O SĂPTĂMÂNĂ DE HOLBĂRI…

0
64

Mihaela Buzarnescu
Mihaela Buzarnescu

Am văzut multe filme, unele reluate, dar despre ele nu scriu aici. Am văzut și Eurovision, versiunea românească (am comentat pe FB și a fost tristețe cu vreo 3-4 excepții), am văzut și Eurovision francez care a fost o mare plăcere ca prezentare (Garou), muzică, jurizare, am văzut și handbal foarte bun la TVRHD cu cele mai bune echipe din Europa, am văzut film  românesc (La drum cu tata, 2017) pe Cinemax, iar acum văd Australian Open pe Eurosport…Mulți băieți au trecut pe ținute roz! 
DUMINICA, 7.01.
* Mihaela Buzărnescu are joc bun, dar inconstant. O văd dominând-o pe A. Cornet (6-2) apoi vin greșelile în lanț. Turneul Hobart…4-4 și gata.  6-4. A avut cîteva mingi de excepție. Victorie cu 2-0. Turneu din acela bizar, cu foarte puține locuri pentru public și acelea goale.
* Iarnă autentică în SUA. Ger polar, nămeți, curent întrerupt, școli închise…Unde am mai văzut eu așa fel de știri?  La noi sunt 8- 16 grade!
* Iar subiectul Dinamo la DigiSport1. Cum se salvează, cine. Un actor-suporter vine cu idei. Grigoroiu iubește subiectele sterile. Steaua a avut investiții tot timpul din 2003 încoace și n-a luat mereu titlul, dar nici n-a ajuns la insolvență. Poți avea bani și să nu știi să-i folosești, dar când nu-i ai (vezi cazurile Oțelul, Urziceni, Rapid, Vaslui, Dinamo ș.a.m.d.) sau nu-s prea curați, echipele dispar sau cluburile suferă.
* Șumudică e antrenorul momentului în Turcia. Fără discuție. Cifrele sunt în favoarea lui. Dar de ce este mereu prezent în presa din România?
LUNI 8.01
* Discuție penibilă la RomTv pe tema polițistului pedofil. Sindicalistul de la poliție ar trebui să tacă, să se ascundă, dar el e zgomotos. Cică pedofilul a fost angajat în poliție pe vremea lui Traian Igaș (în 2010). Adică ministrul e vinovat ? Demență curată și abordare rușinoasă a celebrului D. Coarnă, acest campion al aparițiilor inutile la teve.
* Pe B1TV  se afirmă că șefii îl protejau, colegii îl alintau ”Violatorul”. Și aici intervine Coarnă. Examenul psihologic la 3 ani nu ajută la nimic. Personalitățile deviante nu se pot depista așa. De regulă, disimulează perfect. Tot ce spune Mânăstire pe această temă, sună jenant. Ana Bulai, sociolog, spune că nu e bine să ne paranoizăm, să pierdem total încrederea în instituții. Să nu generalizăm Corect, dar măsuri trebuie luate.
* A revenit Radu Naum cu inepțiile, șopârlele, inutilitățile lui permanente. Mă bucur că V. Moraru e cel premiat de nu știu cine. Tot așa am aflat și de premiul primit de Ioanițoaia. În emisiunea lui Naum, Ilie Dumitrescu face eforturi de a verbaliza, de a exprima ceva, pentru că nu vrea să contreze gazda. Un aspect real exprimat de Naum este acela că jucătorii români vânduți afară, nu fac față, fizic, psihici, nicicum. Invitații, mai ales Florin Bratu explică nevoia de preparator fizic încă de la 14 ani și crd că are dreptate. Becali nu vrea unul scump. Nici Hagi n-are metodă. Vezi ce subțirei și firavi sunt Tănase, Coman, ba chiar și Ianis (care după un an de Italia a revenit mult mai robus). * Război psihologic între Steaua și CFR cultivat și generat de alde Naum. Stoica răspunde unor provocări, unor întrebări ale jurnaliștilor. Stoica a spus corect că din 29 de jocuri cu CFR aceștia au bătut doar de 3 ori! În fond ciferele contează. * Știu, eu greșesc că eu stau la emisiunile acestui tip care înghite litere, care are ticuri cu ”interesant”, ”poveste” , are fixații, obsesii gen Alibec ș.a.m.d. E la orele mele de teve pe ecran. Asta e!
