În urmă cu 47 de ani, Yes a susținut primul concert live

0
36

Yes-live-68 (600 x 400)Pe 3 august 1968, formația Yes a susținut primul concert la East Mersea Youth Camp din Essex. Trupa abia se formase după destrămarea grupului Syn, unul dintre cee mai bune de pe scena psihedelică din Marea Britanie.
Chris Squire și Peter Banks, basistul și chitaristul grupului, au format o trupă numită Mabel Greer’s Toyshop. În iunie 1968, Chris Squire l-a întâlnit pe Jon Anderson într-un pub și l-a invitat să se alăture formației proaspăt înființate. Mabel Greer’s Toyshop a susținut câteva concerte în care combinau elemente psihedelice și R&B cu vocea lui Anderson. Astfel, formația și-a găsit stilul și sound-ul. La scurtă vreme i-au adus în trupă pe Tony Kaye (keyboards) și pe Bill Bruford (baterie), pe care l-au găsit printr-un anunț dat în revista Melody MakerPeter Banks a considerat că numele formației era prea pompos și a sugerat unul mult mai simplu: YES.
 
Trupa Yes a avut la dispoziție o săptămână pentru a-și pregătidebutul live, așa că, în mod evident s-au orientat către un reprtoriu de coveruri. Au abordat piese Beatles, Traffic, Buffalo Springfield și 5th Dimension. „Puțină lume știe că noi am început cu coveruri. La început, Yes a fost o trupă de coveruri. E drept că piesele sunau foarte diferit de original în varianta noastră. Toate piesele pe care le-am cântat atunci au fost transformate. Am transformat acele piese în mici momente de sărbătoare”, a declarat Peter Banks.Chiar dacă primul lor concert nu a fost primit cu foarte mare entuziasm de public, băieții nu au fost descurajați. Ba mai mult decât atât, după doar câteva zile au susținut și un mic recital în Clubul Marquee din Londra.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here