Mihaela Bustuchină Vlaicu la Psihologul muzical (ediţia 682 – 24.10.2015) – AUDIO

0
549

Mihaela Bustuchina Vlaicu la Radio Romania 2015
Mihaela Bustuchina Vlaicu la Radio Romania 2015

Ediţia a debutat cu o invitaţie la un concert special, cel intitulat „Gala Chapeau”, organizată de familie şi prieteni pentru Gabriel Cotabiţă.
 
A revenit, spre bucuria ascultătrilor fideli, dr. Mihaela Bustuchină Vlaicu, neurolog-artist cu reşedinţa la Paris (din 1992). A revenit pentru a ne arăta că s-a ţinut de cuvânt şi a lansat cartea promisă (chiar pe 23.10). În primul capitol este prezentă şi emisiunea noastră, motiv pentru care mă simt onorat! „Să locuieşti într-un cântec de pasăre” a apărut la Editura Favorit şi este însoţită de un CD, „Caii mei albaştri” cu piesele compuse de Mihaela, selecţionate împreună cu Luminiţa Dumitrescu şi bine pregătite spre difuzare (la capitolul sunet) de Saşa Boscu. Au fost piese de la debut (1974), compoziţii din perioada şcolii de la Slatina, altele din anii 80, precum şi o compoziţie recentă, în limba franceză (din 2014). Cea din urmă prefaţează albumul viitor. Versurile cântecelor sale sunt ale unor poeţi îndrăgiţi (Nichita Stănescu, Ion Minulescu, George Ţărnea, Virgil Dumitrescu ş.a.). Deşi era obosită după o zi intensă, ne-a cântat câteva piese în direct (chiar şi unele care nu figurează pe acest album lansat).
 
 
În mod firesc a primit şi întrebări din domeniul ei profesional (este doctor în Ştiinţe medicale, neurolog apreciat în Franţa şi nu numai), dar şi din cel muzical. Multe mesaje din diferite colţuri ale lumii au emoţionat-o, pentru că nu spera ca lumea să-şi amintească de activitatea ei din lumea folk-ului românesc (anii 1970-80). Mihaela Bustuchină Vlaicu a activat şi-n radio, la Radio France International (din 2000), unde a prezentat emisiunea în limba română, „Magazin medical”. Ne-a oferit şi câteva repere dintre preferinţele sale muzicale cu Coldplay, Maurane, Isabella Boulay, George Ezra, Ellie Goulding, Snow Patrol sau Garou şi Celine Dion. Mulţi au decretat că a fost cea mai bogată ediţie!
Agenda pop-rock include piese cu Anda Călugăreanu (născută pe 24.10 1946), Gilbert Becaud, Ana Popovic, Julio Iglesias şi alţii.
Topul 5 Sentimental i-a revenit lui Adrian Daminescu. Primele clasate sunt 1. Şi m-am îndrăgostit de tine, 2. Eu te voi iubi, 3. Intr-o zi.
 