* Kanal D are Exatlon Romînia. Anda Adam, G. Kiriță, Diana Bulimar, Cream ș.a.Faimoșii contra Războinicii…Un format importat. Faimoșii nu sunt chiar atât de faimoși…Sunt curios să aflu câți se uită la așa ceva? Pagina de media scrie că ratingul a fost și este foarte bun!
* B1TV abordează și teme de politică externă cu doi oameni echilibrați, credibili, Cr. Diaconescu și Th. Paleologu. S-a ajuns la legi pentru autonomie, cerute de UDMR…
MARȚI 9.01.
*Rusescu și Tănase s-ar putea întoarce la Steaua. Comentatorii de la DigiSport au deja teorii de aranjamente. Adică Steaua dă jucători la Botoșani ca să ia puncte de acolo, ca și cum nu i-ar fi bătut de fiecare dată! Că Viitorul are interes ca Steaua să fie campioană. Interes financiar. Filoti, Niculescu și cine o mai fi…Alibec nu merita banderola și totuși i s-a dat…
* Povestea cu PRESIUNEA pe jucători mi se pare o dudă aruncată în eter fără acoperire. Dacă jucători buni la Astra, Botoșani, Cluj ș.a.m.d. devin slabi la Steaua înseamnă că ori nu-s profesioniști adevărați, ori antrenorul, sistemul de pregătire, sistemul de joc nu se pupă cu ce știe jucătorul,  atmosfera de la echipă nu e valabilă. Sigur că efectul Ciobănesc are importanță, dar Alibec nu dă goluri din cauza vorbelor? Ceilalți, ca De Amorim,  Popescu (premiat pentru câteva jocuri bune și gata), Golubovici,  Iancu, Florin și Mihai Costea și prea mulți alții din cei 15 ani de becaliadă ce cusur au avut? N-a fost presiune și pe Stanciu, Chipciu, Chiricheș, Keseru, Rusescu, B. Stancu, Dică, Gardoș, Goian, Tătărușanu ș.a.? Și mă refer doar la români, pentru că ei suferă mereu din cauza ”presiunii”. La cei din urmă problemele au apărut la echipele din străinătate.  GSP afirmă că doar Rădoi și Keșeru au ieșit pe plus. Eu cred că Tătărușanu a fost onorabil în Italia și apreciat în Franța.FCSB apare ca țeparul Europei, cu 40 de jucători vânduți în 15 ani. Asta după ce într-o apariție din 4 ianuarie a ziarului de sport, lăuda FCSB pentru faptul că e singurul club care vinde. Cu liste complete ale vânzărilor din ultimii 10 ani (a jucătorilor care au costat peste un milion). Apoi ale lui Becali s-au transformat în țepe. Dar Hagi mic? Dar Grozav? Dar Torje? ca să nu mai zic de Deac vândut 2010-2011, iar acum e iar la CFR.
* A revenit Simone Gherghe la A1 și e mai bine. Din păcate văd în studio o doamnă psiholog cu un vocabular total nefericit, neprofesionist, căutat elevat. Una care dă lecții, indicații. E și o doamnă avocat, este și Sorin Ovidiu Bălan. Au un caz, dau imagini cu o tipă care se prostituează, dar care face copii cu fratele ei, are 4 copii, iar soțul, un arogant zîmbitor, o bate, o umilește, nu muncește. Foarte frumoasă povestea de dragoste. Sună unul care afirmă că femeia se oferea contra cost pe stradă. Ceva sinistru, de un prost gust greu de relatat. CNA nu vede atfel programe la  la 18,00 ?
