Ne mai respectăm sportivii? Are și Simona Halep răbdarea ei.

0
37

Simona Halep aAm ratat momentul mulțumirilor din cadrul festivității de premiere de la Montreal, dar am văzut înregistrarea „discursului” Simonei Halep, care după formulele tradiționale adresate adversarei, organizatorilor, publicului și echipei ei, a ținut să spună și câteva cuvinte în limba română. Acestea au generat câteva reacții (poate sunt mai multe, dar nu le știu eu) care arată că tindem spre fanatism și nu spre atitudine civică. Dacă ajungem să „exportăm”, lipit de succesul, gloria și munca unui sportiv de elită, temele noastre de politică internă înseamnă că respectul pentru adevărații performeri a dispărut, că vulgaritatea și lipsa de idei pot lua oricând locul unei lupte fundamentate pe argumente împotriva unei guvernări toxice, incompetente. Simona s-a exprimat cum a putut ea în contextul de acolo, după o partidă foarte grea, și nu cred că i-a fost ușor să depășească momentele în care din tribună se striga „M..e PSD” exact în momentul în care se pregătea să servească. Dacă am ajuns să „importăm” scandările de pe stadioanele de fotbal din ultimii 30 de ani, în discursul politic nu văd de ce ne alarmăm când printre protestatari apar tocmai „huliganii” care vin din lumea fotbalului. Gestul Simonei mi se pare unul normal chiar dacă n-a formulat la nivelul pretențiilor unor intelectuali rugămintea ca într-o arenă celebră a tenisului mondial să nu se audă astfel de scandări.
Mă interesează în mod real părerile voastre pentru că situația delicată recentă în care, în loc să o sărbătorim pe Simona revenită după victoria de la Roland Garros și invitată pe Arena Națională din București, a mai primit o porție identică de scandări care i se adresau doamnei primar general, dar Simona era de față, era cea sărbătorită. Să pățească acum același lucru, la o nouă victorie și în Canada, poate că e prea mult. Nu cred că s-ar fi exprimat vreodată că ar fi aderat la PSD.
Simona Halep: „Vreau să spun două cuvinte în română – mulţumesc pentru susţinere, şi pentru cei care au fost un pic altfel, vă rog data viitoare când veniţi pe un teren de tenis să respectaţi această încăpere, pentru că este mult prea deosebită pentru astfel de lucruri”.
 

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here