Participarea formației Metallica la Festivalul Glastonbury, boicotată

0
176

După ce James Hetfield a vorbit despre  pasiunea sa pentru vânătoare și despre faptul că îi place să călătorească prin lume pentru a participa la expediții de vânătoare, cei care luptă pentru drepturile animalelor au demarat o campanie online prin care cer anularea recitalului pe care Metallica urmează să-l susțină la Festivalul Glastonbury.
Pagina de Facebook, intitulată Remove Metallica from Glastonbury Festival for their support of Bear Hunting, a strâns peste 4.000 de like-uri în mai puțin de o săptămână. Inițiatorii acestei petiții au declarat: „Prin intermediul acestei pagini de Facebook vrem să îi rugăm pe organizatorii festivalului Glastonbury să renunțe la recitalul trupei Metallica anunțat pentru ediția din acest an. Faptul că James Hetfield sprijină vânătoarea sportivă îl face incompatibil cu spiritul festivalului Glastonbury și pătează reputația acestui eveniment”.
 
Campania a fost demarată în momentul în care a fost făcută publică informația potrivit căreia James Hetfield va fi naratorul în documentar difuzat de History TV despre vânătoarea de urși din Alaska. Producătorii susțin că documentarul oferă un punct de vedere echilibrat: „Coabitarea urșilor bruni cu oamenii pe insulă este o chestiune delicată, dar este privită ca una dintre cele mai de succes din lume, depunându-se foarte multe eforturi pentru a păstra un echilibru. Majoritatea vânătorilor omoară masculi adulți, despre care se știe că atunci când hrana este puțină omoară puii de urs și nu ezită să atace oamenii”.
 
Dar mulți oameni sunt de părere că implicarea lui James Hetfield în acest documentar îl face incompatibil cu ideea promovată de Festivalul Glastonbury. „Mă îndoiesc că James Hetfield este singurul artist care susține vânătoarea sportivă, sunt sigur că sunt mulți alții. Dar mă îndoiesc că vreunul dintre ei a beneficiat de un documentar difuzat în prime time în care să poată prezenta vânștoarea ca pe un lucru pozitiv. Ideea acestui festival este alta, iar organizatorii se abat foarte mult de la valorile promovate la Glastonbury, acceptând ca Metallica să facă parte din line-up”, au mai spus organizatorii petiției.
 
sursa: Classic Rock Magazine

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here