Nicu Covaci la Psihologul muzical (ediția 702 – 12.03.2016) – AUDIO

0
281
Nicu Covaci la Radio Romania 2016

La peste 10 ani distanță de la vizita anterioară, Nicu Covaci a poposit pentru 4 ore în Studioul 31 al R.R.A.  A venit însoțit de echipa lui de ”voluntari” care-l ajută în toate activitățile. Sunt fete și băieți, studenți devotați conceptului Phoenix. A fost o noapte bogată și plină de povestiri din trecut, de planuri actuale, de informații. Au fost atât de multe întrebările celor de acasă încât eu n-am apucat să le formulez pe ale mele. Nu-mi pare rău. Rămâne pentru altă dată.

Ne-am amintit de Cornel Chiriac (în memoria lui am difuzat piesa In My Time Of Dying cu Led Zeppelin), de revenirea Phoenix în România la începutul anilor 90. Nicu Covaci a povestit cu mult talent despre debutul său, despre inginerii de sunet, despre sprijinul primit de la mama sa, despre pictură, despre Spania (locuiește acolo de 30 de ani), despre cadourile fabuloase primite de la un admirator din Australia, despre foști colegi, despre tinerii pe care-i promovează în prezent. Are de gând să creeze și un cadru instituțional pentru copiii foarte talentați în muzică. Dialogul a fost întrerupt uneori pentru a asculta piese Phoenix mai vechi (reînregistrate) și mai noi, piese de pe recentul album, ”Vino, Țepeș!”. Noul vocal, Costin Adam (30 de ani) a primit aprecieri din partea multora. Nu putea lipsi cea mai cerută piesă a nopții, ”În umbra marelui URSS”.  Veți auzi și nume propuse de Nicu: The Beatles, The Kinks, Jethro Tull, Steeleye Span  ș.a.
Site-ul trupei Phoenix este: www.formatia-phoenix.ro
Ediția mai include piese cu Nicu Alifantis, duetul Charles Aznavour, Julio Iglesias, piesă în memoria lui Keith Emerson care a decedat pe 11 martie, George Nicolescu (născut pe 12 martie), James Taylor, Hozier,Iron Maiden , Brian May și Kerry Ellis și multe altele.

Topul 5 Sentimental a fost al lui Jimi Hendrix. Primele clasate au fost previzibile: 1. Hey Joe, 2. Purple Haze, 3. Foxy Lady.

Audio:

