ELECTORALE…DE LA TV…

0
29

Sunt procente mai mari ca-n 2009. Cu 5-7 %, ceea ce e remarcabil. Se va vedea cum s-au descurcat cei din Opoziţie. Nu mă surprinde că-n judeţele roşii cifra trece de 30%…Mircea Diaconu e semnalat ca un victorios, fiind sprijinit de PSD. Chiar Dragnea laudă cifrele actorului cu merele roşii. USD a trecut de 40%…PNL a ajuns la 14%-16%…Oare pleacă Antonescu? Aşa a promis! PMP n-a mers bine, are sub 10%…dacă era cu PDL ajungeau peste 20%…Comentez în timp real ce văd la 21,00…Paradoxal, UDMR are peste 6% la Exist Poll, am văzut şi 7,1%…ce înseamnă să fii la guvernare! Udrea vorbeşte şi ea…cu Elena Băsescu lângă ea, tristă vizibil…Dreapta putea face scor bun la un loc…Aşa, va fi călcată în picioare…Vorbeşte Udrea, iar dincolo vorbeşte şi Blaga…e imposibil să-i vedem –auzim deodată! Cifrele se mişcă de la post la post! Turcescu a observat corect că trecerea în prim plan a Elenei Udrea, a dăunat noului partid. Totuşi pentru 4 luni de existenţă a luat mult. Dar să nu uităm că a fost promovat de Preşedintele în funcţie şi are câţiva foşti miniltri în echipă. De exemplu peste Vadim care e de 23 de ani pe piaţă! Opoziţia a pierdut în ansamblu din cauza incoerenţei şi a orgoliilor stupide. De data asta nu mai pot fi acuzaţi votanţii sau cei care s-au abţinut…Videocraţie…dar B1 de ce n-a urcat pe nimeni cât să câştige…Frăr să-şi dea seama, cei adunaţi la B1 lăudau fără rezerve performanţele A3 şi GhiţăTV! Băsescu n-a mai funcţionat ca locomotivă…Forţa Civică şi Noua Românie, PNŢCD nu există! Unde e PPDD? Pora a observat corect că duelul Băse-Ponta a dăunat partidelor din dreapta…ura faţă de TB i-a unit pe mulţi şi astfel s-a ajuns la rezultatele de azi…Ponta invită la refacerea USL cu cine trebuie…Discursul lui e munte de ipocrizie şi naţionalism de tip ceauşist…Se discută despre ce va face PNL…Udrea consideră că a fost un succes…raportat strict la punctul de plecare al PMP…jurnaliştii din studio nu-i spun direct că Udrea în sine e problema. Crin iese şi dă replică lui Ponta…nu revenim la USL! Dar dacă el pleacă, poate că aşa va fi…Participarea a ajuns 32,1% ! Turcescu o întreabă direct dacă Udrea e dispusă să facă un pas înapoi…Ea se face că nu înţelege şi e clar că nu are astfel de intenţii…Dezbaterea de la TVR1 îl include pe Nistorescu, aşa că e inutil să mă uit. La Digi24 se discută în aer liber. Prelipceanu e gazda. La Realitatea abordarea e destul de echilibrată, iar la canalele de partid n-avea sens să mă uit. Şi pentru faptul că Ponta era la A3! La Realitatea s-a stat aprope de ora 1,00 cu Rareş Bogdan şi Lavinia Şandru moderatori…
Oraşele au fost mai active decât satele şi asta e logic, fiind vorba de miza votului. Radu Banciu şi Turcescu, pentru prima oară împreună în studio…UDMR nu se ştie de partea cui va fi în viitor, aşa că e greu să calculeze cineva voturile lor…Posibilă o unire a PPE cu Socialiştii dacă au intrat mai mulţi extremişti în PE…Am ascultat şi o discuţie aprigă prin telefon cu M.R.U. care a acceptat să discute cu jurnaliştii prezenţi. Banciu l-a taxat vehement. MRU nu vrea să recunoască eşecul (fiind vorba de un partid mic, dar cu un fost prim-ministru în frunte). N-am auzit nimic despre Dan Diaconescu, nici despre alţii care au apărut la tv în ultimele zile de campanie, cum ar fi ecologistul Radu Moraru
CONCLUZIE TEHNICĂ
Dacă 6 colegi de breaslă, mulţi de la acelaşi trust, nu se pot înţelege, atunci de ce ne mirăm că politicienii din partide diferite nu cunosc respectul pentru dialog?
ORA 10,00– USD-37,25, PNL-14,86 %, PDL -12,26%, DIACONU- 6,95%, UDMR-6,48 % PMP- 6,24% şi altele …Dreapta a fost zdrobită prin implozie. Dacă Diaconu ar fi candidat pe lista PNL nu obţinea atâtea voturi pentru că nu beneficia de promovarea A3 şi RTV…
Crin Antonescu anunţă eşecul! Şi-l asumă şi se va ţine de cuvânt. Face un apel către dreapta pentru a strânge rândurile. Propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE!
Klaus Johannis şi-a anunţat demisia din funcţie şi din Biroul Politic! Se lasă loc liber pentru Călin Popescu Tăriceanu?
Nini Săpunaru a făcut o declaraţie clară. Organizaţia PNL din Sau Mare , cea care l-a înscris pe Tăriceanu, trebuia decapitată, desfiinţată. Nu l-am auzit pe Antonescu spunând aşa ceva, aşa că revenirea lui CPT ar putea duce la refacerea USL!
 
