Moartea este în heavy-rotation la TV

0
15

crime scene press televiziuni moarte decesArticol de Iulia Radu
„Sunt cațiva morti în oraș, iubito,
Chiar pentru asta am venit să-ți spun;
Pe catafalc, de căldură-n oraș,
Încet, cadavrele se descompun”. (George Bacovia – „Cuptor”)
…De fapt, ele nu se mai descompun. Mai nou, sunt împăiate. Asta am aflat azi, de la televiziunile de știri (B1TV, Antena 3) care, citând o sursă de încredere (nici mai mult, nici mai puțin decât CancanTV!?!), au difuzat un material inutil (fără nicio valoare jurnalistică, fără nicio urmă de umor) despre Oana Zăvoranu care, după ce și-a pierdut motanul în 2015 și l-a îngropat, a decis să-l dezgroape a doua zi, să-l țină în frigider și să-l împăieze. Operațiunea a fost de lungă durată, așa că primele imagini cu Marty-împăiat au apărut abia la o distanță de doi ani, iar „jurnaliștii” dornici de senzațional au sărit să prezinte știrea cu lux de amănunte (cum păstrează Oana inima și craniul pisicii, cum i-a comandat ochi din America, etc). Aștept cu interes ca Oana Zăvoranu să anunțe că după ce va trece la cele veșnice casa ei va deveni Mausoleu, iar ea va fi păstrată și expusă acolo după modelul lui Lenin, desigur, Marty îi va veghea eternitatea. Nu știu dacă presa poate coborî și mai mult nivelul. Probabil că da, să nu-i subestimăm!
Alte știri difuzate astăzi în heavy-rotation?
1. Marea grijă a televiziunilor este starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Fostul președinte nu a mai ieșit din casă din cauza unor probleme de sănătate. Îl dor picioarele. Textul este citit cu un ton solemn, de zici că e cu un picior deja în groapă.
2. Înmormântarea Regelui. Cred că îmi pot da liniștită licența în regulile Casei Regale. În ultimele zile, am învățat mai mult despre cum se înmormântează un Rege, decât am învățat la școală despre viața Regelui Mihai I.
3. Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel. Tonul grav, scrisul negru, conferința de presă de la spital, toate indică faptul că jurnaliștii au „mirosit” că e rost de încă un subiect lacrimogen care le aduce audiență. N-au ei nicio treabă cu grija reală pentru actor, în spatele cuvintelor pompoase se simte goana după senzațional.
4. Starea de sănătate a lui Gheorghe Zamfir. Deși Maestrul Zamfir nu a pățit nimic grav (a călcat strâmb și s-a lovit la picior), știrea este „legată” de cea despre Arșinel și prezentată sumbru, de parcă zici că Zamfir se zbate între viață și moarte pe patul de spital. Până și când spun că „Maestrul este bine”, o fac parcă cu o urmă de regret ca și când au pierdut încă un subiect bun de „ros”. Un lucru e clar: în afară de moarte, nimic nu-i mai mulțumește pe jurnaliști.
It’s just another creepy Monday!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here