N-AU LĂSAT JUCĂTORII LA NAȚIONALĂ PENTRU CĂ AU VRUT ÎN EUROPA? – JOIA NEAGRĂ!

0
65

N-AU LĂSAT JUCĂTORII LA NAȚIONALĂ PENTRU CĂ AU VRUT ÎN EUROPA? - JOIA NEAGRĂ!Ce supărați erau unii pe ideea de Conference! Ei bine, acum nu mai avem treabă nici cu Liga a treia europeană. M-am tot uitat la analizele de după jocuri. De ce a lipsit publicul la Craiova? Pentru că nu știe să se poarte și UEFA ne-a sancționat. Ce s-a întîmplat la Sf. Gheorghe? Public minunat cu steagurile Ungariei (oare așa o fi normal ?), dar antrenorul Grozavu a desemnat aiurea executanții de 11 metri. Cu precizarea că Slovacia are un fotbal evoluat și că la Sf. Gheorghe s-a jucat, totuși, ceva.

* Nici la Erevan n-a fost cineva inspirat. Ciobanul-antrenor susține că nu trebuia să execute Moruțan ,ci marea lui iubire Cordea (care n-a prea jucat nimic în repriza secundă). Păi dacă tot dictează totul, că e jucăria lui, de ce n-a spus cine să execute? A intrat pe cele două canale- slugă și ne-a amețit cu aberațiile lui. Firește că jucătorii sunt vinovați. În mare parte așa este. Valabil pentru Craiova, Sepsi și FCSB.

*Am auzit că după două etape jucătorii sunt obosiți, epuizați.* De data asta bugetele adversarilor erau mai mici decât ale noastre și n-a contat. *N-o fi o problemă la pregătirea psihologică, fizică, tehnică, tactică?* Un patron care-și vinde cel mai important jucător și apoi schimbă antrenorul, luând altul, cu două zile înainte de joc decisiv, poate fi considerat responsabil? Sigur, Rotaru și-a luat banii, restul nu mai contează. Măcar el nu se laudă, ca antrenorul-patron, cu milioanele din cont. Fotbalul românesc a ajuns la punctul cel mai de jos. Naționala olimpică n-a dat un gol în trei jocuri. N-a avut jucători la dispoziție. De ce? Pentru că n-au fost lăsați de patronii care au vrut să ajungă în Europa unde se fac bani. Acum vor vinde între ei.

* Bravo lui Vali Moraru (DigiSport) pentru felul în care a descris importanța prezenței unui antrenor real la Erevan.*GB a afirmat că-l dă înapoi pe Vlad. Că-l furase. El e curat în fața lui Dumnezeu.S-a spovedit, s-a curățat. Adică îl dă Craiovei. Am râs cu lacrimi. Alte probleme nu are. Antrenorul e exact ce vrea el. Nu mai ia jucători din străinătate în viața vieților lui. Altă zi, altă declarație.

El va lua jucători străini numai dacă-i vede la Botoșani, Craiova, Pitești, Cluj. Tot ce a luat a fost rateu, îl atenționează elegant Moraru. Nu e în faliment, o duce bine. A repetat lista cu falimentele altora, așa cum a zis de sute de ori. Îl dă pe Moruțan pe 10 milioane și gata. ”Nu vreau să trec de turul doi. Vreau în Liga Campionilor. Vorbim în septembrie 2022”, s-a fălit creștinul. Delirul e unul impecabil. Vali Moraru nu l-a întrebat de ce nu și-a făcut stadion în toți acești ani din 2000 încoace. În rest, recunosc, Moraru a zis tot ce nu zic alții.

* 4 ani la rând FCSB (F..k pe ce spune becali) eliminată de Rapid Viena, Guimaraes, Slovan Liberec, Șahtior Karagandi. * Gafele lui M. Mironică (ProX) au fost semnalate, în sfârșit, și de GSP. Dar să nu uităm că GSP joacă pe partea cu DigiSport. * Dan Udrea a scris acid și exact în GSP. ”Gigi, primești exact ce meriți”! Iată că nu toți jurnaliștii sunt slugile lui. E drept că faza golul doi n-a văzut-o. Vukur e cel care a dat pasa cu capul adversarului. Și e drept că el nu e la DigiSport.

*5-4 a fost scorul șuturilor pe poartă în primele 90 de minute. În favoarea gazdelor.* Dacă adăugăm eșecul naționalei în ultimii doi ani, avem un tablou al fotbalului nostru condus de cele două entități private și cam inutile. Important e că au bani pentru ei, cei care conduc destinele fotbalului românesc. O afacere privată, fără discuție, care se hrănește din stadioane pe bani publici, bani din televiziuni private, bani privați de la public și din eventuale vânzări de jucători.Performanțele? Amintiri, cu rare excepții!

