Nicolae Manolescu, dezlănţuit: „Bob Dylan, care a luat Nobelul, e un textier de mâna a doua. E o mizerie“

2
41

sursă foto: Rolling Stone
sursă foto: Rolling Stone

Articol preluat din Adevărul
O mare surpriză s-a produs la acordarea Premiilor Nobel pentru Literatură  prin decernarea prestigioasei distincţii amaricanului Bob Dylan (75 de ani), cunoscut mai mult în ipostaza de cântăreţ şi compozitor, mai puţin în calitatea de scriitor.
Distincţia a fost motivată de Academia Suedeză, pentru crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a muzicii americane“.  Printre favoriţi s-au numărat scriitorul japonez Haruki Murakami, poetul sirian Adonis, scriitorul kenian Ngugi Wa Thiong’o şi autorul britanic Salman Rushdie. Nimeni nu se aştepta ca premiul să fie acordat lui Bob Dylan, care avea o cotă de 50 la 1, la casa de pariuri Ladbrokes.
E o mizerie. Bob Dylan e un textier de mâna a doua. O fi el regizor de film, dar nu merita Premiul Nobel. În America, sunt mari scriitori care nu au Nobel. Bob Dylan nu are ce căuta la Premiul Nobel. E complet caraghios“, a declarat, pentru „Adevărul“, Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/cultura/carti/nicolae-manolescu-dezlantuit-bob-dylan-luat-nobelul-e-textier-mana-doua-e-mizerie-1_57ffac445ab6550cb8876c32/index.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

2 COMENTARII

  1. daca Manolescu „stie el” ca Bob Dylan e „regizor de film”… vorba aia… cu toata dragostea… amice ai probleme grave cu capul ! nu mai conteaza ca esti presedintele uniunii scriitorilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here