Miracolul Cotabiță! Artistul face lucruri la care nimeni nu se aştepta

0
23

Articol preluat din EVZ.ro

Gabriel Cotabiţă, în studioul Adevărul Live  FOTO David Muntean
Gabriel Cotabiţă, în studioul Adevărul Live
FOTO David Muntean

Gabriel Cotabiță face progrese uimitoare. Artistul, care se află internat în Secția de recuperare a Spitalului Universitar de Urgență Elias, este bine, vorbește, răspunde fără probleme la întrebări și poate merge singur. În același timp, Cotabiță continuă și ședințele cu un psihoterapeut. Prietenii și colegii care l-au vizitat spun că acesta are un chef nebun de viață, este pus pe glume și că își dorește foarte mult să se întoarcă la lucru.
 
Ar fi putut fi externat pe 6 iulie
După aproape două luni petrecute în spital, ziarele s-au grăbit să spună că artistul ar putea fi externat în curând, urmând ca, la domiciliu, să beneficieze de toate cele necesare pentru a putea continua procesul de recuperare. După spaima trăită, familia a ales să fie mai precaută.
Surse din preajma cântărețului de 59 de ani au confirmat pentru EVZ că medicii ar fi fost dispuși să permită externarea în jurul datei de 6 iulie. Oricât de mult și-ar fi dorit să-l vadă acasă, fetele și mama lui Gabriel Cotabiță au preferat să nu riște, iar cântărețul trebuie să mai fie supravegheat încă o perioadă în spital. Se pare că, mai devreme de două săptămâni, Cotabiță nu va fi externat.
 
Pregătește o nouă piesă
Artistul a început să scrie versuri de pe patul de spital și vrea să își surprindă fanii cu o nouă piesă, susține compozitorul Horia Moculescu.
Un alt prieten bun al lui Cotabiță, Wilmark, a povestit că, aflat pe patul de spital, acesta i-a răspuns la mesaje și i-a spus că îl va vizita în luna august. „L-am chemat pe Cotabiţă în Vama Veche şi mi-a confirmat prezenţa“, a povestit coregraful într-o emisiune televizată.
Wilmark este convins și de faptul că Gabriel Cotabiță își va reveni complet și a spus că știe că artistul avea programat un concert în Germania în această vară.
 
O lună în comă
Reamintim că, în urmă cu două luni, Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac, pe fondul unor afecţiuni cardio- vasculare preexistente. Cântărețul a fost internat imediat la Spitalul de Urgență Floreasca. Acesta a stat în comă timp de o lună, apoi starea de sănătate a evoluat spectaculos. Solistul a fost mutat la Spitalul Elias pentru recuperare, unde face exerciţii de mişcare şi de vorbire – proces lung care poate să dureze şi un an, în prezent având şedinţe zilnice de kinetoterapie şi fizioterapie. Cântăreţul are ședințe și cu logopedul, pentru a elimina riscul eventualelor probleme de vorbire.
 
Cotabiță și Moculescu, gata să reia colaborarea
Se pare că artistul Gabriel Cotabiță se gândește la melodii pe versuri proprii și i-a propus lui Horia Moculescu să compună muzica pentru una din piesele pe care acesta le pregătește. Horia Moculescu, care l-a vizitat pe cântăreț de mai multe ori la spital, a povestit: „Toată lumea e foarte bucuroasă că Gabi se simte mai bine, nu doar familia lui! Poate merge singur, mănâncă singur, își face toaleta singur și poate chiar să cânte din nou. E un om normal, care și-a recuperat, în primul rând, forțele fizice… Nu trebuie să uităm că a stat nemișcat o lună”, a povestit compozitorul pentru ziarul Ring. El a adăugat și că: „L-am vizitat zilele trecute la spital și mi-a propus un proiect în care el să scrie versurile și eu să compun muzica. Are o dispoziție foarte bună și chiar mi-a fredonat câteva dintre cântecele noastre cunoscute”.
 
sursa: EVZ.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here