Ne-au leșinat medaliile de la căldură. Se caută femeie președinte?

0
177

Ne-au leșinat medaliile de la căldură. Se caută femeie președinte?COD ROȘU PENTRU UMANITATE (titlu de la Aleph News)

Lumea e la un pas de catastrofa globală. Încălzirea globală duce la fenomene extreme. Secetă, inundații, incendii miliarde de tone de gheață, care se topesc.. Crește nivelul mărilor. (Digi24 despre un raport O.N.U.).

Narcisa Lecușanu la Vorbește lumea (ProTV). O povestitoare foarte bună. Despre copilărie, despre începuturile în handbal, despre Știința Bacău, despre cum a ajuns să joace în Germania, în Danemarca, despre întâlnirea cu Prințul Danemarcei, un mare iubitor al sportului. Și-a prezentat și cartea, ”Povestea vieții mele”. (Presupun că era o reluare, dar eu am văzut-o pe 9.08).

Rai1 (Italia) se ocupă intens de numeroșii medaliați ai săi. Interviuri cu fiecare, momente simpatice, cântece, povestiri. Moderatoarea matinală, Serena Autieri a cântat, a dedicat. Locul 10 pe națiuni, 10 medalii de aur sunt o performanță impresionantă.

PENIBILUL SUPREM

Locul 46 la medalii la Tokyo. Brusc ne amintim de Los Angeles (1984) când am fost pe locul 2, dar nu spunem că au lipsit cele mai puternice competitoare. La Rio (2016) locul 47. De la prima participare, din 1924, avem 339 de medalii. La Sydney am avut 26 de medalii și am ocupat locul 11. Era în anul 2000. N-ar fi frumos să aflăm câți angajați are ministerul sporturilor (aud că ar fi vreo 3000)? La Digi24, Dan Filoti a subliniat corect că obiectivele erau altele. Bugetul federațiilor a fost crescut în baza celor declarate, promise, fără acoperire. Sportul nu-i interesează pe guvernanți și asta se vede. La un asemenea eșec ministrul se va duce , nu pe banii lui, să concureze, la paralimpice și va mai aduce o medalie. Bravo lui! La eșec nu răspunde nimen,i sau o dăm pe aia cu n-am avut noroc? Vecinii din Ungaria, țară mult mai mică, atât ca suprafață cât și ca număr de locuitor, a luat 20 de medalii! E un model de urmat sau ne facem că plouă? Oare ministrul nostru de etnie maghiară a aflat cum se face?

ROMÂNIA NU SE MAI VACCINEAZĂ!

Așa scrie pe ecran pe B1TV. O manipulare ordinară. Ei cică sunt preocupați de vaccinare, dar postând minute bune acest text, oamenii atât rețin. Influența latentă e periculoasă și-s convins că e deliberată, cunoscâr gândirea patronatului și a unor realizatori. 6800 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore (9.08). Când guvernanții vor înțelege că e sarcina lor să găsească soluții, că ei s-au angajat că vor fi 10 milioane de vaccinați în septembrie, că Președintele s-a lăudat cu realizările, atunci vom putea spera la un minim progres. Sau la asumarea eșecului și la un lanț de demisii.

N-AM COMENTAT DAR AM VIZIONAT

N-am comentat pe FB meciul FCSB-Gaz Metan Mediaș 2-1. Am decis să n-o mai fac, așa că nici acum nu mă refer la joc. O echipă fără antrenor, doar cu un dement care dă indicații de acasă, nu are cum să facă performanță, chiar dacă are multe talente în lot. Mai bizară mi s-a părut dezbaterea inițiată de R. Naum în studio. Aproape că-l implora pe GB să intervină, să-i salte și lui audiența. Au vorbit despre joc, de parcă ar fi piedut fcsb. Ilie Dumitrescu s-a străduit să nu fie penibil, Ionuț Angheluță nu s-a străduit, iar Gabi Balint a semnat condica. Când au obosit bine, căutând răspunsuri la întrebări stupide, au trecut la ”cazul Dinamo”. Am reținut tonul agresiv-obraznic al jurnalistei care le adresa întrebări jucătorilor de la FCSB, sau ”antrenorului” Todoran. De ce oare?

