OCOLESC DEZBATERILE POLITICE CÂT POT

0
32

 Gazeta SporturilorAm adunat câteva zile la rând, am completat, am șters…
* La emisiunea ”Se zice că…” de la TVR2 sunt trei prezentatoare. Nu înțeleg de ce? Nu se potrivesc nicicum…Singura care are vorbele la ea și experiență de studio este Nuami Dinescu, fosta Tanța! Temele abordate sunt cele obișnuite…un artist cântă, povestește, dacă are ce (n-a fost cazul lui Connect-R), niște copii drăguți dansează, două actrițe vorbesc despre noul film al lui Dan Chișu, dar doamnele nu apar nici măcar în trailer…, se aud aplauze absolut aiurea,  foarte des, exact când nu trebuie, fără să fie arătat și publicul aplaudac…Am văzut și promo-ul postului. Tare. Pe piesă The Rolling Stones, cu vedetele casei în desfășurare…
* Discuție înainte de meciul cu Olanda. Formula de joc e pe ”surse”. Naum e deranjat că nu apare Niță titular. De acord cu el. De ce Andone titular?  Mulțescu spune corect. Andone a arătat ce poate. Țucudean, Alibec erau mai interesanți ca vârfuri. Contra e deranjat că” i se ia din merite”. Contra nu are vorbele la el și asta îl încurcă. El spune aproape corect ce spune despre presa de doi lei, dar se exprimă confuz și în context nu-i valabil. A avut două meciuri oficiale și un amical. N-a pierdut.  El n-a fost criticat deocamdată. Cam repede are probleme cu presa.* Între timp s-a dus meciul cu Olanda. 0-3! N-am văzut jocul, dar m-au doborât declarațiile. Mergem înainte, capul sus, schimbare de atitudine (de ce n-au avut atitudine pe vremea lui Daum n-am înțeles!) , sunt optimiști, privim pozitiv…de jenă, lemnos, aiurea. Contra a făcut 8 schimbări față de echipa care a bătut Turcia. Absolut nejustificat. A omis doi olteni buni chemați la lot (Băluță și Bancu) dar l-a băgat pe Hanca. Gică Popescu a declarat clar că Hanca nu avea ce să caute la lot. Că dl. Contra ar trebui să uite că a fost la Dinamo. Cum să uite, când tot staff-ul e dinamovist? Portarul Niță nu merita să fie titular? Dacă nu era de la FCSB, sigur apăra. Era nevoie de Pantilimon ca să luăm 3 goluri?* Cineva sublinia că mijlocașii Hoban și Bicfalvi au împreună 68 de ani. Ce vor face ei la un eventual turneu final în 2020? Asta înseamnă reconstrucție?* Florin Tănase n-a făcut nimic, nu a ajutat nici apărarea, afirmă specialiștii. * Radu Banciu susține că echipa asta nu bate pe nimeni într-un meci oficial. De ce ar trebui să ai tineri în națională? Să fie jucători buni și atât. Cu partea asta pot fi de acord. În rest B1 mimează că are și emisiune de sport. Același superman al tuturor domeniilor afirmă că Lucescu promova tineri ca să aibă scuza eșecurilor. Un tâmpit. Lucescu a avut eșecuri? Când? Acum la turci în două luni? *  Adrian Mutu (un alt dinamovist curat și cinstitne-a asigurat că s-au pus oamenii pe reconstrucție. Fără să fiu rău, pot observa că la Dinamo construcțiile au mers spre demolare, spre locul 7! Poate se trezesc oamenii la realitate pe timp de iarnă! * Cum știe Contra ce are de făcut de aici încolo? *  Oamenii atenți observă că vin meciuri amicale, dar până la oficiale e aproape un an. * Echipa nu are un lider real în teren. Chiricheș e orice, numai lider nu! * În GSP de azi, 16.11. văd că și cei de acolo au observat că FRF devine un fel de Dinamo II ! O fi bine?
* Îmi plac în continuare rubricile cu Pop Kids de la Prima TV. Multe faze cu cameră ascunsă sunt reușite, altele sunt stupide.
* Cristina Neagu a povestit multe despre cariera ei, despre operația la umăr, despre cum a fost lăsată baltă de unii din țară, despre multe, cu mare bun simț. Diferențe mari între viața la un club românesc și alte țări. Ea e bucuroasă că a investit în propria persoană. La CSM treburile merg spre bine. Un interviu echilibrat realizat la TVR1 de Cătălin Ștefănescu. Are consilier de imagine, dar nu ea l-a căutat. N-a prea ieșit în presă până recent. Presiunea e pe ea, dacă CSM nu va merge bine de tot. Ea e convinsă că e nevoie de echipă, nu doar de individualități valoroase. E conștientă de calitățile ei, de felul în care e privită. E lucidă și atentă la așteptările oamenilor.  Nu sportivii răspund de frustrările românilor. Și ei, sportivii, își doresc să ia titluri, trofee! Frumos!
