Oana Pellea: „Nu poți să ceri Pieței să iasă trei luni. Nu e treaba noastră să guvernăm”

0
65

Oana Pellea la Radio Romania 2017Implicată activ în acțiunile de protest din Piața Victoriei, actriţa Oana Pellea a explicat, la Digi24, ce înseamnă pentru ea activismul social. Dincolo de scenă, Oana Pellea vrea să fie un cetăţean neimplicat politic, dar cu drepturi respectate de politicieni. Despre toate acestea, actriţa povesteşte pe larg în ediţia de duminică a emisiunii „În faţa ta”.
Deşi a fost atacată pe Facebook pentru opiniile sale tranşante şi pentru participarea la proteste, Oana Pellea spune că nu dă înapoi. Nu renunţă la principiile sale şi la dreptul de a le susţine.
„Foarte multă lume m-a întrebat dacă fac politică. Răspunsul meu e nu absolut. Nu am nimic cu niciun partid. Am ieșit în Piață din bun-simț și pentru că în democrație ai dreptul să spui că nu ești de acord cu ceva. M-am bucurat foarte tare că erau foarte mulți tineri, că erau și de vârsta mea. Am fost fericită că l-am întâlnit pe dl. Șora, care probabil că e cel mai tânăr dintre noi, pentru că are 100 de ani pământești, dar sufletește, probabil că se înscrie pe la un 24 și așa”, a declarat actrița.
Oana Pellea spune că a primit ameninţări şi a fost insultată, dar nu s-a speriat. O pune însă pe gânduri faptul că societatea civilă este singurul opozant serios în faţa unor decizii politice.
Bun, Piața a ieșit, nu poți să ceri Pieței să iasă trei luni. Nici nu e treaba noastră să guvernăm țara. Că societatea civilă dă semne în clipa în care se fac legi peste noapte, aia e un semn de sănătate al acestei societăți, care iată, câți am fost? 600.000. E puțin. Oamenii ar trebui să reacționeze mai viu, mai pe față, mai cu curaj. Pentru asta am ieșit în piață, pentru că nu aș fi putut să mă culc asistând la ceva care nu era în regulile democratice”

 
sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here