O formă intelectuală de mahala politico-sanitară 16.04.

0
309

O formă intelectuală de mahala politico-sanitară 16.04.Scriu în timp ce-l ascult pe Voiculescu dând răspunsuri jurnaliștilor. Era minunat să fi făcut asta mai des și mai clar, mai documentat. Criza reală din sistemul sanitar nu părea că-l preocupă prea mult.

M-am trezit cu Vlad Voiculescu acuzând, explicând vag, lăudând munca proprie și a ”colegilor” (doar dr. Molovan?), spunând adevăruri, arătând că e foarte mulțumit de sine și foarte supărat pe Cîțu și PNL. Eu sper ca lucrurile bune amintite de V.V. să fie continuate, să fie demascate neregulile, minciunile și îndreptate. Zicea că a asigurat testarea în școli și farmacii, dar nu s-a făcut? Zecile de proiecte anunțate nu pot fi continuate de ”colegi”, de oamenii de bună credință, eventual din propriul partid, sau din Alianță?

Omul acuza politizări, făcând exact asta și azi. Ministerul Sănătății are numai 250 de oameni. Foarte puțini. Abia acum a aflat?  În 2016 nu observase? Chiar așa: care-i cauza reală a evenimentelor tragice din ultimul an și ceva? Voiculescu susține că asta a dorit să afle și era pe cale s-o facă. Azi a vorbit ca un politician aflat în opoziție.

L-a ironizat pe Cîțu care s-a dorit ”primul epidemiolog al țării” și crede că premierul nu e capabil să conducă acest guvern. Dar până la demitere n-a observat? Nu era frumos să facă aceste precizări atunci? Îl acuză pe Cîțu că n-a vorbit cu el înainte de demitere. Dacă e așa, are tot dreptul să fie supărat. Dar el a vorbit cu premierul sau altcineva cu propriul vicepremier pentru a informa ce se petrece?  L-a dezamăgit profesorul Rafila.

Starea de alertă duce la responsabilități diferite pentru Ministerul Sănătății. Omul nu părea că le știe. Cel puțin n-a reieșit din cele declarate.

A ironizat și faptul că lumea l-a acuzat de slabă comunicare. Mi se pare o ipocrizie sinistră, tupeu maxim. Adică toți suntem tâmpiți? Toate devoalările făcute azi ar fi avut alt impact dacă le explica și zilnic, dacă era nevoie. La DSP sunt toți puși politic. Da, așa cred că e. La spitale tot așa. Împreună cu „echipa” trebuia să treacă la curățenie. În 2016 a dus o roabă de dosare, dar n-a ajuns nimeni la închisoare. Cred că nu minte. După 5 ani s-a gândit că e bine să ne spună și asta? Faci pe discretul și decentul, iar la plecare acuzi? Așa o fi bine să lupți împotriva mafiei din sistemul de sănătate, care sigur există?

Pe toți ne-a deranjat acea vaccinare a ”specialilor” prin cabinete paralele. Privilegiile nemăsurate nu s-au încheiat. Așa e. Are dreptate. Dar el, Vlad Voiculescu era ministru, nu un simplu observator.

În raportul lui de la trei luni a enumărat like-uri și share-uri date paginii oficiale a Ministerului. Subiectele atinse azi nu le-a semnalat în acel raport, pe care-l găsiți mai jos.

Ego-uri supradimensionate ne-au dus aici

Mie Cîțu nu-mi place, e un alt comunicator slab, confuz. De la fuga lui din Parlament, când urma să devină premier prima oară, nu am nicio încredere în potențialul lui politic. Poate e bun finanțist. Dar cele exprimate azi de Voiculescu arată că nu există NIMENI care să armonizeze viziunile, direcțiile guvernării. Orgoliile acestor tinerei sunt infinit mai mari decât ne închipuim, chiar dacă au cele mai cinsitite, oneste intenții.

Ego-uri supradimensionate ne-au dus aici. Dacă nu-i temperează nimeni, va fi mai rău. Dacă Voiculescu făcea expunerea asta acum 10 zile, erau speranțe. Așa, pare o pâră, o formă intelectuală de mahala politico-sanitară. Nimic mai mult. Ba e ceva în plus. Marfă ideală pentru Antena3 și România TV.

Este o coaliție contra naturii sau mi se pare?

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24690269-raportul-activitate-pus-masa-premierului-ministrului-sanatatii-voiculescu-raportat-lui-citu-numarul-share-urile-facebook.htm

Încă un articol:

https://romania.europalibera.org/a/vlad-voiculescu-dup%C4%83-demitere-ne-am-trezit-cu-un-premier-care-ne-a-evaluat-ca-tudorel-toader-/31206733.html

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here