NEMUZICALE…

0
16

watching tv 2 aMulte momente le-am semnalat direct pe FB. Aici sunt cele nemuzicale adunate în cîteva zile. Voi reveni la muzică, divertisment, sport, pentru că e mai sănătos, odată ce lucrurile se repetă…
C.T.Popescu a fost la Prelipceanu (Digi24). Gazda ne-a adresat rugămintea să semnalăm cînd vedem produse ale postului la alte canale, să anunțăm. Pentru că România TV fură secvențe din astfel de talk-showuri. Am văzut și eu! * Îl citez pe CTP ” PSD e mai tare decât PCR”! Nu s-a greșit, nu există niciun vinovat!  Țuțuianu a stabilit că 85 % dintre cei din Piață sunt maipulați, ne spune CTP. Cum de a aflat senatorul PSD așa ceva?
Continuă și pe 9.02 dialogul, duelul de la distanță generat de televiziuni privind cele două proteste din București. Cei de la Cotroceni sunt vădit dirijați, incitați, aduși. Am văzut dovezi filmate. A fost și M. Badea la fața locului. E președintele lor. Cel ales a fost huiduit și i se cere demisia. Am văzut declarații ferme că nu vor pleca de acolo pînă Iohannis nu-și dă demisia. Așadar îi vedem acolo încă vreo doi ani! La Guvern în față am văzut că numărul persoanelor a scăzut, dar a crescut numărul gesturilor frumoase, civice. Nu le mai amintesc.
Silviu Mânăstire devine pe zi ce trece mai jegos, mai incorect profesional, așa că nu-l voi mai semnala aici de azi încolo. Nu mi-a plăcut de cînd a venit la B1TV, dar abia acum ți-a scos masca … Are și el probleme cu multinaționalele, cu prezența lor în Piață, etc. Clienții lui din studio sunt mereu oamenii preferați. Ghișe nu poate lipsi. A. Bădin este invitat pentru a mima echidistanța. Mai e unul Daniel Florea care ne spune că nu e analist, nu e politician…nu știu ce e, dar tot ce a afirmat era clar de-o singură parte.
Deciziile C.C.R. nu se comentează, zic mai toți vorbitorii pe la teve, dar nu omit să semnaleze care e componența politică a CCR. Iar după ce l-am văzut șeful instituției, V. Dorneanu, am înțeles că de acolo nu pot fi surprize. Mai ciudat e că alții, care trăiesc din politică n-au știut asta.
Demisia lui Florin Iordache a generat noi dezbateri, dar n-a produs încrederea celor care contestau. Interimară va fi conflictuala A. Birchall. Echipele de propagandă sunt permanent la datorie. Chireac, Ficeac, Pieleanu, Țuțuianu, Stancu, Savaniuc (cică e jurnalist), Codrin Ștefănescu, Nicolicea ș.a. Gelu Vișan este și el cu șopîrlele la el, adică insistă pe ideea că modelul Piața Victoriei a fost preluată din Ucraina! Mișcarea cu  telefoanele e veche, de pe vremea brichetelor la concertele de pe stadioane, dar la incultura lui de care mândru nu-i poți cere nimic. Vișan e, așa cred, în PMP, dar bate câmpii sistemtic.Își adoră vocea profundă și atât.  Zice ceva de stat la masă, dar uită că există o majoritate confortabilă care poate lua și va lua decizii de-așa manieră încât să fie liniște în țară.
Pe B1TV, Mânăstire și-a luat câteva palme verbale meritate de la  dl. Bichineț, un parlamentar cu verb. Scriitor și filosof. Spre mirarea mea, avocatul Cătălin Dancu a emis păreri absolut bizare pentru un profesionist liberal.Tinel de la liberali s-a ținut tare într-o ciocnire inegală cu Vosganian (un intelectual potlogar și manipulator) și un alt fost membru de partid, extrem de vocal, prezent la toate posturile tv,Cristian Bodea (se laudă mereu că el e independent, dar are numai strigături de partid).  Vosganian are discursul lui Tăriceanu, atacând procurorii. Or fi abuzuri în justiție, dar nu așa se rezolvă, scăpînd toți marii hoți ai neamului de pedepse. Dacă un magistrat a greșit, a fost corupt, atunci hai să scoatem toți bandiții la aer. Clasa politică nouă? Cu câtă ură și ironie vorbesc cei vechi despre cei noi, cât dispreț și superioritate…
Dragoș Bucurenci la Realitatea îl invită pe Grindeanu în Piața Victoriei. În studio sunt corporatiștii, spune Rareș.   Amalia Năstase a avut un discurs corect, elegant. Andrei Roșu un campion, un erou, fost muzician, a lucrat într-o multinațională. E acolo pentru că vrea să ducă lucrurile la bun sfîrșit. Pînă acum, 27 de ani,  numai hoții au dus totul până la bun sfârșit. Stăm aici până la final. Nu vreau în bezna anilor 90, o fac pentru copiii mei…El este acolo pentru principii, valori, nu pentru sine. E viscol, ninge și sunt cam 10.000 de oameni! Alte televiziuni fac altceva, dau altceva…
Ce am reținut de la dezbaterile generate de Moțiunea de Cenzură. Discursuri slabe, fără impact ale celor din opoziție, aroganța lui Tăriceanu, atacurile lui Șerban Nicolae, replicile amuzante dintre Băsescu și Tăriceanu respectiv Dragnea. Singura expunere cu conținut aplicat la OUG 13 a fost a senatorului T.B. E drept că a fost lăsat 17 minute, care reveneau PSD. Un gest frumos. Grindeanu a avut un discurs destul de articulat cu unele atacuri inutile, odată ce el era în poziția să-și apere deciziile. Jalnică expunerea lui Nicușor Dan. Nici Dragnea nu mi s-a părut adecvat momentului. Înțepături ieftine. Moțiunea a picat, așa cum era de așteptat. Unele televiziuni au dat aproape tot, altele s-au străduit sau au mimat, cenzurând subtil…Au rămas momentele de show!