* Între timp CFR Cluj îi suflă jucătoriii de sub nas lui Becali. E vorba de Costache de la Dinamo și Mailat de la Timișoara, ambii doriți  de marele specialist, care mereu anunță pe cine va lua. Ei, bine, ia și țepe!
* Tudorel Toader a înțeles că Raportul MCV ne laudă! Dacă mai stă mult pe funcție, vom avea belele mari!
* Cârcotașii se străduiesc. Și bine fac. Nu mai sunt atât de acizi ca pe vremuri, dar selecțiile sunt o.k.  În duelul dintre X Factor și Vocea, a câștigat Kanal D cu un serial nou.  Faza lui Chirilă cu Obelescul de la Costinești i-a distrat pe toți. Am prins o ediție în care Dezbrăcatu n-avea vocea, așa că era înlocuit de altcineva.
* La TVRHD am prins dialogul dintre Mircea Dinescu și Claudiu Bleonț. Pe malul Dunării. A fost plăcut, a avut conținut. Dan Manoliu s-a orientat bine. Dacă Dinescu n-ar fi invitat și la alte emisiuni, ar fi o.k. Îi place gătitul, bucătăritul, poezia, povestirile…să fie acolo. Dinescu rămâne un bârfitor de elită!  La taraf am plecat după semințe!  Chestie de gusturi…
* Meci de handbal  masculin de mare clasă și intensitate, PSG-Veszprem (victoria gazdelor a fost clară).* Un meci teribil de plicticos am văzut la DigiSport între Brăila și Zalău. Fetele au făcut greșeli ca pentru un an întreg. Gh. Tadici a făcut iar scene, gazdele s-au răzbunat și au tras de arbitre ca să-l elimine. Au reușit. Tadici nu are secund, așa că echipa a jucat fără antrenor.Tratative îndelungi, public încins, deși Zalăul a condus permanent și apoi a câștigat cu avantaj consistent 18-25. În repriza a doua vedeai un gol la 5 minute. Astfel de jocuri nu fac o bună propagandă acestui sport.
* Federer a pornit bine în Turneul Campionilor cu un 6-4, 7-6 cu Sock! Nadal a pierdut și s-a retras din turneu din motive medicale. * Federer a trecut și de Zverev, dar în trei seturi! Meci spectaculos.
* În Preliminariile Eurobasket 2019, fetele noastre au pierdut sever la Oradea, în fața unei săli aproape goale partida cu Slovenia. Au pierdut clar ți de la Franța.
* Erau speranțe la dublu, pentru Tecău și Rojer, în Turneul Campionilor. Horia a fost premiat pentru implicarea în acte umanitare! A fost 6-1 și eram convins că francezii sunt rezolvați.  A fost   tie-break pierdut de Horia și colegul, după care un super tie-break. În ambele au fost decise de greșeli de servă din partea ambilor jucători. Păcat! Apoi a venit o nouă înfrângere cu 6-7, 6-7 în fața lui Kontinen, Peers. Tecău și colegul olandez nu mi s-au părut prea convinși de importanța turneului. Ușor obosiți, fără prea mult elan.
* A fost o plăcere să văd meciul Naționalei care a învins Turcia cu 2-0. Spectacol am avut. Public foarte bun la Cluj, foarte primitor, i-a aplaudat pe steliști în mod special. Lucescu a beneficiat de o primire absolut meritată. Trei jocuri bune pentru Contra  pot conta pentru viitor.  Totuși meciurile oficiale vin abia la anul. Se vor întâmpla multe până atunci.
* Am picat puțin la Realitatea. Am aflat de la Rareș Bogdan, foarte nervos, că el nu e prost, că a fost olimpic, că a avut diplome de merit, că bunica îl pedepsea dacă nu era cel mai bun…nu știu de ce s-a năpustit omul cu CV-ul peste noi, dar mi s-a părut bizar. În studio mai erau vreo 6-7 persoane. N-au aplaudat!
* Șușoteala somnolentă a lui Filoti  de la DigiSport s-a completat perfect cu mormăitul superior al lui Adi Matei în dimineața de 10 noiembrie.* Filoti nu știe nici cu ce se ocupă invitatul său, Mihai Stoichiță. Superficialitate dusă la extrem. Are dreptate când întreabă de ce n-a fost selecționat Ioniță de la Astra. Stoichiță o scaldă, a devenit apărătorul lui Contra. Dacă tot sunt 30 de jucători în lot, ce mai conta unul în plus? A fost loc pentru reeducarea unora, dar nu și pentru unul de 24 de ani, care e în formă? Cine reeducă? Mutu!
