Mihai Vanica, Marian Stere și Ștefan Naftanailă la Psihologul muzical (ediția 752 – 25.02.2017)

0
648

Mihai Vanica si Marian Stere
Mihai Vanica si Marian Stere

A fost o ediție cu 4 reprize. Prima i-a aparținut lui Ilie Stepan care a intervenit telefonic de la Timișoara pentru a anunța lansarea DVD-ului „Pro Musica Live In Prison”. Ne-a furnizat o serie de amănunte legate de proiect, de oamenii cu care a colaborat, de ineditul situațiilor trăite în Penitenciarul din Timișoara. Ne-a oferit și două piese de pe acest material deosebit: „Baladă pentru doi soldați” și un cover Pink Floyd foarte apreciat de ascultătorii noștri.
A revenit în emisiune, după o lungă absență, colegul nostru de la Radio România Cultural, Ștefan Naftanailă cu informații documente și material audio de la Sanremo 2017. Au fost multe amănunte neștiute de publicul din România, iar cei care ne urmăresc s-au bucurat de reîntâlnirea cu Ștefan.
Stefan Naftanaila
Stefan Naftanaila

I s-au alăturat în studio compozitorul Mihai Vanica și interpretul și textierul Marian Stere. Am aflat cu această ocazie că Mihai și Ștefan au fost colegi încă din clasa I la Școala de Muzică, după care au redevenit colegi activând în Radio România. Mihai se afla la prima lui vizită în studioul emisiunii și pentru faptul că după prea mulți ani de așteptare se poate mândri acum cu un CD de autor, „Best Of… Dragă mamă”. Ne-a povestit despre familia sa muzicală, despre fratele Romeo Vanica, despre numeroșii interpreți cu care a colaborat, printre care se numără: Aurelian Andreescu, Doru Tufiș, Gabriel Dorobanțu, Daniel Iordăchioae, Marina Scupra, Mădălina Manole, Ilie Micolov și firește, Marian Stere. CD-ul a fost produs de Eurostar, casă de discuri care în ultima vreme s-a ocupat intens de valorificarea numeroaselor creații de muzică ușoară românească.
Agenda Pop Rock a inclus și o piesă de Dragobete primită de la Ioan Iacob (grupul Atlantis), Jethro Tull și câteva comentarii după concertul lui Ian Anderson la București (21.02.2017), Luciano Pavarotti, The Andrews Sisters, Johnny Ray, Depeche Mode (single nou) și Michael Bolton alături de Dolly Parton, un duet de pe un album recent lansat.
Topul Sentimental are legătură cu Eurovision. Au fost votate toate cele 20 de piese câștigătoare de selecție națională. Pe primele 3 locuri s-au aflat: 1. Luminița Anghel & Sistem-Let Me Try; 2. Dan Bittman-Dincolo de nori; 3. Ovidiu Anton-Moment Of Silence.
 
 
Audio:

Selecția mesajelor (au fost peste 600!):
Marius, metalfan Bun regăsit! Cum a fost la concertul Jethro Tull?
Erika Vă transmit gânduri bune din Londra, momentan, dar de obicei vă ascult din Manchester, acolo unde locuiesc.
Georgiu Filip Salutari de la Lunca Muresului, Alba.
Diana, Bologna Bun venit Ştefan! Mă bucur că discutăm şi despre Sanremo! Mie mi-a părut rău de Gigi D Alessio!
DioVasco Bun venit Ştefan Naftanailă! Aş vrea să-l întreb ce părere are despre Vasco Rossi?
Mirela, Milano Cum se explică faptul că Adriano Celentano nu a câştigat mai multe trofee la Sanremo?
Ana, Roma Nu mă mai uit la Sanremo pentru că din cauza acestui festival l-am „pierdut” pe Lucio Dalla! I-au făcut o mare nedreptate, a suferit, s-a „consumat” şi uite că i-a fost fatal. Era preferatul meu! De atunci am renunţat să mai urmăresc festival. Dar pe voi vă ascult cu mult drag!
Cristi, Olanda, şofer de tir Mie mi-a plăcut Gabbani! Vă salut!
Teddi, Londra Italienii îl au pe Carlo Conti. Noi o avem pe Iuliana Marciuc! Nu se compară! Să-l văd eu pe Carlo Conti organizând o seară TV la Berăria H! Asta artă! La Ariston e simplu, acolo poate oricine!
Teddi, Londra Aha… deci dvs cântaţi la vioară. Am o întrebare care mă macină de multă vreme… Am văzut diverse orchestre conduse de un dirijor care ţine o vioară în mână şi din când în când mai cântă la ea. E mai mult un amfitrion (vezi Andre Rieu şi mulţi alţii). Dar n-am văzut niciodată pe unul care cântă la violoncel sau la contrabas sau clarinet, trompetă etc şi care să fie şi dirijor. E musai să cânţi la vioară ca să devii dirijor? 🙂 E posibil ca întrebarea să vi se pară stupidă, dar m-aş bucura să mă lămuresc…
Alexandra Vă ascult de mulţi ani! În liniştea nopţii sunteţi o reală bucurie. Emisiunea este un balsam.
George, Los Angeles Îmi plac compoziţiile dlui Vanica!
Adriana Aş vrea să-l întreb pe dl Vanica ce tip de voce preferă: Bonnie Tyler, Celine Dion sau Madonna?
Mihail Am ajuns la Miercurea Ciuc. Mulţumesc pentru Daniel Iordăchioae!
Patricia, Sao Paolo Îmi place Jethro Tull! Vă invidiez că aţi fost la concert!
Teddi, Londra Nici nu ştiam această piesă! Foarte tare! Am fost atent la text!
Tudor Excepţional concertul Jethro Tull! Mi-au plăcut şi proiecţiile video!
Bowie-fan Mulţumesc şi eu pentru Jethro Tull!
Teddi, Londra Mie nu-mi place deloc Coldplay, nici vocea lui Chris Martin, dar de data asta chiar nu mi s-a părut o interpretare atât de slabă precum s-a scris în presă. A fost ok, iar gestul de a-i aduce un omagiu este foarte frumos! Ba îi criticăm dacă nu scot o vorbă când dispare un artist, ba le luăm gâtul dacă o fac…
Simona, metalfan Apropo de a fi prea în vârstă şi de a-ţi aminti de anumite piese… Billie Joe Armstrong a zis într-un interviu, după ce fusese întrebat de trupele care l-au influenţat (vorbea cu un reporter tânăr): „Exista o trupă… dar cred că tu eşti prea tânăr ca să-ţi aminteşti… se numea The Clash… a contat pentru mine muzica lor. Mai era şi Ramones…, dar cred că nu-i ştii nici pe ei… Şi mai era şi The Rolling Stones…nu-i ştii? Nu-i nimic… ei sunt prea în vârstă ca să-şi mai amintească cineva de ei”. Reporterul era total nepregătit, aşa că Billie l-a luat peste picior vreo 10 minute, după care s-a plictisit, s-a ridicat în mijlocul unei fraze şi a zis: „Gata! Vino când ştii măcar cine sunt eu”…
Depeche-fan Sunt foarte mulţi fani Depeche Mode care vă ascultă. Piesa aceasta este senzaţională!!!
Dan, fan The Cure Super piesa Depeche Mode. Voi fi şi eu la concert!
Tania, Ucraina Mulţumesc pentru Michael Bolton şi Dolly Parton! Superb!
Teddi, Londra Uite că am avut câteva piese bune la Eurovision! A fost chiar un top agreabil!!
Corina AC/DC!! Nu mai am nevoie de cafea!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here