Nazareth a lansat ultimul album alături de Dan McCafferty, „Rock'n'Roll Telephone”. Trupa are un solist nou pe care îl veți cunoaște la București!

0
193

Dan McCafferty & Linton Osborne – Nazareth

Formația Nazareth a lansat ultimul album alături de Dan McCafferty. „Rock’n’Roll Telephone” este al 23-lea album de studio și a fost înregistrat înainte ca solistul trupei să se retragă din activitate din cauza problemelor de sănătate.
 
Anul trecut, Dan McCafferty a declarat pentru revista Classic Rock: „Voi intra în studio pentru a înregistra piesele noi. Asta pot să fac, apoi mă retrag. Sănătatea nu-mi mai permite să susțin un concert live de o oră și jumătate. Aș mai putea să mai intru în studio pentru a înregistra alte albume, dar nu mai pot cere bani oamenilor pentru a veni să mă vadă live atâta timp cât eu nu le pot oferi un show complet”.
 
Trupa Nazareth a angajat deja un nou solist, Linton Osborne, alături de care au pornit în turneu. Luna trecută, Linton a declarat că McCafferty l-a sunat și l-a încurajat înainte de a demara seria de concerte. „Cât de drăguț poate fi acest om! Nu vroia să renunțe la cariera lui, dar a fost obligat să o facă. Și a făcut-o cu clasă. Păstrez și acum mesajul de la el”, a declarat el.
 
Linton Osborne îi cunoștea de mulți ani pe băieții de la Nazareth. „În trecut am vorbit de multe ori cu Dan, dar niciodată, nici în cele mai nebunești vise ale mele nu m-am gândit că voi ajunge să îi iau locul în trupă. A fost greu să învăț piesele, dar m-a ajutat foarte mult bateristul nostru Lee Agnew”, a povestit Linton.
 
După retragerea lui Dan McCafferty, basistul Pete Agnew este singurul membru fondator rămas în trupă. „Nu au existat audiții. Pur și simplu am adus prieteni la repetiții și am încercat să vedem care se potrivește. Ne-au scris foarte multe persoane care își doreau să intre în trupă. Am primit mesaje din Rusia, America, Canada, chiar și din Brazilia. Dar Linton ne-a spus că este disponibil. Îl cunoșteam și știam că e un solist bun. În plus, el era oarecum un fan de-al nostru, așa că ne știa cât de cât piesele. Din punctul meu de vedere, Linton a fost alegerea perfectă”, a declarat Pete.
 
După ce Dan și-a anunțat colegii că renunță, trupa a trecut printr-un moment de cumpănă. S-a pus problema ca Nazareth să-și încheie activitatea odată cu Dan. După lungi dezbateri decizia a fost luată: trupa va merge înainte pentru a promova noul album „Rock’n’Roll Telephone”, înregistrat cu vocea lui Dan McCafferty.
„Când Dan ne-a spus că se retrage, ne-am gândit timp de o lună ce trebuie să facem. Era ca și când Mick Jagger ar fi părăsit The Rolling Stones. Vă spun că dacă ar fi plecat Keith Richards, n-ar fi fost nicio problemă, poți găsi oricând un instrumentist la fel de bun, dar nu poți imita un solist. Dar Dan ne-a spus că își dorește ca trupa să continue pentru că Nazareth este viața lui”, a declarat Pete Agnew.
 
Linton Osborne este extrem de încântat de noua sa carieră și este de părere că tranziția de la solist de club la frontman-ul unei trupe rock s-a făcut lin: „Cânt de la 16 ani, mă simt bine pe scenă. Nu am făcut niciodată parte dintr-o trupă mare. Am cântat prin pub-uri, cluburi, chiar și la cabaret. Sunt pregătit pentru orice. Știu că unii fani Nazareth mă vor contesta. Dar am să mă descurc. Am cea mai tare meserie din lume. În plus, eu nu l-am scos din trupă pe Dan, ci am fost recomandat de el pentru a intra în formație”.
 
E drept că până acum nu l-a contestat nimeni. În schimb chitaristul Jimmy Murrison este și astăzi blamat de nucleul dur al fanilor Nazareth care nu l-au uitat pe predecesorul lui, Manny Charlton. „Jimmy se confruntă de ani buni cu această situație. Oamenii încă întreabă de Manny deși el nu mai e în trupă de aproape 25 de ani… Dar pentru un solist este mai greu să suporte furia spectatorilor. Din fericire, publicul l-a primit cu brațele deschise pe Linton”, a declarat Pete Agnew.
 
Vă reamintesc că Nazareth revine în România pe 22 august, la Hard Rock Cafe. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai recent album „Rock’n’Roll Telephone” și atunci veți avea ocazia să-l cunoașteți pe Linton Osborne.
Biletele pentru concertul Nazareth de la Bucuresti costa 60 de lei cu loc in picioare in fata scenei si 90 de lei cu loc la masa (numar limitat de bilete – fumatori sau nefumatori) si pot fi procurate dupa cum urmeaza:

  •  Online de pe iabilet.ro si metalhead.ro/bilete/ (bilete electronice)
  • In format fizic de la Hard Rock Café si din reteaua IaBilet: magazinele UMAN siSENIA si de la agentiile Perfect Tour din toata tara (locatiile si adresele le gasiti online pe iabilet.ro)

De asemenea, vor fi puse in vanzare si 30 de bilete meet & greet care includ loc la masa si intalnire cu artistii si poster cadou pentru autograf, la pretul de 250 de lei!
In ziua concertului, biletele vor costa 70 de lei fara loc respectiv 100 de lei cu loc la masa, in limita locurilor disponibile.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here