Muzicienii britanici au fost excluşi din acordurile Brexit

Articol preluat de pe site-ul G4Media

0
104

Muzicienii britanici au fost excluşi din acordurile BrexitCovid şi Brexit. O lovitură dublă pentru industria muzicală din UE şi pentru cea din Regatul Unit. Un sector unde totul devine mai complicat şi mai costisitor şi unde cuvintele cheie sunt: vize, permise de şedere şi TVA.

O petiţie pentru libera circulaţie

Un grup de muzicieni britanici, printre care şi cântăreţii Laura Marling, Louis Tomlison, fost (One Direction) şi grupul rock scoţian Biffy Clyro, au lansat o petiţie pentru a-şi ajuta colegii să cânte în Europa şi după Brexit. Până acum, documentul a strâns peste 260.000 de semnături.

Obiectivul este cel de a obţine dreptul la libera circulaţie în Europa pentru artiştii britanici şi pentru cei europeni în Regatul Unit. Un adevărat permis de muncă, valabil pentru orice colţ al Bătrânului Continent.

(…)

Turiştii nu au nevoie de vize pentru o perioadă de 90 de zile, iar noul acord stipulat între Marea Britanie şi UE permite unele călătorii de afaceri. Scurte. Artiştii şi muzicienii nu au fost incluşi însă în acord.

“Un turneu cu regulile a 30 de ţări diferite“

“Nu este vorba despre un permis de muncă european, ci de un permis de muncă eliberat de fiecare ţară şi care să acopere tot spaţiul economic european, SEE, nu numai UE. Astfel, pentru a merge în turneu în Europa, am putea fi obligaţi să respectăm regulile a 30 de ţări diferite“, explică Paul Pacifico, CEO al Association of Independent Music.

 

“Nu pescuitul, ci muzica aduce profit“

“Această ţară câştigă 5,8 miliarde de sterline doar din industria muzicală. Asta spre deosebire de pescuit, care a fost atât de ridicat în slăvi, dar care aduce ţării un profit de doar 1,4 miliarde. E o diferenţă importantă. Dacă sunteţi o formaţie, vă aflaţi în turneu şi vindeţi un Cd în Germania, va trebui să faceţi o declaraţie pentru TVA în Germania. Acelaşi lucru este valabil pentru Franţa, Italia, Croaţia, Belgia, Luxemburg, etc…“, adaugă Michael Barkeley, compozitor şi muzician.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.g4media.ro/o-izolare-muzicala-dezacordata-muzicienii-britanici-au-fost-exclusi-din-acordurile-brexit-vremuri-grele-pentru-industria-muzicala.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here