* B1TV Buzăianu și Zamfir comentează cu vervă, adesea cu umor, testul Praga, teste psihologice  folosite la Poliție. Și altele care sunt, se spune, neomologate.  Avizul psihiatric era mai bun? Un psihiatru, Diaconu, a făcut un portret robot total aiurea despre suspect. În baza faptelor. Aflăm că părinții copiilor ar cere bani pentru apariții la TV. E vorba de părinții celor doi copii agresați de nenorocitul de polițist avizat psihologic. Carmen Dan ”are decât informații pe care le știți”. Apropo, tot n-am aflat ce era cu acel aparat din priza ei! Ev.Z. scrie că e foarte dubioasă povestea cu aparatul și că Dna Dan l-a pus singură, și-a înscenat o dramoletă. Posibil! * Ziarul Național crede că e vorba de o gelozie a locatarilor dinaintea Doamnei Ministru. Un marocan și o moldoveancă. Dar atunci se pune întrebarea cum de n-a verificat nimeni locuința înainte de a se muta?
*Decebal Rădulescu susține că ”ne-am făcut de râs” cu jucătorii care au fost ”umflați la blană”! Cei care i-au cumpărat se pricep totuși. Și dacă nu s-au descurcat, atunci poate ei s-au făcut de râs, în niciun caz noi. Prea des e difuzat, citat, reluat Becali de către DigiSport și ProX. Omul aberează, fabulează, totul e verificabil și atunci e pierdere de timp să-l asculți! El are jucători geniali, vrea să ia un miliard de euro în 10 ani. Crede că bate și pe Lazio. ”Nu vă mint niciodată”. E deranjat de ironia lui Decebal. El vinde numai de 20-30-100 de milioane. Așa crede el. !”Eu sunt negustor, eu vând” ”Decebal, nu te pricepi, iartă-mă! ” E convins că dacă echipa ajunge în C.L. va vinde în 2-3 ani…E posibil să și pierd, dar eu asta intenționez! Oamenii au luat-o razna…așa că lumea virtuală e contracarată de fotbal, care e real. Profundă filosofie de negustor.Man și Coman sunt cei doi care vor fi de 100 de milioane de euro! Delirul include și varianta că e posibil să rateze. Pe Alibec putea să-l dea cu 7 milioane, dar n-a făcut-o. Acum regretă. Cu 2,5 mil. nu l-a vrut nimeni acum! Asta pot să cred. Pentru el, să câștige un milion e o găinărie! Rădulescu nu mai era așa colțos, așa de curajos ca atunci cînd vorbea în absență. Ba aș spune că a devenit un mielușel zâmbitor în fața Ciobanului!
* Cazul De Amorim este altă dovadă a lipsei de caracter a ziaristului Naum. Adică lui i se pare normal ca De Amorim să dea declarații noroioase la plecarea de la Steaua. A ajuns la Kaiseri în Turcia, pentru că FCSB a acceptat. Împrumut pe 6 luni. Omul și-a luat banii chiar și când a jucat în Liga a 3-a. A fost cumpărat de la Astra pentru că era bun. La Steaua n-a făcut față la antrenamente, la cerințele antrenorilor. Dealtfel nu e greu să observăm că în meciurile jucate ,n-a mers…Interviul din GSP mi s-a părut total lipsit de fair-play , chiar dacă omul avea motive umane să fie supărat. Că atmosfera la un Club condus de oameni ca Becali, Stoica și mai știu eu cine, nu poate fi prea prietenoasă ever. Nu-ți place, nu te duci. Ai vrut bani mai mulți? Te abții!* Boldrin acordă și el un interviu tot în GSP. Acesta afirmă că buba e la șefi. Îl laudă pe Reghe, îl critică pe Becali. Boldrin a jucat în 39 de partide la Steaua, a înscris de 8 ori și a pasat de 6 ori decisiv. E convins că echipa lui din Turcia, Kayserispor ar lua ușor campionatul în România.