Cei care invocă supremația votului, n-au votat în Parlament. Le era frică să nu se trezească vreo conștiință?  Când a fost vorba de PNL s-a vorbit despre ”oile ținute în țarc” adică n-a avut nimeni voie să voteze. Acum cum o fi fost?
Dragnea ne-a spus că n-au fost toți reprezentanții Opoziției în Sală! Au fost 161 de voturi pentru, 8 împotrivă, 33 de abțineri. PSD-ALDE n-au votat. Oricum obiectul Moțiunii dispăruse!
Polițistul Coarnă (sindicalistul cel mai vocal cultivat de A3 și RTV) a apărut și la B1, pentru că s-a lărgit familia, mai cu seamă la Mânăstire! E întrebat cum e posibil ca până acum Poliția să nu-l fi găsit pe Ghiță, iar reacția lui e tipică. Cum era posibil ca pe vremea lui Băsescu, Bercea Mondialul să circule liber pe la ministerul de interne. Tudor Barbu (redevenit jurnalist)a reacționat vehement și bine a făcut. Polițaiul a afirmat că știe el că s-a semnat un protocol în CSAT (tot pe vremea lui Băsescu și Ponta) o înțelegere de colaborare SRI cu DNA, ceea ce duce la concluzia că era vorba despre poliție politică!!! Băsescu a explicat cum a fost chiar de la tribuna Parlamentului.
Penibil personajul care l-a întâmpinat pe Președinte, cel mic cu barbă, înțeleg că e de la USR…Tot el e cel care a ațipit spre bucuria jurnaliștilor în plen. Dar eu țin minte de zeci de sforăitori dar nu s-a făcut mare caz de ei. …Mihai Goțiu, senator, este cel ațipit…a fost sunat, a răspuns…se autosancționează și-și donează indemnizația pe o săptămână (3000)…Omul a fost gazetar cândva…și afirmă că îl puteau suna și când au difuzat o imagine în care nu era el, dar așa s-a afirmat pe post. Nu i-a plăcut lui Mână-Știre. Pentru asta a luat sancțiune de la CNA!
La România 9 sunt permanent clienții A3…nu toți…Savaniuc de exemplu!
UDMR a arătat din nou cît de pervers joacă și după ce a mimat că nu e de acord OUG13, a anunțat că nu votează Moțiunea, stând alături de PSD-ALDE.
Judecătoarea Camelia Bogdan dată afară de CSM din magistratură. Este cea reclamată de Dan Voiculescu. Motivul? Ar fi participat la un seminar plătit de Ministerul Agriculurii. Realitatea TV a încercat să discute cu dna Bogdan, dar n-a reușit tehnic. De cîteva ori…ușor penibil! Moderatorul de la 15,30 a omis să ne spună că n-o vom auzi pe doamna Bogdan! La Digi24 am auzit-o pe Doamna că e revoltată și va contesta în instanță! La A3 era un fel de Revelion, cînd s-a dat știrea. La TVR1 s-a făcut o dezbatere specială tot cu prietenii (vechi și noi)  lui  Dan Voiculescu  (Cristoiu, Daniel Constantin, Pieleanu ). A vorbit, telefonic și Camelia Bogdan, care a promis că nu se lasă, va merge în instanță. Dacă așa face rating TVR, cu subiectele Antenelor, atunci e mai bine să facem economii la buget. Să văd exact aceleași figuri, aceleași abordări ca la televiziunile private, nu e nevoie de  banii noștri (ca să nu creadă cineva că la Buget sunt banii guvernanților, sunt tot ai noștri)…Așadar, dacă TVR nu poate avea echidistanță și decență, să dispară! Mă refer, desigur, la temele politice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here