PERFORMANŢE

0
68

Echipele de junioare şi senioare de gimnastică fete au adus multă bucurie  şi 9 medalii de la Campionatele Europene de la Sofia. O.Belu şi Mariana Bitang se pot mândri cu acest nou succes. Era normal ca sportivele să fie primite de premier sau de preşedinte, era normal să li se dea premii suplimentare, dar NU ERA NORMAL să văd întregul lot (minore 95%) la A3 alături de candidaţii la europarlamentare ale unui partid, conduşi de „antrenorul” lor, V. Ponta! Era 22.30 când am nimerit acolo, după ce l-am văzut uşor isterizat pe R. Turcescu pe B1TV. Mi se părea mai simplă sesizarea oficială a CNA şi altor organe de decizie, decât să generezi o scenă uşor penibilă de revoltă. În emisiunea lui tocmai se măcelăreau cu tandreţe reprezentanţii presupusei drepte, care oricum nu există: C. Predoiu (foarte vocal contra celor din PMP), Cristian Preda (insuficient de dur pentru o astfel de campanie), profesorul Vlad Nistor (o şulfă fără pereche, o ruşine pentru lumea universitară). Sabin Orcan n-a prea apucat să intervină…am senzaţia că jurnaliştii sunt mai de dreapta, în timp ce  politicienii sunt nişte vietăţi dominate de orgolii, resentimente, frustrări…* La RealitateaTV Rareş Bogdan a taxat cu ironie manipularea de la A3, prin folosirea cinică a sportivelor minore pentru campania electorală. Lângă el mai era şi Corina Ungureanu, fostă mare gimnastă, acum candidată independentă. Nici ea n-a prea vorbit, dar au făcut-o cu elan, de la Cluj, Radu Moraru (şi el intrat în politică în partea ecologică) şi Dan Diaconescu (tot mai obositor cu dezvăluirile lui senzaţionale, cu pildele lui infantile şi promisiunile lui deplasate).*
Am văzut cum Radio România se menţine în fruntea audienţelor la mai multe categorii sociologice. Prezentarea rezultatelor de primăvară diferă de la sursă la sursă, dar important e că RRA e constant pe podium şi în creştere uşoară, dar sigură. Faţă de promovarea intensă a concurenţei prin toate mediile, performanţa RRA e cu atât mai importantă pentru că s-a remarcat prin discreţie, decenţă şi echilibru. Poate puţină agresivitate outdoor n-ar strica!* Impresionante imaginile de la inundaţiile din Serbia. Cu greu s-a decis guvernul să ajute vecinii într-o astfel de situaţie tragică! Novak Djokovici a cerut ajutor pentru ţara sa, după câştigarea turneului de la Roma.* Am citit câteva articole legate de secvenţele de la meciul Petrolul-Steaua. Ovidiu Ioaniţoaia recunoaşte că gazdele au fost cele care au atacat cu pumnii, dar apoi o dă la întors şi spune că bucuria nu se exprimă oriunde, oricum. Hora nu mai ţine la noi. La spanioli merge! Culmea e că Steaua a fost amendată din nou şi nu pot înţelege de ce! Ba cred că suma e mai mare decât cea pe care Petrolul o are de achitat. Dacă Reghe s-ar abţine de la declaraţii, intervenţii telefonice, ar fi perfect. Cât de mult ar costa un purtător de cuvânt, un PR al clubului?* Continuă sarabanda confuză cu licenţele date, luate…aşa că nu ştim care-s echipele care joacă în Prima Ligă şi care în a doua? Dacă Dinamo a declarat că e în insolvenţă (deci n-are resurse financiare) atunci cum de a primit licenţă? Pentru cupele europene nu e aptă dar e bună pentru Liga I ?
 

Cosmin Prelipceanu

* C. Prelipceanu (Digi24) a ţinut să-i transmită lui Corneliu Vadim Tudor că nu e „amic” cu acesta, deşi se ştie că CVT aşa se adresează tuturor jurnaliştilor (tinere coleg, amice, frumoasă doamnişoară, etc). După „îndrăzneaţa „declaraţie, i-a închis calea de comunicare pretextând probleme tehnice. Mare curajos! Un erou!*Rapid n-a primit licenţă pentru prima ligă, adică nu poate promova chiar dacă ocupă primul loc în Liga a doua.  Presupuşii finanţatori au dispărut, iar acţiunile sunt la dispoziţia oricui. Nae Manea , preşedintele clubului, declara că încă speră să salveze echipa. Un vorbitor chinuit, dar bine intenţionat!* Magistraţii pică din motive de corupţie, unii fug din arest…tabloul e tot mai agitat!* Reţetele false de la Spitalul Fundeni au dus la o gaură de peste un milion de euro.
* Răzvan şi Dani simt periodic nevoia să-şi exprime iubirea pentru Caragiale prin versiuni adaptate. Au găzduit-o pe Alina Manole  care-şi promovează lansarea de album. Au avut şi un reportaj interesant de la expoziţia de fotojurnalism.* Problemele din familia Minune, operaţia lui Botezatu şi urmările ei, scandalul din familia Prigoană, noile buze ale doamnei Năstase (soţia lui Ilie), durerile Biancăi, sunt subiectele momentului pentru tabloide (tv sau print…).* Performanţa Stelei de a cîştiga campionatul va fi sărbătorită, dacă severii jurnalişti de la DigiSport şi Sport.ro vor fi de acord,  diseară pe Naţional Arena!* DigiSport refuză să rezolve o problemă tehnică de minim bun simţ. Dacă ai trei vorbitori printre dinţi, cu voci slabe, poţi amplifica sunetul printr-o singură mişcare numai pentru cei care grăiesc încet. Singurul care se aude în studio este Radu Naum, cu voce bună, dicţie proastă…* „Sărăţele dulci” a vrut să facă bucătărelul de la Kanal D. Blondele simpatice au încercat să-l aducă la normal subliniind că fiind sărăţele, vor fi sărate, dar pe el I.Q-ul nu-l lăsa şi pace!* Silviu Sergiu a avut invitaţi în studio, dar i-a obligat,( ca şi pe noi) să vadă cum se ocupă Dragnea de un dig oarecare şi apoi cum îl acuză Ponta pe Băsescu urmare a unui interviu despre care Silviu nu ştia nimic. Nici n-a fost ajutat, aşa că abia peste o oră ne-am lămurit că Ponta minţea iar, că TB a răspuns unei întrebări, afirmând că e bine ca DNA să nu facă arestări în plină campanie, ca să nu se spună că se implică în politică. Dealtfel, TB a făcut precizări şi într-o scurtă ieşire la Cotroceni. Părea foarte supărat sau bolnav…* Câteva canale transmit sosirea vicepreşedintelui SUA, Joe Biden!
 
* Vom plăti integral examenele RMN! Asta pentru că tot se lăuda premierul că a eliminat 92 de taxe. Aştept lista lor şi efectele asupre vieţii noastre!* Cosmin Contra e lăudat de presa spaniolă pentru că a salvat Getafe de la retrogradare. Ciprian Marica a înscris de două ori în ultima partidă!* Actriţa Debra Winger vine la TIFF care se va desfăşura între 30 mai şi 8 iunie la Cluj-Napoca.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here