Neil Young pune capăt căsniciei de 36 de ani cu Pegi Young

0
14

Cei doi au colaborat pe plan muzical și au înființat în 1986 Bridge School.
Neil Young a decis să divorțeze de soția lui, Pegi Young, după o căsnicie de 36 de ani. Cererea de divorț a fost depusă de Neil Young pe 29 iulie, în California, iar audierea a fost programată pentru 12 decembrie. Pegi a inspirat unele dintre cele mai frumoase piese de dragoste scrise de Neil Young, cum ar fi „Such a Woman,” „Unknown Legend” și „Once an Angel”. Din 1990, Pegi a devenit backing vocals pe albumele lui Neil, iar din 1994 l-a însoțit și în turnee. Cei doi au cântat ultima dată împreună în octombrie 2013, la Bridge School.
 
Pegi era chelneriță într-un local care se afla în apropierea fermei deținute de Neil Young în California. Povestea despre întâlnirea lor este spusă în piesa „Unknown Legend”: „I used to order just to watch her float across the floor,” cântă el. „She grew up in a small town/Never put her roots down„.
Din 2007, Pegi a lansat 3 albume solo și a susținut turnee pe cont propriu, uneori fiind acompaniată la chitară de Neil Young. Fiind inspirați de povestea fiului lor Ben, care suferă de paralizie cerebrală, Pegi și Neil au înființat în 1986 Bridge School, fundație prin care încearcă să îi ajute și să îi educe pe copiii care se confruntă cu aceiași boală. Cei doi strâng finduri pentru această cauză organizând anual un concert la care participă numeroase staruri în Mountain View, California.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here