Pasărea Rock Simfonic, o nouă provocare Baniciu, Kappl & Lipan

0
51

PASAREA ROCK simfonic 29 maiPasărea Rock Simfonic este o nouă provocare pe care proiectul muzical fondat anul trecut de  Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică o lansează publicului meloman. Prin acest proiect, piesele originale ale trupei Pasărea Rock vor fi reorchestrate și oferite publicului într-o interpretare de excepție demnă de scenele celor mai mari festivaluri din lume.
 
Primul concert Pasărea Rock Simfonic are loc la Ploiești, în data de 29 mai, de la ora 19:30 pe Esplanada Palatului Culturii, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Dirijor: Vlad Mateescu. Invitat special: Flaviu Crișan
 
Prin definiție, rock-ul simfonic se caracterizează prin combinarea genului muzicii rock cu cel al muzicii simfonice și presupune colaborarea unei formații rock cu o orchestră simfonică. Această colaborare îmbracă mai multe forme în ceea ce privește abordarea repertoriului, compoziția și aranjamentul muzical. În cazul Pasărea Rock Simfonic compoziția există deja, iar aranjamentul muzical pentru componența formației de gen rock se va extinde și asupra unei orchestre simfonice. Așadar, formația Pasărea Rock va concerta piese din repertoriul propriu, în colaborare cu o orchestră simfonică.
 
Repertoriul spectacolului Pasărea Rock-Simfonic include compozițiile proprii ale trupei: Praznic năprasnic, Călușandra, Pasărea Calandrinon, Legenda, Zoreaua; compoziții din prina opera rock-simfonic „Meșterul Manole”: Pe Argeș în jos, Rugăciune către Domnul și hituri binecunoscute Mircea Baniciu: Hanul ulciorului nesecat, Eșarfă în dar etc.
 
Proiectul muzical Pasărea Rock Simfonic este un spectacol complex de sunet, imagini și lumini, impesionant prin execuție și dinamic prin compozițiile și temele rock. Concertul va fi completat de costume și proiecte de video-design în concordanță cu mesajul și linia muzicală. Reprezentațiile Pasărea Rock-Simfonic vor fi organizate într-un turneu de promovare a proiectului în orașele mari ale țării.
 
Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu, voce; Josef Kappl, chitară bas; Ovidiu Lipan, baterie, și Cristi Gram, chitară electrică.
 
Primele două concerte Pasărea Rock Simfonic sunt:
29 mai 2015, Ploiești, Esplanada Palatului Culturii, ora 19:30, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, dirijor – Vlad Mateescu. Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești este recunoscută la nivel internațional, cu turnee efectuate pe trei continente, colaborări cu dirijori şi solisti de talie internaţională și participări la numeroase festivaluri de renume.
Organizator: Primăria Municipiului Ploiești
Producător: Revolver
 
21 iunie 2015, București, Piața George Enescu, ora 20:00, alături de Orchestra Camerata Regală. Spectacolul va avea loc în cadrul Bucharest Music Film Festival.
Organizator: Centrul Cultural al Municipiului București. ARCUB
Producător: Revolver
 
Până la următoarea întâlnire, melodiile Pasărea Rock pot fi ascultate aici:
Legenda (muzica și versurile Josef Kappl)
Praznic năprasnic (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)
Pe Argeș în jos (muzica Josef Kappl, versurile Victor Cârcu)
Călușandra (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)
Hora fără de hotar (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here