Nelu Tătaru: Folosim tot ce se folosește la nivel mondial. Nu putem să nu respectăm niște reguli și tot noi să strigăm de ce se moare!

0
53

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a detaliat într-un interviu pentru Digi24 ce fel de tratamente se folosesc în cazul bolnavilor de COVID din România, arătând că tot ce se folosește pe plan mondial se folosește și în România, inclusiv Remdesivirul sau hidroxiclorochina.

El l-a contrazis pe profesorul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, care a spus marți, la Digi24, că în România nu există transparență cu privire la felul în care este alocat medicamentul Remdesivir, esențial în tratarea cazurilor foarte grave de Covid-19. Profesorul Bubenek spunea că, făcând un calcul simplu, aproximativ 1.900 de oameni dintre cei care au ajuns la secțiile de terapie intensivă nu au primit Remdesivir, deși nu există date despre câți dintre aceștia au murit din cauza coronavirusului.

„Nu putem ajunge la această concluzie, tratamentul cu antiviral nu este un tratament specific sau un tratament salvator sau vreun panaceu. Trebuie să punem contextul unui deces în cadrul unei multitudini de patologii, precum și a severității  bolii. Gândim pragmatic, dar gândim medical, având în vedere că această infecție dă o mortalitate, dar această mortalitate survine în proporție de 98 la sută la cei care au comorbidități, prin decompensarea acestor morbidități”, a comentat Nelu Tătaru în interivul pentru Digi24.


Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/nelu-tataru-folosim-tot-ce-se-foloseste-la-nivel-mondial-nu-putem-sa-nu-respectam-niste-reguli-si-tot-noi-sa-strigam-de-ce-se-moare-1380694

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here