Nergal (Behemoth) s-a întâlnit cu fanii bucureșteni (21.04.2015)

0
300

Galerie foto de Iulia Radu aici!
Galerie foto de Iulia Radu aici!

Ora 15.10. Sunt într-o mică întârziere așa că am grăbit pasul. Fiind prima dată când am pășit în Hotelul Capitol, eram puțin dezorintată. Spre ghinionul meu, am dat la recepție peste o doamnă cel puțin la fel de „pierdută” ca mine. Nu știa exact despre ce eveniment este vorba, nu auzise de nicio lansare de carte, nici de oaspeții străini. M-a condus până la scări spunându-mi să cobor pentru că acolo „e ceva” . M-am liniștit când am văzut lângă scările cu pricina un indicator care mi-a confirmat că eram pe drumul cel bun.
Jos, lume multă. Aproximativ 60 de persoane (majoritatea tineri de 20 – 35 de ani), așezate în semicerc, îl ascultau cu interes pe Nergal, solistul formației Behemoth. Artistul le vorbea despre cartea lui, “Confesiunile unui eretic“, lansată pe 19 martie. Este o carte autobiografică scrisă cu ajutorul prietenilor lui Mark Eglinton și Krzysztof Azarewicz & Piotr Weltrowski și prezentată ca un interviu cu controversatul solist și chitarist polonez. Prefața a fost scrisă de D. Randall Blythe, frontman-ul trupei Lamb Of God.
 
Adam „Nergal” Darski
Adam „Nergal” Darski

Astfel, Nergal vorbește deschis despre muzică, relația cu femeile, ciocnirile cu Biserica Catolică din Polonia, despre participarea sa în juriul emisiunii The Voice din Polonia și despre lupta sa cu leucemia.
 
Având în vedere că presa a cam lipsit de la acest eveniment, fanii au preluat controlul și au încercat să afle cât mai multe de la Nergal. Paranteză. A fost mult mai bine decât la o conferință de presă clasică. Întrebările au fost mai interesante! Închid paranteza. Artistul a refuzat să pozeze în atotcunoscător, așa că i-a îndemnat pe cei prezenți să citească mult, fără să se lase influențați de preferințele altora. Să-și facă singuri o opinie despre ceea ce citesc.
 
La final, a oferit autografe pe carte, pe afișele concertului (trupa susține un recital în această seară în Clubul Control din Capitală), pe geci, pe bilete, a făcut fotografii și a dat mâna cu toți cei prezenți. Foarte puțini au fost cei care nu au cumpărat cartea (costa 100 lei), au compensat, în schimb, alții care au luat și pntru prietenii care nu au putut ajunge. Alții au cumpărat și afiș (10 lei) și carte. În momentul în care se duceau să ia autografe, absolut toți au avut ceva frumos să îi spună lui Nergal. I-au mulțumit pentru muzică, versuri, unii i-au spus că au trecut peste situații grele cu ajutorul lui. Cineva i-a spus chiar că a ratat primul concert al trupei Behemoth în România pentru că în aceiași zi avea concert la București și George Michael, așa că s-a dus acolo. Nergal a zis că-l iartă și l-a întrebat cum a fost concertul. „Extraordinar!” a venit răspunsul prompt.
 
Din păcate, cartea nu a fost tradusă în limba română, eeste disponibilă doar în limba engleză și poate fi comandată aici: http://www.nergalbook.com/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here