Nişte cimpanzei întind mâna după un Kalaşnikov. În Parlamentul României

0
142

casa poporuluiArticol de Liviu Avram publicat în Adevărul
Rog să fiu iertat pentru lipsa de respect pe care o arăt faţă de organul reprezentativ suprem al poporului român, dar pur şi simplu nu mă pot abţine: membrii Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 sunt de o prostie absolut bubuitoare. Iar dovada stă publicată în Monitorul Oficial de miercuri, 6 septembrie 2017, exact în ziua în care raportul Comisiei a fost făcut public.
N-o să mă refer la toate acuzaţiile pe care le conţine raportul Comisiei, ci doar la cele mai grave: fals, uz de fals şi abuz în serviciu, fapte comise de fostul premier Emil Boc şi de fostul preşedinte Traian Băsescu. Dar să rememorăm, mai întâi, faptele.
În anul 2009, se afla la guvernare o largă coaliţie PD-PSD. Pe la sfârşitul lui septembrie, ministrul de Interne, Dan Nica (PSD), a declarat că se pregăteşte o fraudare masivă a scrutinului prezidenţial prin metoda turismului electoral, dat fiind faptul că pentru ziua votului nu se mai găseşte de închiriat niciun autocar în toată România.
Cum primul responsabil pentru corectitudinea alegerilor era însuşi ministrul de Interne, premierul Boc l-a demis pe Dan Nica şi a cerut PSD să desemneze un succesor. Partidul a refuzat, dar, în schimb, toţi miniştrii PSD au demisionat şi astfel PSD a părăsit guvernarea. Şi atunci s-a întâmplat ceea ce se întâmplă la fiecare schimbare de guvernare: Guvernul a demis toţi prefecţii susţinuţi de PSD şi a numit interimari.
Toate aceste evenimente s-au petrecut într-o singură zi: 1 octombrie 2009. Boc a trimis la Cotroceni actele, iar Băsescu a emis decretele de revocare a miniştrilor şi de numire a interimarilor dintre miniştrii PD rămaşi în Guvern. Toate actele au fost publicate imediat în Monitorul Oficial.
Comisia de anchetă susţine că falsul, uzul de fals şi abuzul în serviciu constau în următorul fapt: în toate aceste cazuri (miniştri şi prefecţi), actul de revocare a titularului a fost publicat în acelaşi Monitor Oficial în care s-a publicat şi actul de numire a succesorului. Deci numirea succesorului s-a făcut înainte ca revocarea titularului să fi devenit oficială prin publicare.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/news/politica/niste-cimpanzeiintind-mana-kalasnikov-In-parlamentul-romaniei-1_59b004985ab6550cb8b5efdd/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here