10.01.
* Au apărut la teve oameni din lumea psihologiei. Un șef al Colegiului și unul al Asociației. Pe Digi24. Tot e ceva. Puțin, vag, fără precizări punctuale, lăsând breasla în ofsaid. De ce nu și unul dintre cei angajați la M.A.I. ?
* Dănciulescu declară că Dinamo nu-l vrea pe Nistor. Peste câteva zile Nistor e la Dinamo! Bun reprezentant de club. Colaboratorul celor de la DigiSport e inutil!
* Șumudică susține  că Man e cu trei clase sub Ioniță. Cultul Șumudică în emisiunile DigiSport nu mai are limite. Un fel de zeu al fotbalului românesc.
* Zalău- CSM București la handbal. Meci tare. Victoria fetelor  din București. Tadici a rămas neschimbat. Naum recunoaște că e antrenorul care a adus argint la mondialul de handbal (Moscova 2005). Singura medalie  de argint mondială într-un sport pe echipe în 28 de ani. A mai fost bronzul din 2015, tot al fetelor. În 1962 România luase titlul, iar în 1973 a luat argintul mondial. Pe medalii suntem pe locul 8 all time în acest sport.
* Corona Brașov- Dunărea Brăila, un alt meci dinamic. Bianca Tiron e bună, ca și Chiper, Buceschi și totuși….E plăcut să vezi lumea merge la meciurile fetelor la handbal. Brăila are câteva străine destul de tari. La un moment dat conduceau cu 29-26 (min 20). Antrenorul Buceschi face schimbări neinspirate și pierde. Brăila câștigă cu 33-31…
* Mihai Tudose în vizită la Mihai Gâdea. Se vor face la autostrăzi de nu le pot număra. Tudose vrea mai puține ministere. Sub 20. Vrea mai puțină birocrație. El nu face parte din tabere. E minunat…*M. Tudose a intervenit telefonic și la Realitatea TV. Intrebări de la invitații lui Rareș Bogdan. Unele oricum mai incomode decât la A3. Până după miezul nopții…
*În sfârșit are Wowbiz subiect de dezbătut. E chemat și Lazarus, un avocat alambicat, dar și eternul Coarnă. Se prescrie sau nu după un an? Se pot împăca părțile la tentativă de viol? La Capatos tot așa, se discută despre  același subiect Cu S. Ovidiu Bălan . Polișistul Euge Stan a fost făcut scăpat în alte ocazii, deci era, este un recidivist protejat de colegi sau șefi. * Polițistul care a tras într-un salon de coafură ucigând oameni, fusese și el testat, avea și armă. B1TV adună cazuistica veche, dar se insistă mereu pe ineficiența testelor psihologice. Dacă nu le spune nimeni că acestea nu pot prezice, anticipa comportamente, deviații...
11.01.
* Bădălău îi spune lui Florian Bichir, că guvernul e al PSD și (poate și) al României. Uită că miniștrii au depus jurământul pentru țară, nu pentru partid. Discuția a avut loc la B1TV. Din nou PSD e în opoziție față de propriul guvern. Multe voci au sărit s-o apere pe doamna Dan, printre care și T. Băsescu. Poate cea mai penibilă reacție dintre toți cei care s-au exprimat. În loc să se discute problema legislației privind cazurile de pedofilie, de violență sexuală, asistăm la meciuri dintre suporterii media ai grupărilor din PSD. Codrin Ștefănescu a ajuns la Realitatea TV. Colegiul Psihologilor a propus examene mai dure pentru psihologi, magistrați…afirmă el. Denise Rifai bate câmpii, ca de obicei, e neinformată și  formulează întrebări  luuungi …de 10 minute…* Un procuror DNA a făcut un accident fiind sub influența alcoolului…anunță fericit Radu Tudor la A3. Adică și procurorii beau! *
* Carmen Dan arată că n-a mințit, că a spus adevărul și că nu demisionează. A3 și RomTV cer clar plecarea lui Tudose. Realitatea, Digi24 și parțial B1Tv cer plecarea ei. Nimeni nu vorbește despre siguranța copiilor noștri, despre rolul Poliției!
