NE REFERENDUM SAU STĂM ACASĂ?

1
78

referendum aSubiectul e delicat pentru că e politizat, pentru că e abordat adesea cu fanatism. Inițiativa nici nu e a unor politicieni, dar acum profită de ea. Voi exprima și eu opinii, dar nu suport ipocrizia celor care au 2-3-5 neveste la activ și vorbesc despre căsătorie, familie tradițională. Reamintesc că trăim într-un stat laic. Dacă în 28 de ani nu s-a întâmplat nimic, dacă numărul copiilor abandonați a crescut, dacă orfelinatele oferă condiții tot mai rele, atunci cred că la aceste capitole merita lucrat și dat legi. Am citit postarea colegei Silvia Ilieș și mi s-a părut foarte clară. O propun pentru o discuție așezată, dar vă rog să evitați citatele din Biblie. De regulă, cei care n-au citit-o cu atenție, o folosesc drept argument. Nu e o discuție despre Religie! 
 
 
”Sunt nedumerita de cata pasiune si dezbinare au generat posibilul referendum pentru familie. Nu, nu voi merge sa votez pentru un asa referendum in anul de gratie 2018. As jigni bunul simt al romanilor. E ca si cum, in toti anii astia, romanii, preotii si autoritatile statului nu au aplicat legile in vigoare si nu ar fi semnat si stampilat certificate de casatorie intre un barbat si o femeie. E hilar si absurd. Cat despre familie, ea inseamna mult mai mult. Daca iubire nu e, nimic nu e – tot romanii au spus-o asa frumos. Si mamele si tatii singuri isi ingrijesc ‘familiile’. Chiar nu trebuie discriminati si stigmatizati copiii crescuti de parinti ‘singuri’. Pana la copii, da?! Toti au dreptul sa fie crescuti in ‘iubire’. Punct.
Cat despre femeia la cratita, cum citesc stupefiata ca asta ar fi rolul femeii din 2018 incolo in tara mea, hai valea cu prostiile astea!!! Doar nu m-am tampit la cap sa girez printr-un vot asa ineptii in secolul 21, ce mama ploii?! Nici macar nu le ascult! Si tot asa despre optiunile sexuale ale cuiva! De cand tinem lumanarile deasupra paturilor oamenilor?! De cand ne deranjeaza culoarea pielii cuiva?! Sau nationalitatea sau confesiunea religioasa a cuiva? Care e problema?! E ingrozitor ca niste oameni sa fie atacati la Braila ca aveau o alta culoare! Va dati seama unde s-a ajuns?! Si despre confesiunile religioase, la fel. Rusine mare!!!
Romania e stat de drept, membru al Consiliului Europei, nu e stat fundamentalist religios ortodox!!! Sunt zeci de confesiuni recunoscute, e deja abuz de putere sa obligi ca una sa faca legile intr-un stat si sa oblige pe toti ceilalti sa se conformeze. Nu mai zic ca Romania e tara membra UE si NATO si ne-am asumat niste obligatii sa facem parte din aceste ‘cluburi’.
Deci, in concluzie, pana cand spiritele se mai racoresc, ma rog pentru intelepciune, iubire, sanatate, pace si armonie. Ma retrag putin.
NU mai vreau sa citesc la mine pe pagina ‘indoctrinare’ si propaganda ieftina, dezbateri pe concepte arhi cunoscute si bine definite de zeci de ani. Rasismul, xenofobia, lipsa de bun simt si prostia, le inteleg, dar nu le accept in preajma mea. De pe acum va zic pa, pa cu scuze, dar va sterg fara pic de emotie. Sanatate si prosperitate, prieteni virtuali.”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. STAM ACASA , AM CITIT CODUL FAMILIEI SI SCRIE ACOLO CE ESTE CASATORIA SI CINE SE CASATORESTE CU CINE…DECI DUPA CE SA MA DUC LA REFENDUM ? ARTICOL 258, ALINEAT 4 CODUL CIVIL .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here