,cu multa placere.
Mihail Mihaly Konsztans Ne bucuram sa va auzim! Bine ati venit!
Robby, Reşiţa Cum a fost examenul la admiterea la Facultatea de Teatru? Ce a trebuit să recite Corina? Există vreun rol pe care şi-l doreşte în mod special?
Magda Ce părere au invitatele de faptul că se intenţionează scoaterea din programa şcolară a lui Creangă şi Slavici şi Eminescu?
Lavinia Ban Mulţumesc pentru alegere! Roberto Benigni e preferat!
Monica Când a fost ultima oară când aţi mers la cinema? Dar prima oară? Mai ţineţi minte ce film aţi văzut prima oară la cinema?
Mihai Aş vrea să o întreb pe Corina dacă în adolescenţă avea postere pe pereţi şi dacă da, cu cine erau?
Lylytrance Invitatele vor merge la Untold?
Doiniţa Ce părere aveţi despre musical şi despre teatrul de revistă?
Gabi Ursutz ·  Exista vreo colectie de revelioane de dinainte de 89 trecuta pe digital ca sa poata fi cumparata? mi-ar place sa am intreaga arhiva a TVR cu tot ce are, de ex emisiunile Un zambet pe 16 mm… multumesc!
Kiss-Maxim Doina · Somn usor, doamnelor si astept revederea „Ieri, Azi, Maine”…
Georgiana Excepţional topul cu Ada Milea!
Teddi, Londra Ada Milea are piese atât de scurte încât nici la Eurovision nu cred că o primesc!
Anca Mulţumesc pentru Steve Hackett! Mi-a plăcut interviul!
Liviu Excelent Beatles!
 
 

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here