Ovidiu Mihăilescu la Psihologul muzical (ediţia 675 – 5.09.2015) – AUDIO & VIDEO

0
55

Ovidiu Mihailescu live la Radio Romania 2015A fost noaptea lui Freddie Mercury (născut pe 5 septembrie 1946 şi decedat în 1991). Au fost mai multe piese din repertoriul solo sau Queen.
A debutat în emisiune Ovidiu Mihăilescu (născut la Cîmpine pe 11 mai 1962). Un politehnist care a debutat în muzică după vârsta de 17 ani, când a primit prima chitară. E dedicat folk-ului. În 1984 a ajuns la Cenaclul Vouă (unde a fost coleg cu Eugen Baboi, Raul Cârstea, Puiu Creţu ş.a.). Ca inginer a ajuns la Satu Mare (1987), apoi a ajuns la Cluj şi abia după 1996 a venit în Bucureşti. A obţinut premii la Om Bun, a cântat la Casa Eliad (un club de referinţă în viaţa folk-ului nostru), a fost prezent la mai toate festivalurile de gen de la Arad, Sighişoara, Călăraşi, Alba Iulia şi altele. A publicat volume de versuri, a ajuns la Radio3 Net (din 2007) unde a activat aproape 5 ani. După „Cowboy-ul Nelu” a apărut „Cipilica” (2009). În octombrie 2013 a lansat CD-ul „O lume de vis” care nu se înscrie în traseul folk. E vorba de coveruri cu traduceri personale ale unor mari hit-uri mondiale semnate de John Lennon, Leonard Cohen, Bob Dylan ş.a.În emisiunea ne-a citit şi din volumul „Cântece de trecut puntea”, dar a şi cântat numeroase piese, unele neincluse încă pe un album. Are doi fii despre care ne-a vorbit cu mândrie. Ambii sunt pasionaţi de muzică, Bogdan Mihăilescu având deja palmares internaţional impresionant la chitară clasică.
 

Ovidiu Mihăilescu
a oferit ascultătorilor şi câteva piese preferate cu Nicu Alifantis, Billy Joel, Tracy Chapman, Eric Clapton, Emerson, Lake  & Palmer, Stevie Wonder.
Agenda pop-rock a inclus nume ca Alexandru Albiter, Iron Maiden, Ileana Şipoteanu, Buddy Guy şi alţii. Au fost şi amintiri cu Sergio Endrigo sau Slade.
Am avut un interviu exclusiv cu Ian Astbury ( solistul vocal de la The Cult) realizat de Iulia Radu în 2012, nedifuzat vreodată la radio. Impactul acestui material şi al pieselor grupului a fost impresionant.
Top Sentimental a revenit grupului The Doors. Piesele votate au fost chiar cele cu mare succes în anii 1967-1971. 1. Riders On The Storm, 2. Light My Fire, 3. Waiting For The Sun.
 
 
Audio:

Selecţia mesajelor (au fost peste 300!)
Dana: Vă transmit un gând bun! Sper că nu sunteţi supărat din cauza meciului!
Cristi, Olanda:Gânduri bune de pe drumurile Europei! Tirul merge mai bine când ascult emisiunea preferată
Teddy, Londra:Eu m-am mutat în casă nouă… Mă rog… am închiriat un alt apartament… Aşa că acum am ieşit pe balcon şi vă ascult
Marius, metalfan:Vă salut! Azi am avut o zi grea. A fost rândul Simonei să gătească… Aşa că în weekend trebuie să văruim bucătăria… Imaginea pe care am văzut-o în faţa ochilor la prânz mă va urmări mult timp: Simona, urlând de mama focului cu tigaia în mână din care se înălţau flăcări până la tavan.
Black Eloise:Abia aştept să ascult topul The Doors!
Irina Marina Banu Salutari din Calarasi, orasul ce l-a infiat pe Ovidiu! O.M este al nostru! :)) asa ,,tanar si liber,, cum este!
Robby, Reşiţa:Bun venit Ovidiu! Care este poetul preferat?
Marius, metalfan: Bun venit Ovidiu! Mulţumesc pentru Tânăr şi liber! O cântam deseori cu gaşca pe munte.
Svetlana Sabau Ascult si in seara asta, toamna a debutat foarte frumos in emisiunea dumneavoastra.
Catalin Gheorghe Am pornit caldura in masina si va ascult cu placere.
Manowarrior: Dle Partoş, m-aş bucura să aflu părerea dvs şi a invitatului dvs despre declaraţialui Keith Richards… Unii pur şi simplu nu îmbătrânesc frumos!
Anna, Moscova: Aş vrea să vă întreb dacă aţi vizitat vreodată Moscova? Recent, o revistă celebră de turism a făcut un sondaj şi a reieşit că Moscova este cea mai neprietenoasă destinaţie din lume (din cauza oamenilor, care nu sunt prea drăguţi cu turiştii). Aş vrea să vă întreb dacă vă place să călătoriţi şi care sunt destinaţiile preferate?
Maria, Roma: Mulţumesc pentru Billy Joel! O mare bucurie mi-aţi făcut! Îmi place muzica lui Ovidiu Mihăilescu!
Cosmin Alexa buna seara,e super emisiunea va ascult de cand l.ati avut invitat pe Domnul Mihai Napu mi.au placut foarte mult melodiile lui si merita 5 ore sa va ascult, multumesc.
Magda, Cesena: Vă salut cu mult drag! Aici au ajuns mulţi refugiaţi… nici nu mai ştim unde să ne ducem… Cred că mă întorc acasă!
Nicoleta: Ovidiu, tu cânţi şi coveruri? Mai ţii minte care este prima piesă folk românească pe care ai învăţat să o cânţi?
Black Eloise: Apropo de toată povestea asta cu Keith Richards (care are dreptul la o opinie, chiar dacă suntem sau nu de acord cu ceea ce gândeşte el)… Eu am observat un lucru. Când Morissey (că tot am vorbit despre el în ediţii trecute) s-a luat de Madonna (el o numeşte McDonna), Ed Sheeran, Sam Smith etc, nu a fost nicio problemă! Nu s-a supărat niciun fan. Dar dacă cineva, oricine, se ia de un artist de heavy-metal, fanii reacţionează imediat. Deci… cine sunt cei mai fideli şi mai inimoşi fani de pe Pământ?? Metaliştii!!
Lavinia Ban:Bun coverul după Louis Armstrong!
Giana, Buc Buna dimineata. Tantra yoga are vreo 24 de capitole si se refera la TOATE aspectele vietii, sexul fiind doar unul dintre ele. Toate cele bune!
Mihai , Bucureşti Domnule Andrei, vă admir de pe vremea când aveaţi emisiune la Costineşti , vă admir pentru mintea ageră, vă admir pentru ce faceţi în fiecare vineri noaptea, la Radio România!
Niko, Milano: Wow! Mulţumesc pentru Emerson, Lake & Palmer! Super piesă!
Teo Boar si Vlady CnejeviciSalutari de pe drumurile tarii, dragii nostrii prieteni Andrei si Ovidiu!:) Emisiune frumoasa va dorim! Va ascultam!
Mihai, Norvegia: Mulţumesc pentru Bob Dylan! Este o piesă foarte actuală! Parcă ar fi compus-o anul acesta!
Milian, Madrid, Spania: Credeţi că astăzi ar fi avut succes piesa lui Dylan? Dacă ar fi lansat-o acum, oamenii ar fi reacţionat la mesaj?
Lylytrance: Acum sincer… Viaţa înseamnă mult mai mult! Trebuie să te mai şi distrezi! Muzica trebuie să te facă să te simţi bine, nu să gândeşti… Omul gândeşte destul când e la şcoală, la muncă…Aţi difuzat dvs piesa nouă a lui David Gilmour. Am căutat şi video pe youtube… Îmi place pentru că e un desen animat, dar n-am răbdare să ascult versuri să caut mesajul videoclipului… Generaţia mea vrea să se distreze!
Emilia Catrinoiu Buna dimineata! Inca o emisiune cu foarte multe stele. Va felicit, va multumesc!
Maria, Spania: Mi-a plăcut foarte mult de invitatul dvs! L-am descoperit în noaptea aceasta!
Teddi, Londra: Wow! Ian Astbury! Mi-a plăcut mereu The Cult, iar el este un solist foarte bun! Din păcate, în generaţia nouă nu prea găsim astfel de solişti!
Ramona: Ce voce are!! Ce frumos vorbeşte!!
Cristina, metalfan: Am fost acolo, la Romexpo!! Am autograf de la el! A fost foarte tare concertul, iar Ian este foarte drăguţ cu oamenii!!
Miriam:Jos pălăria! Am trimis o grămadă de mesaje în care am cerut să fie difuzate piese cu The Cult şi nu a dat nimeni în programele de zi! Vă mulţumesc din suflet pentru acest interviu!!
Adrian, Timişoara: Aha! Bine a zis despre Rolling Stones! Le pasă doar de ei! E business! În condiţiile acestea, cum poate Keith Richards să spună ceva despre colegii lui de breaslă?!
DarkAngel: Am fost la acel concert!Îmi place Ian Astbury! Trupa nu este foarte cunoscută şi e păcat!
Adina, Dej:Încă nu-mi revin din şoc! Mulţumesc! Mulţumesc din suflet pentru şansa de a-l asculta pe Ian Astbury!
Gabriel: Genial! N-am cuvinte! The Cult ascult de când mă ştiu şi a rămas mereu în sufletul meu! Mulţumesc pentru această surpriză plăcută!
Andrei, Cluj: Wow! The Cult, Black Sabbath şi Queen, toţi strânşi într-o singură piesă! Şi ce bine sună!
Oana:A spus lucruri foarte interesante în interviu! Poate era pe recepţie şi ascultătorul care zicea data trecută cu The Doors nu mai ascultă nimeni!!
Boogie: Bestial Maiden!!
Ciprian, Arad:Vă mulţumesc pentru The Doors! Aş vrea să vă întreb, credeţi că un top cu piesele T.Rexar avea succes în rândul ascultătorilor dvs? Ştiu că aţi făcut unul cu David Bowie şi participarea a fost slabă…
Sorin, Galaţi: Pe mine mă „macină” altă întrebare: cum se face că cei care n-au ce spune, cum ar fi Kanye West, au păreri preluate de toate ziarele, în schimb, oameni inteligenţi ca Ian Astbury sau Morrissey preferă să vorbească mai puţin şi dau rar interviuri??
Marius, metalfan: Ce tare e piesa cu Buddy Guy!
Arici Ţepos: Mulţumesc pentru această ediţie! Mi-a plăcut tot, de la început la sfârşit!
 
sursa: Radio România Actualităţi
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here