Mai multe site-uri şi chiar comentatori susţin că asistăm la o victorie a celor care au avut şi bani pentru exit poll-uri, adică TVR, A3 şi RTV! Sunt de acord cu ei…aşa zisa poveste cu „nu mă uit”, „schimb canalul”  i-a făcut pe unii să creadă că ocolind obstacolul, stând acasă, rezolvăm problemele.
Adrian Moraru insistă pe o comparaţie stupidă: PDL-PMP…era evident că cei din urmă nu vor face multe puncte (mulţi credeau că nu vor trece de 5%)…PD-L a avut procente mult sub ce şi-a propus, adică 20-25%! V. Blaga nu dă semne că ar demisiona, deşi eşecul e evident! Acum, când jocurile s-au terminat, acelaşi Moraru afirmă tendenţios că e înfrângerea lui Băsescu (adică voturile PMP îi aparţin). Parţial are dreptate, dar fără el PMP nu făcea nici atât!
Tăriceanu a ieşit imediat la atac…acuză, insinuează, îl face pe Antonescu autist…CPT cum a ajutat PNL în ultimii ani?
Se vorbeşte enorm despre demisiile din partide, ca şi cum asta ar ajuta pe cineva la ceva. Adică cetăţenii nu au nimic de câştigat când partidele de opoziţie se fac praf! Sunt destui PNL-işti care vor înapoi la putere, chiar dacă ciolanul de acum ar fi mult mai mic decât cel din 2012.
16,00 Tăriceanu a fost dat afară de la şedinţa PNL iar organizaţia din Satu Mare a fost dizolvată. Atmosfera e încinsă, declaraţiile se succed cu repeziciune. A fost exclus şi Radu Stroe, devenit independent.
La Moţiunea de Cenzură s-au încins iar spiritele mari ale ţării. Ponta a jignit parlamentarii opoziţiei, apoi şi-a amintit că Roşca Stănescu e un fost securist (acum independent), uitând că au fost colegi în celebrul USL, iar prietenul său Felix a fost… „numai” turnător!
Au semnat 231 pentru Moţiune dar au votat pentru 176! Dintre 531 au fost prezenţi 326…Chiul masiv, desconsiderare la adresa noastră! Au fost doar câteva voturi contra (19), deşi oamenii puterii au ieşit din sală! Nu există opoziţie…Aroganţa lui Ponta de aici vine!
Ilie Năstase a devenit senator al ţării! E aproape mai bine decât Becali! Gabriela Szabo n-a reuşit, deşi a fost sprijinită de celebra Gabriela Vrânceanu Firea…Nu ştiu cine-s ceilalţi cîştigători de parţiale, dar vom afla!
Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24…Au intrat în PE partide antiUE, aşa că ai noştri vor avea un rol important. 6% este încrederea de care se mai bucură Băsescu, afirmă el. Dacă ieşeau la vot şi ceilalţi 67% de votanţi care au stat acasă, atunci putea face o astfel de afirmaţie. TB n-a candidat dar şi-a declarat simpatia neinspirat, prea devreme. Atât. faptul că USD a folosit toate organele locale şi centrale, nu e corectm nu e legal! C.T.P. vorbeşte de acasă scrâşnit as usual…L-a taxat dur şi pe Ion Iliescu
G. Frunda face o analiză bizară şi falsă a voturilor adunate de M. Diaconu. Cică l-au votat intelectualii! Wow
Au fost multe voturi duble!
Absolut toate exit-poll-urile au dat peste 40 de procente pentru USD. Nu-i puţin ciudat? Turcescu subliniază şi el rasolul sociologilor!
Crin Antonescu va fi pe B1TV, unde sunt prezenţi acum  Cristi Diaconescu, Gregorian Pop, Vlad Nistor, Andreea Pora şi Falcă!
 Mircea Diaconu e incompatibil dar devine europarlamentar! Ce legi avem, nene?
 
De aici încolo mă opresc, pentru că discuţiile devin repetitive, obositoare. Le văd, dar nu le mai comentez. O vreme!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here