HOLBARE MASIVĂ DE SEARĂ (8 august)

B. Mujgoci, mare fan Șoșoacă, anunță că Dienuța lui adorată are șanse la Președinție. Adică se discuta dacă am avea femei apte să candideze la Președinție. Anca Alexandrescu a întrebat care sunt meritele Alinei Ghorghiu pentru a candida? Dar ale lui Șoșoacă le-a descoperit? Și Gabriela Firea e o variantă, sugerează același băiețel cu meclă de frizer. O emisiune toxică la Realitatea Plus.
Mai erau acolo A. Bădin, M. Ghilezan (niște bomboane de băieți, sforari fără scrupule) dar și o jurnalistă lucidă (nu i-am reținut numele , pentru că nu scrie nicăieri) și Ioana Constantin (care a mai încercat să echilibreze dezbaterea amintind că i s-a făcut dor de Firea, după un an cu Nicușor Dan , n-a iertat-o pe Armand care ne-a umplut de șobolani, de gunoaie și a semnalat că Șoșoacă ar avea susținere de la Răsărit).
*Pe B1TV s-a discutat despre Gay-Pride cu Florin Buhuceanu (Accept). De ce vrea comunitatea LGBTQ pe Calea Victoriei, n-am înțeles. Organizația Accept e supărată pe Primarul General. Limitarea libertății de întrunire? Păi sunt lăsați, dar pe altă stradă. Ei ne anunță că se vor plimba pe Calea Victoriei orice ar fi. Cei doi moderatori s-au străduit (Răzvan și Radu) inutil.
Riscurile sunt identice pe toate străzile, a precizat sociologul Vl. Ionaș. Ce bine că sunt scrise numele pe ecran! Buhuceanu vrea să protestăm împotriva limitării la 500 de persoane.. Alt manipulator. Pe stadion se intră cu certificat de vaccinare, i s-a explicat. Se făcea că nu conteză. La Parada lor nu cred că verifică cineva ceva. Între timp, aflu din presă că s-a găsit înțelegere la Primar. La căldura care se preconizează, va fi o feerie. * Ce bine era când vedeam numai sport!

MESSI ÎN LACRIMI, ACESTA SUBIECT!

La conferința de presă de despărțire au venit soția și cei trei copii. N-a fost ușor pentru jucător să se manifeste cu toți jurnaliștii de față. S-a dat știrea cu lacrimile lui pe absolut toate canalele de sport și generaliste. Omul a trăit 21 de ani la Barcelona. Sigur că a luat bani mulți, dar probabil că i-a meritat. Unii sugerau că-și putea permite să accepte și bani mai puțini, dacă tot iubea clubul. Alții l-au acuzat de ipocrizie, iar alții i-au dat dreptate.
Cel mai josnic limbaj, fără vreun argument viabil, l-a folosit Radu Banciu, guru intelectual-sportiv de la Look Sport. L-a executat pe Messi de parcă i-a furat nevasta din pat. Dacă nici Messi nu are valoare pe teren, atunci chiar că nu merită să discutăm despre fotbal.Limbajul individului este greu de acceptat la orice post ar fi și la orice oră. Că vorbește la plural despre sine e doar un semn clinic, dar asta nu-l scuză.
Da, Spania și-a pierdut treptat, dar sigur, perlele care atrăgeau public, telespectatori: Neymar, Zidane, Ronaldo, Messi. De ce să-l judecăm pe Messi pentru emoția despărțirii? Pentru că n-a citit cât citește Banciu? Pentru că ar fi vrut să iasă la pensie de la Barca? Partea cu banii eu oricum n-o înțeleg. De ce s-a ajuns la sumele astea astronomice pentru unii jucători? Dar dacă le-ai dat, acum nu le poți cere să renunțe la ele…
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here