Mihai şi Bubu Cernea, Raul Dudnic la Psihologul muzical (ediţia 611 – 14.06.2014) – AUDIO

0
636

Ediţia a început cu un scurt reper de „Agendă pop-rock”, ar fi fost ziua marelui compozitor Vasile Vasilache Jr (născut în 14.06.1941 şi decedat în 1991) a avut şi o porţie de rock la cerere cu Rainbow (Ronnie James Dio vocal), grup solicitat de mai mulţi ascultători. Reacţiile au fost prompte şi entuziaste.
Am avut parte de vizita lui Mişu şi Bubu Cernea, tată şi fiu, doi baterişti cu istorii spectaculoase. Bubu (născut în Olanda pe 20 ianuarie 1994) este student la Berklee (S.U.A.) şi ne-a povestit multe despre sistemul de învăţământ muzical de acolo. Raul Dudnic, fost basist la Cargo şi Abra, trăieşte de 19 ani în Canada, unde produce şi prezintă o emisiune tv în limba română.Când are timp, compune. A profitat de ocazie şi a realizat un scurt material cu cei doi Cernea. Discuţia s-a derulat aprins pe tema rock-ului nou şi vechi. Tema muzicii promovate de posturile de radio nu putea lipsi. Nici cea a caselor de discuri. E bine să ascultaţi şi apoi să vă expuneţi părerile. Am ascultat câteva secvenţe de studiu cu foarte talentaţii instrumentişti-studenţi de la Berklee, dar şi piese cu Paramore sau Sting alături de Robert Downey Jr. sau The Beatles.
 

Raul Dudnic

Nu puteau lipsi Sfinx sau Sfinx Experience şi povestirile legate de colaborarea lui Mişu Cernea cu Dan Andrei Aldea. Despre Campionatul Mondial de fotbal s-a vorbit puţin, iar printre amintirile inedite din cariera lui Bubu ( a debutat la 4 ani!) s-a aflat şi o piesă cântată pe vremea emisiunii de la TVR, „Kiki Riki Miki”. Era un cover după Offspring. Au fost nenumărate întrebări legate de mai toate categoriile de baterişti ai lumii.
Top 5 Sentimental a inclus 7 piese interpretate de Elton John. Au fost două situaţii de egalitate. S-au clasat pe primele locuri : 1. Sacrifice, 2. Candle In The Wind şi Nikita, 3. I ‘m Still Standing.
 
 
 
Audio:
 

 
Selecţie a mesajelor
Bubu Cernea

DarkAngel Mulţumesc pentru Rainbow! A mers la casa sufetului!
Marius, metalfan Ok… de acord şi aici, în Belgia, se difuzează foarte mult rock actual… Dar eu vreau să întreb un lucru: cum se face că eşi sunt atât de difuzaţi, trupele tinere cântă în săli de 3-4.000 de locuri, în timp ce Stones, AC/DC, Metallica, Iron Maiden umplu stadioanele de fiecare dată când vin în Belgia?! Asta aş vrea să înţeleg!
Gabriel Eu cred că „profeţia” lui Jim Morrison s-a împlinit: „Rock-ul a murit”, a spus el cândva. Ei bine, nu murise chiar atunci, dar de la Kurt Cobain încoace, nu mai avem rock! Paramore? Coldplay? 30 Seconds To Mars? Anathema? Eu nu aş spune că sunt rock! Ascult albumele lor, îmi plac unele piese (nu zic nu!), dar când am ascultat albumul Scorpions – Sting In The Tail (2010) parcă m-am trezit din morţi!
Paul, Oradea Eu sunt un pic confuz… Paramore este o combinaţie de rock progresiv cu rock alternativ… Ok… adică ăsta este noul „rock progresiv”? Pentru că eu când mă gândesc la rock progresiv îmi vin în minte Genesis, Yes, EL&P, Van Der Graaf Generator, King Crimson… Eu zic că e trist dacă rock-ul progresiv a ajuns în forma asta în 2014!
Vicky Am văzut trupa Manfellow în deschiderea concertului Dave Evans. Au scos toată viaţa din mine, mai aveam puţin şi plecam acasă. Nici Aura nu m-a încântat, o solistă pop (cu voce bună) care arată „devil horns” fără pic de atitudine, e ca un gest reflex… i-a spus cineva că dă bine să facă semnul acesta pe scenă! Dar sunt şi trupe din noul val care îmi plac: PhenomenOn, e una dintre ele. Şi mai sunt şi alţii!
Mihai Cernea

