Nicu Alifantis și Vlad Crețu la Psihologul muzical (ediția 786 – 21.10.2017)

0
310

Nicu Alifantis si Vlad Cretu la Radio Romania 2017Prima oră îi aparține lui Nicu Alifantis. Două evenimente desfășurate în cadrul F.N.T. meritau explicate și promovate corespunzător. Vernisajul expoziției de la Teatrul Bulandra (Sala Toma Caragiu) a avut deja loc pe 22.10. La sugestia ascultătorilor, la rugămintea celor de peste hotare, am avut și un live-streaming duminical, care, se pare, nu l-a încântat pe Nicu Alifantis. Din acest motiv nu-l mai puteți viziona pe pagina de Facebook a emisiunii Psihologul muzical. În emisiune ne-a oferit, cu generozitate, secvențe din diferite coloane sonore. A creat muzica pentru 118 spectacole de teatru în cei 45 de ani de carieră. Am primit cadou și un tablou din expoziție. O raritate din 1988 pentru care mulțumesc și de aici. Spectacolul „Nicu AlifantisA 13-a noapte” va avea loc tot la Teatrul Bulandra, pe 27 octombrie. Amănunte aflați numai dacă ascultați aici. Afișele evenimentelor sunt realizate tot de Nicu Alifantis și au fost apreciate de prietenii emisiunii.
 
Următoarele ore i-au revenit lui Vlad Crețu (Supermarket) care a venit cu chitara, ne-a cântat piese vechi și noi, a răspuns prompt la toate solicitările de acasă. „Clipe perfecte”, noul CD,  s-a lansat oficial marți 24.10. dar prelansarea s-a produs în emisiune. Vlad Crețu are o legătură specială cu folkul, a participat la numai 9 ani (pe atunci era Vlăduț) la Festivalul Om bun, motiv serios pentru a cânta cu dăruire și piesa lui Dan Andrei Aldea. Pe lângă o serie de compoziții proprii, Vlad ne-a propus și câteva preferințe cu Garth Brooks, Queen, Electric Light Orchestra, Ray Charles & Willie Nelson, John Lennon ș.a.m.d.
 
Am avut o premieră propusă de Margareta Pâslaru, piese cu Riccardo Fogli, Bob Dylan, Tony Poptămaș, Emmylou Harris, Manfred Mann ș.a.
 
Regretatul Tom Petty a beneficiat de un spațiu mai amplu. Primele clasate în Top Sentimental au fost 1. Learning To Fly, 2 I won t Back Down, 3 Free Fallin.
 
 
 
Audio:


Selecția mesajelor (au fost aproximativ 500):
Vlad Cretu la Radio Romania 2017Arici Ţepos Bun venit Nicu Alifantis! Felicitări şi La mulţi ani! Apropo de expoziţie. Aş vrea să vă întreb: până acum nu aţi primit nicio cerere de la Hard Rock Cafe, de exemplu, pentru a dona o ţinută sau o chitară pentru ei, să le pună pe pereţi? Mi s-ar fi părut normal.
Darie Marza ·  jos pălăria maestre
Cristina Giosu · Bună seara! Salutări tuturor! Mult, mult succes Nicu Alifantis! Respect și onor pentru tot ceea ce ai facut pana acum si pentru ce vei realiza de-acum încolo! Om de cuvant, artist deosebit de o generozitate și modestie exemplară!…de aici din Bretagne, te îmbrățișez!
Adryan, Sydney Ce idee bună cu expoziţia. Va fi şi live pe Facebook? Mi-aş dori să văd şi eu!
Lavinia Ban Felicitări dlui Alifantis pentru proiectul din cadrul FNT! Am admirat recent scenografia dlui Vladimir Turturică şi în spectacolul „Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice” cu dna Oana Pellea, la Timişoara.
Patricia, Sao Paolo Vă rooog să faceţi live streaming pe Facebook de la expoziţie!
Marius, metalfan Dacă aveţi un iPhone 7 sau un Samsung bun iese mai bine live-ul decât dacă ar fi filmat cu o cameră.
Irina Părinţii tăi vin la spectacolele voastre? Cum a fost când ai ştiut că sunt în sală prima dată? Ce ţi-au spus după?
Yannis, Grecia Muzica folk îţi place? Te provoc să ne cânţi ceva la chitară din folk.
Nicu Alifantis la Radio Romania 2017Dan, Huşi Ştiu că Vlad pune mult suflet în ce face, cred că va fi un album perfect!
Marius Macarie Ascultăm din Bacău. Îmi place Supermarket! Foarte frumos.
Raduca Adela · Mult Respect D-nul Andrei va urmăresc cu drag din Italia.
Marius Busuioc · Felicitari Vlad Crețu, ești de pus în ramă, lângă Nicu Patoi și Adi Ordean.
Ionela, Călăraşi Felicitări Vlad! Ce anume te-a determinat să faci Conservatorul? Nu ţi s-a părut rigid? Care-i compozitorul clasic care nu ţi-a plăcut sau pe care nu l-ai înţeles?
Laurenţiu Foarte frumos coverul după piesa lui Dan Andrei Aldea! Felicitări!
George, Los Angeles Wow! Mi-a plăcut piesa lui Lennon în interpretarea ta! Felicitări pentru noul album! Să fie cu succes!
Vlad Cretu si Nicu Alifantis la Psihologul muzical 2017Mădălina, Toronto, Canada Bun găsit! Vă ascult de multă vreme, dar nu am trimis mesaje. Locuiesc aici de 27 de ani. Roger Waters tocmai a susţinut un concert în Canada. M-am dus pentru că sunt un fan Pink Floyd de când mă ştiu. Îmi amintesc perfect că aveam 8 ani când am văzut prima dată videoclipul piesei Another Brick In the Wall. Acum ţin în mână un ziar în care a dat un interviu. „Avem nevoie de educaţie mai mult ca niciodată”, zice el. Am fost la concert şi am plecat dezamăgită. Roger Waters a devenit, din păcate, ciocanul din videoclipul Another Brick. El vrea să facem ca el, să gândim ca el. E trist. A devenit exact ceea ce critica în perioada Pink Floyd. Ascultaţi albumul nou şi vă veţi convinge.
Veronica, Cluj Pentru mine e foarte confuz totul…. Când citesc ce spune Waters sau când îl ascult vorbind mi se pare logic ce spune şi sunt de acord în bună măsură. Când citesc opiniile celor care-l critică, iar am impresia că e logic… Cert e că albumul nou îmi place şi sunt de acord cu ce spune el acolo.
Vicky Recunosc, nu prea îi ştiu piesele, dar ascultând acum… sunt chiar faine! Mulţumesc pentru Tom Petty!
Raluca Aşa sună telefonul meu, cu piesa de pe locul 1.
 

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here