Nicușor Dan: Recomand ca oamenii să poarte mască și afară. Primăria Capitalei poate extinde măsurile luate de autoritățile centrale

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
168

Nicușor Dan: În vremuri normale, faptul că metroul este aglomerat nu trebuie să fie un lucru rău, e o dovadă a succesului, însă într-o perioadă de coronavirus e un semnal că cealaltă componentă a transportului public nu funcționează. Vorbesc despre STB – tramvaie, troleibuze, autobuze.

(…)

În primul rând Prămăria Capitalei trebuie să colaboreze cu DSP. Nu a existat până acum o astfel de colaborare care este obligatorie.

În al doilea rând, Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate… Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură.

Acum în București suntem în scenariul galben, după cum au spus specialiștii. E o situație periculoasă care trebuie tratată cu maximă responsabilitate. E foarte important să respectăm acele măsuri elementare pe care ni le recomandă toată lumea.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/nicusor-dan-recomand-ca-oamenii-sa-poarte-masca-si-afara-primaria-capitalei-poate-extinde-masurile-luate-de-autoritatile-centrale-1380713

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here