* De ce nu e la Craiova ca la București? Adică Național Arena e făcută de stat, de Primărie, se dă în chirie. La Craiova e un contract cu o echipă privată. R. Naum nu e pregătit pentru dezbatere. I se cere să citească acel contract, despre care vorbește. El nu vrea s-o facă. A discutat cu Marcel Popescu apoi cu finanțatorul CS U Craiova. Cine a făcut investițiile? Sunt bani locali și guvernamentali. Nu m-am lămurit cum va fi, iar Naum a trecut la…Alibec! Nu se poate fără acest subiect.
* România 9 s-a echilibrat brusc la TVR1. Despre legile din justiție s-a discutat cu un penal-turnător, Roșca Stănescu, cu Bogdan Lefter (atacat de Roșca, fost coleg de presă), exministrul justiției Florin Iordache (cel cu noaptea ca hoții, cel cu altă întrebare, cel pregătit să dea lovitura de data asta) și Robert Turcescu ( destul de confuz)…Apoi rețeta s-a întîrit cu eternul Ion Cristoiu, cu Bogdan Chireac (el lipsea de la TVR) și sociologul Pieleanu. Judecătoarea Evelina Oprina de la CSM a dat numeroase informații, unele alarmante. A fost bine aleasă. Ea cere separarea carierelor (judecător, procuror). Aflăm de la doamna că seara CSM a dat aviz pozitiv, iar dimineața a devenit negativ. Evident au acționat ”Statul paralel, Binomul, forțe oculte, Soroș, Sistemul șa.m.d. Nu s-a exprimat nimeni așa, dar ni s-a lăsat impresia asta.* În fond o lege de 13 ani trebuie modificată spre bunul mers al Justiției. Orice intervenție a ”moderatorului” Cristache, era de pe poziția activistului de partid…Promit să nu-l mai urmăresc, dar e canalul prim pe telecomandă!
* Delia Rus, o blonduță nevinovată, a cântat, a mimat, a fost luată la mișto și apoi scoasă din emisie, fără vreo vină. N-am înțeles de ce s-a descărcat Răzvan așa de nepoliticos. Apoi au venit Mălina Tănase cu Radu Sârbu cu o piesă nouă, chiar plăcută. Am revăzut-o la ProTv, la ”Vorbește lume”.
* Codrin Ștefănescu ne-a informat că dacă vrea, aduce să ”manifesteze” un milion de oameni! Probabil că o va face curând!
* Ioana Șulea a acordat un interviu la TVRHD. Ea era la Tg. Mureș. Arată foarte bine și e campioană mondială la fitness, la amatori. Implicit am aflat că la Bistrița se va desfășura C.M. în domeniu, transmis de TVRHD. Acum, sâmbătă și duminică. Moderatorul (TVR Timișoara) emisiunii era foarte surprins de frumusețea și coerența domnișoarei. Recunosc și eu am admirat-o!
* Emanuel Terzian- Manolo a apărut la TVRHD în post de moderator. Îl știam la Eurosport. A discutat cu C. Contra și M. Stoichiță! Întrebări bune, nu toate comode!
* Naum profită de bunul simț al lui Dică și-i pune întrebări de procuror, îl atrage în curse. Un jeg imens. De ce nu face același lucru cu alți antrenori ? Cum să-i ceri să ajungă în finală europeană? Cu ce jucători? Pe Dică îl preocupă contractul prelungit, numai dacă echipa face performanță.
*Șumu-dică (nu e rudă cu Dică!) ține să sublinieze că n-are nimic cu Dică, dar dovedește că are. Contextul a fost nefericit. Tocmai jucase naționala. Vali Moraru nu avea niciun motiv (dacă nu era aranjat acest atac) să-l întrebe pe Șumudică despre presupusul conflict. A jucat România cu Turcia. Șumi e antrenor în Turcia. Erau suficiente opiniile legate de fotbal. Câți ani se va lăuda pentru că i-a antrenat la Astra pe unii jucători?
* Vorbește lumea este o emisiune de divertisment simpatică de la ProTV.  Am înțeles că mai multe programe au fost premiate zilele astea cu titlul de ”Cel mai îndrăgit…” Andra, Măruță, Pavel Bartoș, chiar și o emisiune care abia a început. La unii se dau premii multe și des, la alții deloc. Prefer prima variantă!
