Momente spectaculoase cu britanicul Neil Cowley şi legendarul Al Jarreau, în a doua seară de JazzTM

0
20

Cea de-a doua zi a festivalului JazzTM, a adus în faţa timişorenilor strânşi în Piaţa Operei un spectacol de calitate, concertul susţinut de vedeta serii – legendarul Al Jarreau – fiind pe placul celor aflaţi la faţa locului.
În debutul spectacolului, timişorenii de la Blazzaj au reuşit să smulgă aplauze vii, echipajul de „jazzalb“ al cărui solist este Tavi Horvath fiind într-o formă de zile mari. Printre piesele interpretate de ei s-a numărat şi Ograda, al cărei mesaj face referire la reprezentanţii clase politice autohtone: „Odraselele porcilor au ajuns la putere/ Nimeni nu se aştepta ca acest lucru să se întâmple prea devreme/ Din ogradă porcării, orătănii”. Printre cei care au aplaudat această piesă s-a numărat şi primarul Nicolae Robu aflat, ca de obicei, în primul rând al zonei VIP.
Pentru mulţi melomani, highlight-ul serii a fost recitalul trio-ului britanic condus de pianistul Neil Cowley, fost component al celebrului grup britanic Brand New Heavies şi care a mai cântat şi alături de Gabrielle. Sosiţi în Timişoara după un concert susţinut în cadrul celebrului festival de jazz de la Montreaux, britanicii au oferit un spectacol de zile mari, printre piesele care au declanşat aplauze furtunoase numărându-se şi „His Nibs“, „hitul nostru care ne-a făcut celebri pentru o scurtă perioadă de timp, melodia aia pe care am interpretat-o în show-ul lui Jools Holland“ – după cum a spus Neil Cowley, pe scenă. Înainte de recital, acesta a gustat din ţuica românească, „pentru a alunga răceala“, după cum a precizat acesta.
 
Articolul poate fi citit în întregime aici:
http://www.pressalert.ro/2014/07/momente-spectaculoase-cu-britanicul-neil-cowley-si-legendarul-al-jarreau-doua-seara-de-jazztm-galerie-foto-si-video/
 
sursa: Zoltan Varga, pressalert.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here