Ovidiu Anton la Psihologul Muzical (ediția 845 – 8.12.2018)

0
72

Ovidiu Anton la Radio Romania 2018Emisiunea începe cu un In Memoriam Eugen Rotaru și continuă cu un debut apreciat de ascultători: Ovidiu Anton. Născut pe 24.02.1983 la București, Ovidiu compune și cântă rock de plăcere, cu bucurie. Acum are și trupa lui, Anton, dar și un palmares impresionant de concursuri și premii. Prima trupă a avut-o în 1998 și s-a numit Carpe Diem. Ca solist și compozitor, sau cu grupul, fost la Mamaia, la Cerbul de Aur, la Eurovision unde a și câștigat selecția națională în 2016! Un alt proiect al lui Ovidiu este formația Pasager.Ne-a oferit compoziții  vechi și noi, dar a și cântat live (fără acompaniament) numeroase secvențe propuse, solicitate de prietenii emisiunii. Veți auzi și Cargo, Dio sau Skid Row. Pregătește atent și meticulos un prim album.

Episodul  6 cu „cântecele care generează piele de găină” a inclus nume ca Josh Groban, Adrian Berinde, Emeric Imre, Slade, Iron Maiden. Serialul continuă în edițiile viitoare. Este o rubrică alcătuită 100% din propunerile ascultătorilor!

Top 5 Sentimental a avut un protagonist special, pe John Lennon(asasinat pe decembrie 1980). Cele mai votate creații au fost 1. Imagine, 2. Mother, 3. Give Peace A Chance.

 

Audio: 

 

Filmări și mesaje din timpul emisiunii:

Marius, metalfan Eu l-am votat pe Ovidiu pentru că îmi place mult piesa Moment Of Silence! Îi doresc mult succes!

DarkAngel Bun venit Ovidiu! Mi-au plăcut mult şi recomandările lui de pe site-ul dvs. Eu am citit cartea Doi ani de vacanţă la recomandarea lui. Acolo spunea că i-au ascuns-o părinţii. De ce s-a întâmplat asta? Copilul lui a citit cartea?

Larry Uneori cred că e mai corect să spunem 100 de câini + 100 de caractere, 100 de pisici 900 de maniere (că au 9 vieţi).

Traian Ovidiu, ştiu că tu eşti rocker, că iubeşti heavy metal şi ai prins şi perioada anilor 90. Tu cum ai privint trupa Nirvana în acei ani? În ce tabără erai?

Raluca Nu trebuie să ne mirăm pentru Queensryche… Să nu uităm cum a fost la Ronnie James Dio, la Toto…. E trist. Oamenii sunt snobi.

Cornel Ai dreptate, Nirvana le-a dat curaj multora care au crezut că e uşor şi că pot cânta uşor. Până atunci când vedeai un om cu o chitară acustică, ştiai imediat dacă e rocker (cânta mai complex) sau dacă e folkist (cânta două acorduri). După Nirvana… n-a mai fost clar nimic. :))

Yannis, Grecia Staţi o clipă… Cântatul simplu vine din anii 70. Să nu uităm ce spunea Johnny Ramone: „De fiecare dată, la repetiţii, Dee Dee număra 1234 şi fiecare începea să cânte altă piesă”.

Denisa Asta îmi aminteşte de povestea spusă de Mircea Baniciu în fiecare concert, atunci când vrea să-l tachineze pe Vintilă (fie că e prezent sau nu): „Ciocu i-a zis lui Pittiş că nu mai vrea să se bage peste el, să-l lase să cânte singur. La un concert am început să cântăm şi Ciocu nu zicea nimic. Se uită la ittis şi îş întreabă: Cum începe? Şi Moţu zice: Cu primul vers, desigur”! :)))

Ramona Îmi amintesc de vremurile când oamenii erau pasionaţi de muzică, se organizau în fan cluburi, purtau cu mândrie tricouri , geci…. Nu ştiu de ce nu mai există aşa ceva astăzi. Ne-a pierit entuziasmul… Băiatul meu este în clasa a 7-a şi a venit acasă cu doi colegi. Unul dintre ei avea un tricou cu The Ramones. Am zâmbit şi l-am întrebat de unde îl are pentru că părea original. A zis că l-a comandat de pe net, îi plăcea designul. Habar n-avea că era o trupă. S-a dus toată bucuria mea, îmi venea să-i dau afară. Câtă incultură!

Adela Cazan Salut! Vă ascult şi îmi place ce aud. Ovidiu e un tip inteligent şi cântă bine. Mi-a plăcut ce a spus despre educaţie şi pedagogie. Adevărat. subscriu. Vă felicit pentru această emisiune. Îmi pare rău că la Cerbul de Aur nu a luat mai mult. Să auzim numai de bine şi de muzică adevărată!

Depeche-fan Cred că Ovidiu recunoşte moştenirea impresionantă pe care a lăsat-o trupa aceasta… Trecând peste rivalitatea dintre genuri, Depeche contează încă şi astăzi şi a evoluat, în timp ce rock-ul a rămas puţin încremenit în anii 80… Asta-i realitatea.

George, Los Angeles Ce frumos este acest cântec. Ovidiu a fost o surpriză plăcută şi pentru mine! Mulţumesc!

Jeni De fiecare dată când ascult piesa asta, îmi vine în minte Vali Sterian cu Exerciţiu, care avea rimă tot într-un singur cuvânt. 🙂

Mălina Ce frumoasă e piesa lui Nicu Vladimir!


sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here