* La Prietenii de la 11, am văzut-o pe Anca Serea, care după 5 nașteri naturale se gândește să mai încerce odată! Unele nu știu să spună NU!* Am văzut și un puști de 9 ani, foarte bun la cubul Rubik. Un campion, specialist în ”algoritmi”…
* Am văzut România- Portugalia 1-1 la tineret. Nu știu cum de cei dela GSP au văzut alt joc, cum de a dominat România copios. Echipa nu arată rău, dar s-a chinuit că egaleze vreo 50 de minute, cum putea fi net superioară? Au fost momente frumoase în atac, dar apărarea a fost șubredă de tot. Dennis Man a înscris, iar Ianis Hagi a ratat mult. Juca acasă, în fața lui tata și probabil era inhibat. * Meciul din Țara Galilor nu s-a televizat. A fost 0-0 și ai noștri au fost obligați să joace în 9 după două eliminări.
* Cei de la DigiSport l-au desființat pe arbitrul Hațegan, acțiunea continuând și-n GSP de sâmbătă. Cred că suntem unici în a-i ataca pe ai noștri la o astfel de manieră. E singurul arbitru cu șanse de a fi prezent la mondiale. După o astfel de campanie din interior, nu cred că mai prinde. Mi s-a părut pervers tot ce a spus Crăciunescu. Probabil că au fost unele scăpări, un 11 metri discutabil acordat, dar e vorba despre Irlanda de Nord- Elveția 0-1. De ce să nu se enerveze presa lor?* Elveția a făcut egal acasă și s-a calificat, așa că Hațegan e dușmanul Irlandei de Nord!
* S-a produs mult amânata inaugurare a stadionului nou și scump de la Craiova. Echipa gazdă a pierdut cu 4-0 într-un amical cu Slavia Praga. Nu pot spune că oltenii sunt prea orgolioși!
La Duelul pianelor am văzut -o pe Mihaela Tatu, alături Dragoș Pătraru în echipa Paulei Seling. Oana Sârbu are o intrare spectaculoasă. Se fac complimente la kilogram. În echipa lui Ovi mai erau doi, care am dedus că-s magicieni.
* A început să-mi fie simpatic Cezar Ouatu la T.C.D.U. Are replici, are și umor când vrea! Alin a fost un bun Marvin Gaye. N-am stat până la final pentru că m-am mutat la italieni.
* Un meci fără goluri, dar plăcut. Amicalul Anglia- Brazilia!
* La IUmor: ” Știți că Ion Iliescu nu există? Este Loredana Groza nemachiată!”
TV5 Europe, de pe France 2, muzică bună de tot sâmbătă seara. Julien Clerc  a avut un moment emoționant. Cei mai frumoși ani…cu piese disco și de toate genurile! Publicul implicat în show! Momente vesele…Eloise…..Barry Ryan...Mambo no 5…cam așa se face divertismentul adevărat...Les Annees Bonheur! Imitatori foarte buni…Rubettes- Sugar Baby Love…Berlin- Take My Breath Away…cu Terri Nunn live…56 de ani…Limbajul de SMS…7 enorme (C’ est enorme!!!)!  Poezii inteligente…Ricchi e Poveri (chiar ei)….un puști  fantastic de 22 de ani  (multe octave în gâtul lui, dar curate!)…
* Rai Uno cu Tale Quale, adică T.C.D.U. Se merge mult pe artiștii italieni, dar și pe vedete mondiale (adevărate). Oameni cu voci foarte bune, juriu destul de caustic. Se râde mai puțin, se cântă mai mult.
* Din dorința de a fi mereu special, Andrei Niculescu nu reușește să-și încheie frazele, spune zeci de vorbe care-s inutile. A dat la DigiSport o secvență cu jucătorii danezi, calificați după baraj la C.M. ,care de bucurie l-au stropit bine de tot cu șampanie pe un domn cu cască și microfon de pe marginea terenului. Faptul că o redacție de sport n-a putut afla cine e acel domn, evident cunoscut în țara lui, e deja destul de jenant. Nu-i o televiziune de cartier. Dar s-a exprimat cum că cei de acasă, chiar dacă nu-s mai documentați ca el, poate află cine e omul ! E interactiv, nu-i așa?
* Film bunuț, cu distribuție tare la Național TV, miercuri seara. Richard Gere, Martin Sheer în  The Double  din 2011.
*Din nou, la Măruță s-au creat condiții ideale pentru o cămăruță cu alimente din zone diferite ale țării, pe bază de ansambluri folclorice. Despre o altă apariție culinar -folclorică a scris Iulia. Eu doar constat că folclorul contra-atacă (cu traista plină). Produsele din că-măruță sunt date cadou următorilor invitați. Din mână-n mână până-n fund la taxatoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here