Ana Ştiţi care este problema trupelor noi? Au impresia că au inventat roata, nu mai ştiu să asculte Beatles, blues, jazz… De aceea este o mare problemă în ceea ce priveşte creativitatea.
Emil: Sunt multe trupe noi pe care eu le-aş da pe mâna poliţiei pentru că poartă instrumetele de gât ilegal. De exemplu, Tokyo Hotel. Sunt 0 ca instrumentişti. Unul care ascultă Steve Vai, Satriani, Malmsteen… îşi insultă urechile dacă ascultă Tokyo Hotel… Care ar fi vârfurile noului val, la instrumentişti mă refer? Vreau şi eu să văd un chitarist din noua generaţie care îi poate face faţă lui Steve Vai, nu zic să cânte cu ambele mâini ca Batio, să cânte cu drepta aproape la fel de bine ca Steve Vai sau Joe Satriani…
Valentina Haideţi să vorbim puţin şi despre Dan Andrei Aldea… Cum şi când l-a cunoscut dl Cernea pe Dan şi cum a intrat în trupă? A dat concurs?
Tedi, Londra Nu are sens să ne ascundem după deget. Rock-ul actual este plictisitor. Nu există personaje, nu au identitate… Noi, ne certam cu alte grupări pentru că nouă ne plăcea Maiden şi nu suportam Judas Priest… Sau alţii care ascultau Guns şi se certau cu fanii Metallica, Megadeth, etc. Sau cei care îi iubeau pe Dio şi cei care îl adorau pe Ozzy. Se năşteau astfel de pasiuni pentru că trupele aveau identitate! Aveau câte un personaj. Astăzi toate trupele de rock alternativ sună LA FEL. Nici nu ai de ce să te certi cu unul care ascultă Oasis dacă ţie îţi place… Coldplay :)))
Boogie Nu, nu am auzit. Eu am auzit de Terry Bozzio, Ginger Baker… Invitaţilor dvs le plac aceşti baterişti?
Oana Vă place vreo bateristă? Sau credeţi că fetele nu se prea pricep?
Doiniţa Dacă îmi amintesc eu bine, Mişu, Bubu şi Ţăndărică au cântat împreună la o televiziune din Spania, nu?
Relu, jud. Prahova Se pare că mersul la Berklee nu e tocmai benefic pentru unii… E şocant să vezi că un puşti vede doar cât ţine curtea şcolii pe care o frecventează… Dacă nu poţi numi nici măcar o piesă Zeppelin, având în vedere că John Bonham este studiat în şcolile de muzică, atunci e cel puţin ciudat. Nu ştiu cât este de ok să ai repere doar dintre colegii tăi, dar să nu ştii aproape pe niciunul dintre cei care au scris istoria instrumentului pe care-l studiezi… Am înţeles că îi place Dream Theater, dar acolo s-a oprit… Păcat!
Cătălina, Buc A fost o ediţie interesantă, dar mi-ar fi plăcut să aflu şi să ascult toboşarii care l-au influenţat pe Bubu şi pe Mişu… am rămas cu impresia că ascultă doar Dream Theater. Şi cu faptul că TREBUIE să ascultăm muzică nouă. Nu ştiu de ce am impresia că e o lipsă de substanţă în modul lui de a privi lucrurile…
Veronica, Cluj Îl veţi aduce vinerea viitoare şi pe Ian Anderson la emisiune? Dacă vreţi, vă ajutăm. Pot să mă duc să-l răpesc! Îi dăm drumul după 4 ore! :))
Filip din SUA Vă salut din Los Angeles! E primul sms pe care-l dau a emisiune. Vă ascult de vreo 3 ani şi îmi plac toate ediţiile emisiunii. Vreau să vă spun că în seara asta voi participa la o lecţie de chitară susţinută de invitatul dvs, Michael Angelo. Abia aştept. O să-mi cumpăr şi o chitară nouă… chiar dacă este extrem de scumpă (peste 800 de dolari). Mulţumesc pentru muzica difuzată!
Monica Câtă energie! Super piesă! Îţi dă poftă de viaţă! Puneţi-o lângă Paramore şi veţi înţelege de ce preferăm pe Slash. 🙂
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here