Nicu Alifantis: Scrisoare deschisă către Mircea Badea

5
14446

Nicu Alifantis a publicat pe pagina de Facebook o scrisoare deschisă către Mircea Badea:

Scrisoare deschisă.

Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul „domnule”, din respect pentru părinții dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte. Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români. Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic. Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic.

Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât și instituției pe care o reprezentați. Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. „Nu dați doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți. Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai marii puterii zilei.

Artistul român nu „ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă. Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule.

 

Scrisoare deschisă.Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul „domnule”, din respect pentru părinții…

Publicată de Nicu Alifantis pe Duminică, 10 mai 2020

 

Later edit

Nicu Alifantis a revenit cu un mesaj după replica lui Mircea Badea:

Domnule Mircea Badea,
Vă mulțumesc pentru replica dumneavoastră civilizată la scrisoarea deschisă pe care v-am adresat-o și apreciez sincer scuzele dumneavoastră. Mă bucur din toată inima să-l reîntâlnesc pe omul Mircea Badea pe care-l știam! Aș mai adăuga că nu v-am considerat nici ratat, nici dezgustător, cât despre ora târzie, cu părere de rău, nu voi schimba canalul. Toate cele bune!

Domnule Mircea Badea, Vă mulțumesc pentru replica dumneavoastră civilizată la scrisoarea deschisă pe care v-am…

Publicată de Nicu Alifantis pe Luni, 11 mai 2020

5 COMENTARII

  1. Draga domnule Alifantis
    Nu va necajiti din cauza acestui exaltat, toate saltimbacariile sale, sunt menite sa-i creasca audienta, ar sta in cap pentru asta, s-a urcat si-n ring unde, a rezistat doar 6 secunde. Va inteleg si va apreciez muzica si munca pe care o depuneti si … nu-l luati in seama. Oricum nu-l ia in seama niciun om normal la cap.

  2. Draga Mircea Badea, noi stim ca de fapt te-ai referit la Tudor Chirila si „actorasii din speluncile din Centrul Vechi, pe motiv ca te-ai saturat de „arta” cu #rezist in fata. Stim ca te bucuri ca nu se mai deschid restaurantele si ca s-au anulat concertele organizate de primarii. Dar vezi ca de pe urma acestor masuri apo-covidice sufera toti artistii si muzicantii, nu numai aia care nu-ti plac tie. Si e nedrept sa-i pui pe toti in aceeasi oala. Ca si cum as spune eu: urasc presa pentru ca exista Antena3. Apropo, daca tu si Gadea ati urca pe scena la un concert drive-in, ati avea parcarea goala. Publicul care te asculta pe tine o face pentru ca e moka. Daca n-ai fi pe TV, nu ti-ar plati nimeni bilet la o comedie stand-up cu tine-n ea. Asta e si motivul pentru care o arzi pe Facebook, nu pe Patreon. Asa ca ai grija ce le doresti altora, ca nu se stie cine va rade la urma mai bine…

  3. Domnule Alifantis, ati intors-o ca la Ploiesti. Am crescut cu muzica dumneavoastra. Dar ma intristeaza cand vad lipsa de verticalitate si fermitate. Deci dupa ce ia-ti transmis sa va ocoleasca acum sunteti iar prieteni ? Ce balacarie de doi bani !

  4. Sant doar an treacàt pe aici, dar dupà cele citite pare à domnul Alifantis vàzand scuzele aduse l-a iertat càci Iertarea e o mare, mare calitate. In timpurile de astàzi rar scuze si iertàri cà se mai dau. Domnul Misu Petre putin cam aspru desi uneori mai poate merge. Dar nu uitati niciodatà cà dintre toate muzele una singurà se chiama MUZICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here