O CETATE LINIŞTITĂ

0
15

Traian Basescu Oreste Teodorescu
Trebuie să recunoaşteţi că avem o Cetate calmă, liniştită, împăcată. Greve puţine şi scurte, nemediatizate ca înainte, lumea mulţumită sau resemnată. Deruta e mare. Faptul că cetăţenii nu se mai supără pe nimic e extrem de nociv pentru viitorul ţării. Vorbesc plecând de la microcomunitatea de bloc şi extind la societate ca ansamblu. Foarte puţini ziarişti mai critică argumentat puterea sau gesturile oficialilor, inclusiv ale Preşedintelui.  În acest context intervenţiile telefonice ale lui Băsescu devin mană Cerească pentru vreo 5 posturi, 10 site-uri, câteva ziare…Repet ce am mai afirmat. Dacă omul ar sta în banca lui vreo 6-8 luni, lumea ar uita minusurile din cei 10 ani şi ar rămâne doar cu faptele pozitive. Aşa, TB apare des, se contrează cu diverşi, cu sau fără argumente, dar cert oferă pe tavă alte teme decât cele reale. Aseară s-a certat cu Oreste Teodorescu ( un fel de Mircea Badea în exil, ceva mai citit şi mai inspirat) care a fost obraznic şi n-a răspuns la acuzaţie, precum şi cu Tudor Barbu, fost teverist, otevist, actual penelist devotat. Gazda Striblea s-a bucurat de rating şi atât. Am spus-o de când era la alte posturi că e o şulfă aşa că nu retractez.  N-am nicio încredere în Oreste, dar pe TB nu-l ajută cu nimic astfel de ciocniri. Are dosarele grămadă, Niţu se ocupă de ele, aşa că ar fi mai bine să se concentreze asupra lor, să le rezolve. Altfel, adio carieră politică! Poate ar trebui să i se dea o emisiune tv şi gata!
http://www.b1.ro/stiri/politica/replici-dure-intre-fostul-presedinte-traian-basescu-si-oreste-teodorescu-video-112002.html
Am mai cules unele minunăţii de ici colo.
Conflict deschis între Dinamo (dna Lipă) şi HCM Baia Mare (dl Bala) după meciuri de handbal masculin. DigiSport a transmis dezbaterea. Greşeli de arbitraj, de organizare, scandări nasoale!.
Nu înţeleg titlul din Adevărul: „Simona Halep, în picaj!” (18 mai). Adică o coborâre pe locul trei de pe doi înseamnă aşa ceva? Dacă cineva scrie că n-a jucat bine, sare lumea cu porniri patriotice, iar acum nu s-a enervat nimeni? Sigur că sper să ia Rolland Garros, dar nu prea cred că e în forma psihică cea mai bună. Îi ţin pumnii…
Circuitul turistic al Capitalei a generat un articol foarte bun în Evenimentul zilei din 19 mai. Ba nu funcţionează ghidul audio, ba organizatorii omit obiective importante, inclusiv Parlamentul. Nici cu turismul nu se mai descurcă domnii care conduc Bucureştiul? Este şi problema RATB-ului, dar se spală toţi pe mâini…
* Problema pădurilor e dezbătută în continuare. Nu ţine de Cetate, aşa că o las unui sindicalist ca Marica, mereu vocal, obraznic şi iniţiat în orice. E clar că s-a furat 25 de ani şi se mai fură şi azi. Pădurile pleacă, apele ne inundă, politicienii dau din gură, se ameninţă reciproc!
* Se dublează alocaţiile pentru copii? Ar fi minunat, ar fi normal. Dar oare se va întâmpla? Sau o lăsăm pentru anul electoral?
* O doamnă a stat 191 de zile la puşcărie, în arest preventiv. Apoi i-au dat drumul ca nevinovată!!!. Cazul a fost dezbătut şi semnalat de A3.  A fost reclamată pentru un presupus şantaj de şefa Î.C.C.J., Lidia Stanciu. Ce înţelegem noi de aici? Că procurorii şi judecătorii greşesc uneori.Că dacă un om din justiţie reclamă ceva, atunci totul se petrece în viteză.  Şi atunci de ce atâta vânzoleală când spui ceva negativ despre ei?

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here