Selecția mesajelor (au fost aproape 400!):
Adi din Vaslui RIP Keith Emerson!
Larry Wow! Tocmai am aflat cine este invitat! Bun venit!
Cristina, metalfan Nicu Covaci a venit la Psiholog? Ei asta da surpriză! Ne aşteaptă o super noapte!
Vicky Bun venit Nicu Covaci! Am o întrebare: cum a descoperit că are talent la desen, pictură?
Irina, Ploieşti Care sunt pictorii preferaţi? Cine l-a influenţat pe Covaci?
Oana Şi cum a ajuns dl Covaci de la pictură la chitară? L-au susţinut părinţii când a decis că vrea să îşi facă o trupă?
Arici Ţepos Dle Covaci eu vă întreb direct şi sper să nu vă supăraţi! Asta am învăţat de la dvs: să spun ce am de spus, să fiu directă. Nu credeţi că din tot acest scandal care a zguduit trupa Phoenix are de pierdut publicul? Eu regret situaţia…
Mihail Gagiu Bună seara si bun venit, Nicu! Mai am si acum discul vostru cu Lady Madona si Friday on my mind, pe care il ascult cu plăcere la pick-up!
Alina Padure Care a fost motivul despartirii de Many Neuman? Multumesc
Liviu Nicule,esti Gurul muzicii rock româneşti,nu pune la inimă  cum ai fost şi poate vei mai fi tratat,ai admiratori statornici care ştiu ce eşti: Free Bird! Mulţumesc pentru noaptea albă, Andrei.
Cătălina Vă rog frumos, să-mi explicaţi şi mie: până la urmă Baniciu are sau n-are voie să cânte piesele Phoenix? S-a scris mult despre proces, dar eu nu am înţeles mare lucru…
Paula, Timişoara De ce aţi cântat atât de rar în Timişoara? A fost o perioadă în care aţi lipsit mult de aici!
George, Los Angeles Este Nicu Covaci un om iertător?
Cristina, metalfan Există vreo baladă, vreo piesă de dragoste în repertoriul Phoenix?
Viorel Mitrofan M-a uns la suflet remarca domnului Covaci privind ” sunetistii ” romani din prezent. Nu doar ” sunetistii ” ignora niste notiuni de baza ci si ” compozitorii ” de astazi, aglomerand ” compozitiile ” uneori peste limita de perceptie a timpanului si celor trei oscioare, ciocan, nicovala, scarita, fortate sa vibreze simultan pe multe frecvente ce trebuie sa ajunga la spirala captusita cu perisorii receptori ce convertesc vibratiile in semnale nervoase , preluate si transmise creierului de nervul auditiv ( cohlear ).
Vicky Dl Covaci pare mereu supărat… În tinereţe i se spunea Kafka sau Kafta? Nu mai ştiu exact… 🙂
Alin din Galati Imi place foarte mult emisiunea si trupele care sunt prezentate. Am reusit sa achizitionez discul aniversar 50 de ani Phoenix.
Camelia, Galaţi Domnule Partos,va multumesc pt noaptea regala petrecuta alaturi de inegalabilul rege, DL COVACI.   
Liviu Mulţumesc pentru lecţia de verticalitate, Nicule, frumos nebun! Ai auzit Romania!!!  
Manu Rusu Felicitări pentru emisiune! E o placere mereu să vă ascult.
Paula Cu Ilie Stepan şi Mircea Florian în ce relaţii sunteţi? Este adevărat că ei cântau în deschiderea trupei Phoenix?
Magda Nicu Covaci are copiii? Îi plac?
Georgiana Pe Cornel Chiriac l-aţi cunoscut?
Attila Lutinca Salutari si respect. Va asteptam in Calgary. Mugur de fluier 1974 vinyl. Cred ca este authentic. Suna grozav.
Ştefan Berea Mi-ati facut sederea, aici in Germania, mai placuta cu aceasta emisiune! E bine sa-ti aduca aminte cineva din cand in cand de unde vii si pe cine reprezinti!
Silvia Dumitrescu Florin doarme eu sunt pe receptie… discuții interesante, muzică bună, o noapte frumoasă pentru mine petrecută cu voi))))… vă pup!!!
Dan Ovidiu Catiche PS: intrebati pe nicu covaci cum s-a rezolvat litigiul cu sergiu nicolaescu..danke schon!!!
SMS: Toata stima si etern respect. Va ascultam si noi soferii de pretutindeni. Dle Nicu, ne inchinam domniei voastre.
Mirabela Am admirat întotdeauna atitudinea hotărâtă a lui Covaci! Nu sunt mereu de acord cu el, cu deciziile lui, dar ca atitudine, ca spirit l-am admirat întotdeauna!
Marius, metalfan Eu am votat piesele Hendrix! Mă bucur să îi ascult piesele!
Veronica, Cluj LMA George Nicolescu!
Marius, metalfan LMA Steve Harris!!!!!!
Rares R. Gabor Multumesc pentru noaptea asta, Andrei! Combinatia ideala pentru o emisiune perfecta – Covaci si Hendrix. Totul din mana unui om de radio de o valoare uriasa.
Maria Magdalena Danaila Bună dimineaţa din Beijing – şi plecăciune, Excelenţa Ta , Nicu Covaci – în dimineaţa asta am turnat şi un pic de whisky în cafea- atmosferă de mare sărbătoare în camera mea din Academia Centrală de Dramă din Beijing! Bun găsit, jupâne! Sunt foarte fericită! Din nou!
Vladus Parau Oameni ca dl. Nicu Covaci mă inspiră ! Ce a spus despre a avea inimă în artă. De câte ori nu am auzit sfatul că în muzică nu e nevoie de suflet, ci de tehnica de a te face plăcut şi prizabil !
Vio Volo Un modest sprijin pentru proiectele lui NICU COVACI ar putea fi direcținarea 2% în contul pe care-l va indica dumnealui. Eu sunt ferm convins că aceste fonduri vor fi utilizate cu folos! V-am re-descoperit cam târziu, îmi cer scuze. Nu vă mai pierd. Mulțumim Andrei Partoș! Mulțumim Radio România !

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here