Paula Seling şi Nicu Alifantis, la Adevărul Live: „E foarte simplu să cânţi banalităţi“

0
53

FOTO Eduard Enea, Adevărul
FOTO Eduard Enea, Adevărul

Interviu de Alexandra Costanda publicat în Adevărul
După o „Ploaie în luna lui marte“ vine un „Weekend“ pe plajă.
Paula Seling: Eu sunt mai mult decât recunoscătoare pentru tot ceea ce Nicu Alifantis a făcut pentru mine…
Nicu Alifantis: Să nu exagerăm!
Paula Seling: Dar nu exagerez.
Nicu Alifantis: Nu, treci peste asta, te rog frumos. (Râde)
Paula Seling: Bine, dar eu ştiu că dacă nu apărea „Ploaie în luna lui marte“ eu nu eram azi în faţa voastră şi am să spun acest lucru de câte ori pot. Acest cântec mi s-a părut foarte pozitiv, cu energie bună şi de vară şi m-am gândit că Nicu Alifantis ar putea să-mi fie partener de cântec. Am fost foarte fericită că a acceptat, mă gândeam că nu o să aibă timp. Dar mi-a răspuns după câteva minute după ce i-am trimis piesa şi mi-a zis că acceptă. Nu vreau să vă spun cât de fericită am fost, pentru că este pentru prima dată când scriu un cântec şi un om şi un artist de talia lui a acceptat să-l cânte alături de mine.
Nicu Alifantis: Am avut o surpriză foarte plăcută, de fapt, a fost o dublă surpriză. Prima că m-a sunat Paula, ceea ce se întâmplă destul de rar, şi m-am bucurat să o aud şi apoi când mi-a zis în câteva vorbe despre ce intenţionează să facă. M-a făcut curios, mi-a trimis piesa, am ascultat-o şi mi s-a părut foarte bună. Am bănuit că muzica este a Paulei, pentru că o cred în stare de aşa ceva, şi apoi am întrebat-o cine a scris textul şi când mi-a zis că tot ea, i-am spus: „Bravo!“. E o piesă foarte optimistă, foarte prietenoasă. Cred că ăsta este marele atu al acestui cântec, e extrem de prietenos, te învăluie, te îmbrăţişează, e tonic, sigur că vârsta ei şi felul ei de a fi se regăsesc înăuntru textului şi al muzicii. Recunosc că acum dacă ar fi să reimprim aş aborda altfel partitura mea, dar e OK şi aşa. A fost o mare bucurie colaborarea asta, care vine la 19 ani de la prima noastră colaborare. Şi atunci Paula a fost o mare surpriză pentru mine, pentru că modul ei de a aborda piesa a fost cu totul altul decât cel gândit de mine când am scris-o. Cred că aşa trebuia să se întâmple, altfel se reflectă personalitatea artistului respectiv. E foarte talentată. A fost un lucru foarte amuzant.
Paula Seling: Mie îmi este întotdeauna frică să nu-l supăr cu ceva, îl apreciez foarte mult. Un om şi un artist ca dumnealui se învârte într-un mediu special, scrie piese speciale, are un fel de a fi care este deasupra tuturor lucrurilor care se întâmplă în showbizul românesc în acest moment.
Nicu Alifantis: Nu mai suport atâtea vorbe frumoase
Paula Seling: Ăsta e unul dintre motivele pentru care dumnealui nu prea apare pe la televizor, pentru că nu prea are pe unde să apară, să fie standardele la nivelul lui. Aşa că e normal să fii tot timpul atât de atent pentru a nu supăra un om de aşa mare valoare.
Nicu Alifantis: Nu e vorba de standarde care să fie la nivelul meu, poate că asta a fost la un moment dat, când eram eu mai pretenţios, acum nu mai sunt eu pe standardele lor. „Nu sunteţi pe targetul nostru.“ Nu-i nicio supărare, eu nu mai am de mult taine cu televiziunea. Pentru ce face Paula prezenţa pe sticlă e un lucru foarte important. Paula arată cum arată, noi intrăm la altă categorie. Cred că lucrul cel mai important pentru un făcător de muzică este să fie auzit. Piesa asta trebuie să fie ascultată, aş vrea să văd lucrul ăsta, pentru că nu e nicio ruşine să dai piesa asta pe radio sau la TV. E un clip bun, repede făcut, bine organizat din spate, foarte cinstit, foarte sincer, fără mari figuri. Ăsta e un hit, s-a născut hit, se întâmplă la unele piese, la altele nu. Ea a făcut lucrul ăsta, de ce să nu fie difuzată? Vreau să o aud pe peste tot, e păcat să nu se audă. Eu mă feresc să vină linia melodică prima, pentru că eu sunt tributar poeziei pe care o cânt şi atunci prefer să plec invers, de obicei plec de la o poezie şi îi găsesc muzica interioară, mai pun şi eu umărul şi aşa ajunge să se nască un cântec. Mi se întâmplă şi invers, chiar acum am pe masa de lucru două piese la care m-am împotmolit la text, m-a luat valul, m-am jucat, mi-am luat o chitară nouă care are un sunet special şi s-a născut mai întâi linia melodică. Pentru mine un autor complet de muzică e Andrieş, el e special în comunicarea pe care o propune, la fel şi muzica lui. La Paula se simte energia vârstei, e frumos împachetat, poetic. E foarte simplu să cânţi banalităţi. Cântecul ăsta are şi un text foarte bun, foarte sincer, foarte bine şi frumos scris. Ea nu e o ageamie, e un om care a făcut Conservatorul, cântă la un instrument serios, ştie cu ce se mănâncă muzica, ea vine cu un alt bagaj decât mulţi alţii.
Puteți citi materialul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/muzica/paula-selling-nicu-alifantis-aduc-weekend-ul-mijlocul-saptamanii-adevarul-live-ora-1400-1_57a1a7785ab6550cb8700248/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here