 
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (au fost aproape 300 de mesaje):
Ionela, Călăraşi: Mare bucurie mi-aţi făcut cu Bob Marley!
Vicky: Bun venit Mihaela Bustuchină! Mi-a plăcut când a fost data trecută la emisiune!
Dan Caldaruse Mare,mare surpriza cu Mihaela Bustuchină!
Black Eloise: În noaptea asta, în mod excepţional, ascultăm „Neurologul muzical”?
Cristina, metalfan: Bun venit Mihaela Bustuchină Vlaicu! Mă bucur că e cu noi în această noapte! Aş vrea să o întreb cum este privit Charles Aznavour în Franţa? Este popular, susţine concerte? Ştiu că o să vină în România, iar mama mi-a spus că biletele sunt foarte scumpe….
Maria Magdalena Danaila Bună dimineaţa din Beijing, ce fericire s-o ascult pe Mihaela Bustuchină, o salut cu drag!
Popa Gabriel salutari doamnei Mihaela!
Cristi, Olanda: Cât de tare! Aţi scris despre vizita la Psiholog în cartea dvs.
Popa Gabriel frumoasa voce avea, frumoasa e si acum!!
Cristi Banu E vremea sa ne jucam cu luna, cu stele si flori… E noaptea tarmului cu scoici… E vremea noptii ce freamata de catifele si matasuri din care se desprind vise si iubiri… E noaptea cintecului, e timpul pentru acorduri de chitara ce se ingemaneaza cu acuratetea glasului in care se joaca luna, stelele si flori…
Maria, Nancy, Franţa: Aici nu doarme nimeni! Vă ascultăm cu mare drag, ca de fiecare dată!
Maria Claudia Wow, ce surpriza, demult nu am mai auzit-o pe Mihaela Bustuchina!!! Melodia e din anul in care m-am nascut eu, 1974!
Georgiana, Munchen, Germania: Suntem alături de voi! O ador pe Mihaela!
Ana, Roma, Italia: Îmi merge direct la suflet vocea Mihaelei Bustuchină! Felicitări pentru carte şi CD!
Robby, Reşiţa: Tatăl meu era rocker în liceu, adică asculta heavy-metal şi hard-rock. Acum, la 47 de ani, s-a „înmuiat” ascultă pop, folk… Înţeleg că omul se schimbă, evolueză… Dar eu vreau să îmi placă heavy-metal până la 80 de ani!! Asta înseamnă că eu nu vreau să evoluez?!
Vicky: Într-un interviu, Alice Cooper a declarat că sunt vreo două albume pe care fanii lui le iubesc foarte mult şi îi cer să cânte piesele în concerte, dar el nu o face. Explicaţia este cel puţin ciudată (pentru mine): „Nu mai pot să cânt acele piese… era perioada în care beam foarte mult şi acum, când ascult acele albume, am impresia că nici nu sunt ale mele… Nu-mi amintesc când şi cum am compus piesele respective”…
Vanda Tudose Ce voce, ce claritate, ce dor imi era de ea…
Cristi Banu E vremea sa ne jucam cu luna, cu stele si flori… E noaptea tarmului cu scoici… E vremea noptii ce freamata de catifele si matasuri din care se desprind vise si iubiri… E noaptea cintecului, e timpul pentru acorduri de chitara ce se ingemaneaza cu acuratetea glasului in care se joaca luna, stelele si flori…
Simona, metalfan: Este adevărat că pe măsură ce tehnologia avansează, omul îşi foloseşte creierul din ce în ce mai puţin, adică pe româneşte, se prosteşte? Am prieteni care nu mai ţin minte date de naştere fără agenda din smartphone sau Facebook. Am prieteni care nu mai ştiu adunarea, scăderea, împărţirea şi înmulţirea fără calculatorul din smartphone…
Niko, Milano: Aş vrea să o întreb pe invitată: un neurolog se ocupă şi de oameni care au fost afectaţi de consum de droguri? Aş vrea să ştiu dacă cei care au avut astfel de probleme mai pot face muzică. De exemplu, Syd Barrett, de la Pink Floyd…
Nae Girimea Buna dimineata tuturor! Am aflat multe informatii interesante din „culisele” creierului uman, gratie d-nei Bustuchina! Multumesc pentru acestea si multe felicitari si aprecieri pt munca pe care o face cu multa pasiune! Radio Romania e departe cel mai bun radio!!! Apreciez foarte tare emisiunea Psihologul Muzical si inca o remarca: vreau sa-i transmit multa sanatate celui care a venit cu ideea ca in programul de noapte de pe RRA sa fie concerte de la ora 12 noaptea. le ascult in fiecare noapte. deci celelate radiouri palesc atat din pct de vedere al diversitatii muzicii, cat si cel al informatiilor de ordin politic, social, etc. O noapte faina tuturor!
Maria, Madrid, Spania: Îmi place foarte mult invitata! Apropo de noduli pe corzile vocale, există şi un caz fericit: Bonnie Tyler. În cazul ei, vocea a devenit specială şi încă mai poate cânta, chiar şi la 63 de ani.
Teddi, Londra: Cum sunt priviţi românii în Franţa acum? S-au schimbat lucrurile în bine în ultima vreme?
