Pandemia ne-a tulburat programele? Balerina pinkfloideză mai are succes? (18.07)

0
253

De holbat, mă holbez des, deși n-am mai scris aici, am cam ocolit canalele toxice șoșocizate (Realitatea Plus și RomâniaTV), dar și altele care au mize politice clare și unice. Am văzut multe filme, tone de știri (nu numai la noi) și cîteva show-uri bune de la italieni, care nu uită că vara oamenii vor divertisment. E drept, mai încearcă și ai noștri câte ceva…Aveți mai jos o parte din recolta a 3 zile…

În așteptarea transmisiilor de la Tokyo, care vor fi la TVR, așa că nu mă aștept la mari bucurii, urmăresc canalele de sport. Eurosport dă ciclism până la saturație, moto, auto, dar și tenis de înaltă clasă. Are și momente de Jocuri Olimpice. Cu multe comentarii hazardate, nedocumentate.

Dau un exemplu din cele multe notate. Este dată Vezzali din Italia o multiplă campioană de scrimă, dar la floretă, nu în general. Comentariul nu zice nimic. Sunt și alte arme: spadă și sabie, iar de la un canal de sport străin te aștepți la precizie. *S-a reluat competiția internă de fotbal. Iar revărsări de umori, dar mai ales crize paranoide marca Șumudică și Becali. Acum înțeleg de ce se iubesc ăștia doi. Lăudăroșenii deșănțate, fără acoperire, adevărate crize, savurate de băieții de mingi de la Pro-X și DigiSport. Mai puțin la Look, iar pe Telekom nu-i văd. *

Program duminica la Antena 1 cu Diana Munteanu și Florin Ristei

Antena 1 încearcă un program duminical cu de toate, cu Diana Munteanu, Florin Ristei (în costum, nu de baie) cu masaj la vedere, cu gătit, cu horoscop, meteo, transmisii de la mare, cu multă gălăgie.  Sfaturi pentru ”când luăm masa în oraș”.Cei din platou se simt bine.

Și Realitatea Plus ne învață cum să alegem mezelurile, crenvurștii fără E-uri și altele (Agro-Cultura). *România TV caută să mimeze divertismentul cu ”Dacii liberi” (unde se gătește, se bea, se mânâncă se cântă) dar pe kroll curg mesaje de groază: ”Prăpăd”, ”Zece mii de oameni zburați”, ”Familie distrusă”,”Localități distruse”, ”Propaganda regimului habarnist se face că nu aude”, ”Bucătarul vedetă dispărut”, ”Botez de fițe” , ”Continuă atacuri sângeroase” (niciodată nu se precizează unde), ”Tradiționaliștii îi atacă pe neomarxiști” etc. C.N.A. nu aveam, așa că nu-s probleme.

Destine ca-n filme pe TVR 2

La TVR2 i-am văzut pe Gabi Cotabiță și Mihai Pocorschi la ”Destine ca-n filme” (Iuliana Marciuc gazdă). O reluare. O oază de muzică și normalitate!

V. Grigoroiu (DigiSport Matinal) e tendențios oricând, așa că e și duminica. Farul a revenit în prima Ligă fără să promoveze! Pe bune? Știe toată lumea că echipa din prima ligă e Viitorul care și-a schimbat numele. S-a făcut o fuziune între Farul și Viitorul, fapt comentat și lămurit, iar dacă marele comentatori are dubii să meargă în instanță, nu să sugereze nereguli. Gică Hagi e din nou antrenor și asta mă bucură. Poate unora nu le place. Nu contează ce spune la conferințe de presă.

Război cu bunicul l-am revăzut a treia oară (acum  la HBO). Pentru De Niro și multe faze din care se poate învăța…

Am văzut și George, trăsnitul junglei de la ProTV… simpatic, pentru copii și câțiva adulți…

Kilograme de James Bond. Cred voi deveni specialist…Diamant însângerat cu Di Caprio, Negru și albastru la Film Now, Louie Zamperini (De neînvins), Dreptate la înălțime (Film Now) ș.a.m.d.

Două vorbe despre un film românesc: Siernevada

Două vorbe despre un film românesc. Siernevada .Din 2016. Regia marelui Cristi Puiu. A doua oară văd o parte. Nu mai încerc runda a treia, chiar dacă unii snobi îi vor da 100 de stele, chiar dacă vă supăr. La setul de înjurături în stil neorealist, la secvențele chinuite (peste 10 minute) de dialog (vorba vine) filmate de la spate, la tăcerile prelungi, e greu să reziști.

Unul care stă la volan într-o mașină parcată și-i povestește unei cucoane despre cum o înșela tata pe mama, despre cum plânge el și-și trage mucii de vreo 20 de ori, ca ultimul țăran (ba nu, chiar și ăla scotea o batistă), despre cum nu se înțelege ce spun oamenii într-un apartament și multe altele. Vrea să pară reality, să pară natural. Stil american, cu clefăit, băut, fumat.

O singură bucurie

Am avut o singură revelație, bucurie. Undeva în apartament se auzea un aparat de radio care difuza Loretta Goggi cu Maledetta Primavera. Dacă acesta e noul val al filmului românesc mult premiat, atunci No Thanks! Trebuia să bag un set de înjurături din parcare, așa cum era în film, dar eu chiar am bucuria esteticului. Da, americanii înjură non-stop în filmele lor. Să se enerveze publicul de limba lor.

Ei înjură și pe scenă, și în cântece. E drept mult mai puțin colorat ca noi. Dacă nu e reportaj, dacă nu e relatare de la fața locului, de ce e nevoie să dai senzația de realitate românească astfel? Până și nemernicii din televiziunile obsedate de rating bagă bipuri…

La Digi24 un medic tânăr și informat spune foarte corect că nu se dorește existența unei aplicații care să semnaleze gradul de poluare a aerului, pentru a se lua măsuri imediate. În zona școlilor poluarea este foarte mare. Autoritățile refuză să ne salveze plămânii!

 

DIN 14 IULIE (publicat pe FB, dar acolo fug postările)

Minicronică teve scrisă de un om care știe ce înseamnă televiziune. Grav e că la Realitatea Plus urlă și L. Botin, un individ antipatic care se crede jurnalist. *Nu ai de unde să te informezi! Cum sună asta de la B1Tv: ”Premierul îi dă peste nas lui Năsui”?* În 10 minute face o culegere de imbecilități și non-știri.* Balerina pinkfloideză are un loc rezervat la acest post, Real.Plus, canal mai toxic decât A3. Față de ea, Tatoiu e o zână bună. Oricum fără consult psihiatric n-ar trebui să mai fie lăsați prin studiouri astfel de indivizi. Poate vor aduce și cărămizi în pungi de plastic. Textul de mai jos îi aparține Sandei Vișan:

”Vrei sa auzi stiri la ora 11 noaptea? Nu poti.
La digi e tot proasta aia neclintita.
La realitatea urla balena senatoare, mintind cu glas tare. Cu urlet.
Zic sa vad la tvr 1 ceva stiri. Vax, serial rusesc.
La restul canalelor de stiri nu ma uit.
Nu i bai, nu mai aflu aventurile lui radoi.
La revenire la realitatea, toti urla.
Putinista balena ataca strainii care preiau afacerile romanesti, acelasi discurs sec nationalist. O jale, o cocina de vorbe!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here