Peter Hammill, invitat special la ARTmania Festival, pentru un concert la Palatul Brukenthal din Piata Mare

0
14

Cea mai influenta si impresionanta voce a rockului progresiv din toate timpurile, va fi audiata si aplaudata in premiera absoluta pentru Romania. Peter Hammill va sustiune un concert solo pentru 350 de spectatori la Palatul Brukenthal, pe 7 august. Cu o discografie de peste 50 de albume, acest acrobat a jonglat cu stilurile muzicale de-a lungul carierei sale de peste 40 de ani.
Peter Hammill s-a nascut in Londra anului 1948 si a inceput cariera de solist vocal si compozitor pentru Van der Graaf Generator, un proiect total neconventional care a marcat profund cultura anilor ’70. Atitudinea curajoasa si nonconformista a artistului de atunci s-a pastrat pana in zilele noastre. Peter Hammill ramane si astazi devotat importantei aplicarii stiintei, inteligentei si pasiunii in creatia muzicala in locul urmaririi succesului comercial.
Van der Graaf Generator s-a format in 1978, anul in care Hammill detinea un portofoliu de sapte albume solo, cu o diversitate impresionanta de abordari lirice si teme muzicale. Pentru cine nu va fi ascultat abordarea proto-punk din “Nadir’s Big Chance”, nu va fi simtit emotiile coplesitoare din “Over” sau nu va fi fost ametit de aranjamentele neconventionale din “The Silent Corner and the Empty Stage” pana la momentul concertului de la Sibiu, nu va crede ca Peter Hammill a fost geniul din spatele acelorasi opere de arta.
Arta propusa de Hammill a fost intotdeauna independenta si necompromisa, motivul probabil pentru care a fost mentionat ca sursa de inspiratie pentru atat de multi mari artisti. In plus, fata de nenumaratele albume solo, a scris muzica pentru balet, film si televiziune. Concerteaza in Europa si in multe alte tari din lume, fie in forma Van der Graaf Generator, fie ca Peter Hammill, asa cum il vom intalni la ARTmania Festival Sibiu 2014, in curtea Palatului Brukenthal din Sibiu, pe 7 august.
Preţul unui bilet este de 100 de lei, dar atenţie, locurile sunt limitate: 350 de spectatori se vor bucura de experienta live oferita de Peter Hammill. Biletele sunt disponibile in retelele Myticket, Eventim si pe shop.artmania.ro.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here