Black Eloise: Am citit că în Marea Britanie există câteva „ferme” unde sunt duşi copilaşi (5-15 ani) care au probleme locomotorii, sau probleme de comunicare, sau epilepsie, etc pentru tratament. Medicii de acolo susţin că aceştia sunt ajutaţi foarte mult de cai. Este adevărat că apropierea de cai te ajută?
Ade Lyna Mulțumiri și din partea Fan Page GAROU Bluescharest!!
Remus Ionete Buna dimineata !!! Ne bucuram foarte mult sa o ascultam pe prietana noastra comuna Mihaela.Felicitari pentu lanasarea carti si CD-uluiVa dorim toate cela bune de la Boston. Carolina si Remus.
Teddi, Londra: Este greu să fii difuzat la radio în Franţa? Aţi încercat să le daţi piese compuse în limba franceză?
Tania, Ucraina: Credeţi că Michael Schumacher se poate recupera complet?
Gabriel Petre merveilleuse
Cătălina, Bucureşti, 38 de ani: Sunt un mare fan al trupei The Cure! Mi-aş dori să ascult la Psiholog o piesă cu această trupă, dar nu Friday I’m In Love, orice altceva. Ar fi un vis devenit realitate dacă trupa ar cânta în România. Robert Smith este un solist de clasă! Ştiu că există o mare rivalitate între The Cure şi Morrissey, personal îi prefer pe Cure. Morrissey a compus o singură piesă pe care o tot cântă din anii 80 încoace!
Teddi, Londra: Îmi plac contrele dintre Robert Smith şi Morrissey. Aproape în fiecare lună se contrează cei doi. Robert iese mai mereu „şifonat”. Să fim serioşi! Nici în UK, the Cure nu au avut impactul lui Morrissey.
George, Los Angeles: Vă salut cu respect! Vă ascult în fiecare noapte de vineri, dar e prima dată când vă scriu. Am simţit nevoia să trimit acest mesaj pentru că vreau să vă spun că aici, în Los Angeles, Morrissey umple stadionul de fiecare dată când cântă. Dacă nu ar fi atât de iubit şi în SUA şi în America de Sud şi în Europa, atunci Preşedinţii de state, miniştri din ţări străine nu s-ar obosi să îi răspundă atunci când îi critică pentru drepturile animalelor. Omul e chiar iubit peste tot!
Valerian Ştefănucă: Vă mulţumesc că aţi adresat întrebarea cu Julio Iglesias.
Anca Pascale Andrei, multumesc pentru minunata invitata – un cadou pentru mine. Ma bucur ca a venit vremea sa sarbatorim Scorpionii. Au asteptat 11 luni. Era si timpul – sunt cei mai buni.
Adrian Viorel Cretu piesa lui iglesias seamana cu „iubita mea sa ne aruncam in mare a lui Seicaru.
Manowarrior: Eu aveam bilete şi la Bucureşti şi la Cluj… Sunt foarte dezamăgit de organizatori.
Alina:  dar dacă difuzaţi „Meat Id Murder” voi fi fericită şi cu această piesă! Mulţumesc anticipat!LŞi eu mi-aş dori să difuzaţi piesa „First Of The Gang” cu Morrissey… Mie îmi place. Ştiu că nu l-am cerut niciodată, deşi vă ascult de mult timp… poate de aceea aţi avut dreptate să scrieţi pe site că nu l-a cerut nimeni la radio…
Claudia Carmen Bun gasit si bun venit doamnei Mihaela Bustuchina!
Radu Cartianu Piesa asta, evident, seamana cu Compact.
Irina MI Au bout de mes reves de J. J. Goldman seamana cu Fata din vis. Ma insel eu sau invitata emisiunii din noaptea asta a mai fost la dvs. si in vara lui 2013? Foarte mult mi-a placut aceasta editie. Multumiri! Buna dimineata!
Iordache Silvia Multumesc Andrei o noapte de vis……….. am rezistat pana la sfarsit, pentru asemenea emisiuni, merita orice
Daniel Gogea Eu cred ca melodia lui Iglesias seamana cu melodia ” Iubita mea sa ne-aruncam in mate.
Dumitru Constantin  Salut domnule Partoş, sărut mâna doamnă Bustuchină. Mă bucur nespus ca aţi invitat-o din nou pe doamna Bustchină. O felicit pentru cartea aparută şi-mi pare nespus de rău că nu am putut lua parte la evenimentul din strada Calderon, dat fiind ca sunt departe de Bucureşti. Dar o voi cumpăra de la librărie. I-aş fi povesit episodul de pe aeroportul din Alger, din mai 1974, cu Amalia Rodrigues, care mi-a declarat că o admiră mult pe tănara interpretă româncă  „Bustuşin” şi nimeni din Bucureşti- interpreţi de folk, folkişti din Cenaclul Flacăra- nu m-a scos din dilemă. Abia când a fost prezentă la emisiunea dvs şi a spus cum îi pronunţă francezii numele, m-am lămurit. Era, totuşi, prea târziu, dat fiind că interviul nu-l mai găseam, trecuseră vreo 25 de ani de la episod. Din nou cele mai bune gânduri ei şi dvs. Cu bine!
Ghiorghiu Ioan Bună dimineața! Respect pentru Mihaela,pentru tot ce a întreprins dea cursul vieții!Știu ce înseamnă,cat de cât, meseria care o prestează, datorita faptului ca părințiimei sau stins în urma unor accidente cerebrale Nu am îndrăznit până acum să văcontactez, vam iubit platonic, dar am vrut sa adresez invitatei dumnevoastrăaprecierile mele.Sa ne trăiești Mihaela Bustuchina! Puiu Ghiorghiu Hamburg
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here