13.01 Sâmbătă
* Handbal masculin am avut la mare tensiune. Naționala a făcut un egal chinuit cu Ucraina și merge la baraj. Avem antrenor spaniol cu nume mare, dar echipa e foarte subțire. Binevoitoare și atât. Am bătut Feroe și Italia, țări absente de pe harta handbalului mare.
* Despre polo e greu să afli ceva. Am căutat peste tot. Meciul se dădea la DigiSport4. Steaua cu Spandau 04 Berlin. Len Champions League. Ratări foarte multe. Cu câteva secunde înainte de final era 5-5…Comentariul aproximativ, de avizat în polo dar nu în vorbire…Arbitrii ne-au tras-o…iar Tibi Negrean de la… Berlin dă golul victoriei!!! Comentatorul habar nu are ce se petrece. Zice că n-a fost acordat, dar a fost, așa că s-a terminat cu  5-6...Nu știu de ce felicită echipa Steaua, dar fiind, de fapt, antrenor de polo și nu jurnalist, îl înțeleg.
14.01. Duminică
* Bravo lui Cristi Geambașu pentru abordarea problemei handbalului masculin. Suntem departe de a fi mulțumiți, cum se declară arogantul Dedu, președintele FRH. Dan Filoti a încercat să-l contreze pe colegul său, dar fără pic de argument. Un antrenor străin nu rezolvă nimic real. Avem echipă, handbal de urna a 3-a, fără dubii. Noi, cei care am avut campioni mondiali. Dacă trecem de baraj putem spera strict la un rezultat bunicel, dar fondul problemei rămâne. Adversarii de acum (Italia, Feroe, Ucraina) nu ne spun absolut nimic, așa că luciditatea nu face rău!
* Nicușor Stanciu merge la Praga, dar nu e sigur!  Ana Maria Prodan a furnizat ultimele detalii! Eșecul din Belgia nu cred că este exclusiv din cauza lui! Citesc pe net că transferul a picat, că Sparta Praga nu poate da cât cere Anderlecht. Se mai pierde un talent la numai 24 de ani?
* Victor Ponta la A3  (News Magazine) dă replici tăioase. Codrin Ștefănescu e ”bufonul”, s-a referit și la peremiști, impostori…. Nu are legături cu niciun stat paralel. Acuzele la Dragnea sunt clare și directe. Dragnea era mereu la Kovesi, Coldea…acum îi acuză! Tot ce se petrece acum e un plan personal al lui Dragnea, nu al partidului. VP iubește călătoriile. Circulă și în calitate de fost prim ministru, afirmă. Multe întrebări tâmpite, la care Ponta a reacționat destul de elegant. Dragnea e ranchiunos, el a vrut la Interne, iar Ponta nu l-a pus. Stil mafiot cultivat de Dragnea, spune fostul coleg. Mihaela Bîrzilă vrea să-l pună în dificultate pe invitat, dar nu reușește. Formatul emisiunii, cu gazdă și invitat stând în picioare, mi se pare neigienic… Dacă le-au dat pupitru înalt, acum trebuie să stea așa…
* Buzărnescu a fost eliminată din primul tur la Melbourne, ca și Monica Niculescu sau Marius Copil.
P.S. Sunt liniștit. Analiștii Cristoiu și Ciutacu (România TV) au explicat. Tudose a provocat scandal după scandal, e sigur pus de cineva, iar Dragnea e cuminte și bine intenționat. Cine l-a pus pe Tudose în funcție?  Probabil că vom avea un nou premier, zic ei!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here