MUZICĂ, SPORT, GOSPODĂRIE

0
41

MAI CONTEAZĂ CUM?

Bonnie Tyler la Sala Palatului (13.10.2014)
Bonnie Tyler la Sala Palatului (13.10.2014)

Aseară m-am consumat din nou la meci. Echipa părea mai bine organizată, dar jucătorii n-aveau curaj să întreprindă nimic, să tragă la poartă, să facă un-doi-uri…Crispare şi lipsă de imaginaţie. Tănase a muncit mult dar e lipsit de inspiraţie, e previzibil chiar şi pentru un finlandez. Chipciu n-a mers şi apoi s-a rupt. Torje e total ieşit din formă. Vârful nostru de atac lua galben (care putea fi roşu) pentru fault aiurea. L-am iertat toţi după cele două goluri. Bogdan Stancu şi-a făcut datoria. N-o făcea dacă nu apărea Sânmărtean în repriza a doua pe teren. Contează punctele, aşa e. Dar o echipă atât de inhibată, atât de puţin bucuroasă să joace, găseşti greu. Finlanda era adversar de făcut scor şi totuşi ne-am chinuit. Nu e numai vina lui Piţurcă…M-a susprins neplăcut felul în care au comentat unii la DigiSport după meci. În special Vali Moraru, care părea chiar iritat că România a bătut. Pe cei doi, care transmit meciul la TVR1 nu-i pot asculta, deşi n-am încotro. Ei nu înţeleg rostul celui care participă la spectacolul fotbalistic televizat. Ei cred că pot vorbi despre orice, oricând, au impresia că epatează cu informaţiile citite şi uită de joc … Avem 7 puncte într-o grupă mediocră. Încă n-am pierdut. Aşa să rămână, să nu pierdem şi să ne calificăm. Probabil că Piţurcă nu pleacă, dar nici nu mai contează, pentru că ţine şi de jucătorii din teren cum îşi interpretează partiturile. Ei par născuţi obosiţi şi foarte fragili! În contextul surprizelor din aceste preliminarii, trebuie să ne declarăm mulţumiţi. Germania pierde, Spania se chinuie, Olanda ia bătaie…Multe rezultate de neimaginat, aşa că e bine să ne bucurăm de cât avem!
 

FĂRĂ APĂ CALDĂ

Din nou RADET ne-a lăsat fără apă caldă. A anunţat pauză pe 15, dar a oprit-o din 14 ca să nu fie probleme. Să nu facem baie de Sf. Paraschieva! Nu voi înţelege ever de ce românii nu se revoltă vreodată din acest motiv. Plătim de ne uscăm serviciile acestei Regii de hoţi, dar stăm cuminţi şi suportăm orice decizie aberantă. De nenumărate ori au procedat astfel, au tot cârpit pe ici-colo ca să mai stoarcă bani de la oameni. Apoi stai cu robinetul deschis şi aştepţi zeci de minute până curge apă curată, căci cea neagră-maro-galbenă n-o poţi folosi! Şi apometrele nu ţin cont de culori! Bună guvernare avem! Ponta e şi acum la tv şi anunţă că rezolvă problema cu încălzirea! Primarul general e sprijinit de guvern. Vedeţi rezultatele?
 

CE PUBLIC BIZAR!

 
Cred că Bonnie Tyler a plecat foarte dezamăgită de la Bucureşti. N-a fost casă plină la Sala Palatului. Reţeta propusă era tentantă, dar nu suficient. Smokie a fost de peste 15 ori în ţară. A fost şi Bonnie destul de des, dar un spectacol care începe la 19,00 şi ţine peste 3 ore oboseşte. Erau mulţi invitaţi, adică necumpărători de bilet, iar aceştia nu prea le au cu entuziasmul. A deschis Smokie. Prima greşeală. Sunet murdar, chinuitor pe alocuri. Repertoriul arhicunoscut. Reacţia sălii abia după 6-7 piese. Final apoteotic cu bis cerut prelung şi insistent. După pauză, destul de lungă, a venit Bonnie. Sunet foarte bun, mare formă vocală. Hiturile cântate la început n-au generat reacţii. Dacă nici la „It’ s A Heartache” nu se ridică lumea şi nu cântă, atunci la ce? Instrumentişti de excepţie, hard rock în toată regula. Am aflat de la Iulia, care a fost în culise, că Bonnie era supărată că Smokie a cântat „Have You Ever Seen The Rain” pentru că dorea ea să o cânte la final. Totuşi piesele oferite erau de mare impact. Puţini ştiau că ea a lansat „The Best” care i-a adus glorie Tinei Turner. Cert e că la final, artista şi instrumentiştii săi n-au apucat să ajungă în culise, deja sala se golise pe jumătate, n-a fost bis, n-au fost aplauze cum mă aşteptam. Doamna de 63 de ani e în mare formă şi merita respect, nu doar un singur buchet de flori. Cât contează ora, cât contează priorităţile oamenilor cu mijloace modeste de viaţă, cât contează faptul că nu avem autobuze, tramvaie, metrou după 23,00-23,30, ca oamenii să nu dispere…Poate nu le-a plăcut, dar atunci puteau pleca la pauză…Pe cât de caldă a fost atmosfera la Smokie pe atât de stranie a fost la Bonnie. Dacă erau aşezaţi invers în show, nu se întâmpla aşa ceva. Poate că trecerea de la pop-rock la hard-rock a fost prea abruptă pentru o categorie de vârstă intens reprezentată în sală.
* Era să uit un aspect absolut deranjant pentru orice artist. Cei din primele rânduri (poate e mai exact primul rând) îşi făceau fotografii cu spatele la cea care cânta…minute întregi nu i-a deranjat nimeni…şi ce feţe aveau!
P.S. Apropo de siguranţa cetăţeanului! Aflu că noaptea circulă aurolacii prin bloc, dar doamna Administrator n-a chemat Poliţia. O face acum când fireşte nu poate găsi mare lucru. Eventual urme de efracţie. Cică se circulă prin canale între blocuri! Vă daţi seama? Am cheltuit averi să punem uşi securizate iar acum aflăm că intră oricine în bloc…Da, e un bloc în care nu s-a ţinut o adunare generală de peste 5 ani, în care se intră foarte uşor dacă sună careva la interfon…
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here