Muzica folk devine „materie opțională” în 8 scoli din sectorul 3

0
33

folk music aOpt școli din sectorul 3 al municipiului București vor găzdui în perioada septembrie – octombrie o serie de întâlniri culturale între cantautori din zona muzicii folk și elevi ai instituțiilor de învățământ.

Întâlnirile, ce poartă titlul generic Dirigenție pe note, sunt organizate în cadrul proiectului InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine, finanțat de Primăria Sectorului 3 și implementat de Asociația Folkul Acasă În Realitate.

Proiectul vizează crearea cadrului educational informal care, transpus într-o o serie de acțiuni educaționale și culturale, să contribuie la îmbunătățirea percepției publicului din sectorul 3, în special a publicului tânăr, față de elemente ale culturii românești precum muzica folk.

Încercăm să aducem în atenția tinerilor și alte genuri muzicale decât cele cu care sunt bombardați astăzi. Ne propunem să contribuim, alături de profesorii lor, la educația culturală a tinerei generații și la formarea unui public capabil să aleagă în cunoștință de cauză genul muzical care îl caracterizează. Marius Matache, manager de proiect

Astfel, fiecare întâlnire va include o vizită a 1-2 cantautori folk care vor dialoga cu elevii și din care nu vor lipsi, fără doar și poate, chitara și piese folk de referință. Printre artiștii invitați să interacționeze cu elevii se numără Marius Matache, Teddy Tudoroiu, Ștefania Iacob, Puiu Crețu sau poetul Sorin Poclitaru.

Programul evenimentelor din școli

 

  • Școala Gimnazială “Nicolae Labiș”: 24 septembrie;
  • Școala Gimnazială nr. 95: 9 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 81: 12 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 149: 22 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 88: 22 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 84: 23 octombrie
  • Școala Gimnazială nr. 54: 29 octombrie;
  • Școala Gimnazială nr. 195 (Hamburg): 30 octombrie.
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here