* Când auzi un jurnalist, care scrie mult și apare des la Digi, că afirmă că jucătorii n-au nicio vină (se discuta despre FCSB). Un cretin care e influencer, care dă verdicte, care nu înțelege sportul, care nu e făcut de patroni, ziariști sau antrenori.Dar dacă Răureanu afirmă așa ceva, atunci să ne bucurăm că n-am luat bătăi mai rele, că eliminările au fost la mustață, că naționala a fost onorabilă că a luat numai 4 goluri de la Coreea de Sud.

Confratele meu, scriitorul penitenciar Jiji, stăpîn al unei miorițe cu jambiere, se comportă ca o curvă pensionară, atunci cînd afirmă că înfrîngerea FCSB-ului, în meciul cu urmașii lui Kubilai- han, ” este cea mai mare rușine din fotbalul românesc” .
Corect este, agramatule habotnic , ” a fotbalului românesc”; ieri ți-ai înmuit trompa, cu păr cîrlionț, în fasole, cu ” anvergură mare”, iar această înfrîngere nu are nicio legătură cu fotbalul românesc, ci cu o echipă din campionatul românesc. Naționala olimpică, da , ea ne-a încălzit sufletele !
Trebuie să fii interzis de la fotbal. De medici. Fară să fii lăsat să ieși din stînă.
” Moruțan a bătut la mișto penaltiul.Eu am greșit că nu L-AM SCHIMBAT”. Deci, recunoști, neuron știrb, că tu faci și desfaci, nenorocind o echipă și destinul unor tineri.
Se putea să nu fii derbedeu ? Nu! ” Și arbitrul ăsta a cam fost cu ei…Bulgarul ăsta ortodox trebuia să fie cu noi, nu cu ei! ” Dublu Țurcanu.
O freci ,mereu, pe aia cu necesarul de bărbăție, de parcă sula în erecție, înseamnă musai și fotbal de calitate.
Cu niște ani în urmă, am fost la Constanța, la o nuntă armînă ( nunta cea mare) soția fiind fiică de armîn.
La un momentdat, am ieșit în holul unde se fuma, să mai respir și eu nițel aer marin cu filtru, după 7 ani de zero tiutiun.
Armînii, oricărui om cu facultate, indiferent ce este, filo, ori politehnică, i se adresează cu ” don Profesor”.
Ei bine, don Profesor, verișorul lui Gache și al Chiraței ( pe bune !) le-a povestit despre Cluj, despre Ardeal, și cred că încetișor, i-am adus spre sistemul nostru solar.
Am vorbit nițel mai dialectal și le-a plăcut la nebunie, am simțit-o, și măgar bătrîn în interesul serviciului fiind, am supra-licitat, întrebînd ce părere au despre Gheorghe ( Jiji) Becali.
Liderul lor, după vorbă, după port, negustorul cel mare între ceilalți negustori și proprietari, mi-a dat, fără să clipească, un răspuns pe care mi l-am notat, chiar acolo, pe un șervețel, să nu uit: ” Dacă Becali ar spune că e prieten cu mine, l-aș da în judecată, pentru că m-a calomniat!”

SERGI LOPEZ

Sub pretextul „sunt banii mei, daca o las din mana intru in faliment” Steaua e o echipa tinuta ostatica. Ipocrizia insului care o tine prizoniera e crunta, dar cred ca isi si ofera un alibi pentru a se justifica in oglinda. El stie cat de toxica este implicarea unui nepriceput in zona tactica, dar a devenit dependență. Si atunci isi repeta mantra: daca nu fac eu primul 11 si schimbarile intru, ca Rapid, in faliment. Sigur ca s-ar justifica implicarea sa, oarecum, pe zona financiara, transferuri, contracte, dar dupa patru ani de impliniri marete, ratari umilitoare ale grupelor, coincidenta, doar de cand a acaparat bolnav zona tehnica, nu se mai justifica, fara scutire de la medicul psihiatru, continuarea in acelasi plan.
Suntem cu totii la o rascruce, mai merita ? Daca de peste o jumatate de deceniu ni se spune, de fapt, ni se arata ca echipa nu mai are nevoie de suporteri, e doar o vaca de prasila tinuta in viata pentru a produce mani, moruteni pe care proprietarul sa ii vanda si apoi sa se laude, am opt milioane in cont….ce urmeaza pentru noi ?
Frustrant, teribil de frustrant este nu doar ca probabil, cu orice antrenor lasat sa isi faca meseria, Rapid Viena, Guimaraes, acum Karagandy, cum dracu s-o scrie, toate ar fi fost eliminate de Steaua, implicarea proprietarului fiind cea care a inclinat balanta catre oponent, dar si mai frustrant e ca…..problema e atat de usor de rezolvat: lasa mansa din mana. Dicteaza traseul, e dreptul tau, dar lasa pilotul sa piloteze.
🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here