PhenomenOn în clubul Fabrica (22.05.2014)

0
198

Articol de Iulia Radu

PhenomenOn – Catalin Tamazlicaru (vocal) si Andrei Balasa (chitarist)
GALERIE FOTO aici!

PhenomenOn a împlinit 7 ani! Prilej bun pentru da o petrecere alături de prieteni și fani în clubul Fabrica din București. Nu puteam lipsi, așa că ieri (22 mai) am pornit cu pas vioi spre clubul cu pricina. Nu mai fusesem de ani buni acolo, deci am bâjbâit puțin. La un moment dat chiar mă gândeam că voi rata începutul concertului, dar mi-a venit inima la loc când am văzut numeroase motociclete (care mai de care mai frumoase) îngrămădite pe trotuar. „Acolo trebuie să fie Fabrica”, mi-am zis în gând. Pe terasă aglomerație mare, se bea bere, se mănâncă pizza și se râde zgomotos. Barmanul ne-a trimis în club, acolo avea loc concertul PhenomenOn. E aproape imposibil să distingi figurile în semi-întunericul „asortat” cu o porție zdavănă de fum. Dar simți entuziasmul spectatorilor. Fetele îi „toacă” pe băieți cu zâmbetul pe buze, se discută despre ținutele lor, despre ochii lor frumoși, despre ce fotografii au mai postat pe Facebook în ultima vreme.
 
Mike Vlahopol

De partea cealaltă, în culise, emoțiile au atins cele mai înalte cote. Băieții vor să înceapă la ora anunțată și să respecte programul întocmai, dovedind astfel că nu au 7 ani doar pe hârtie, ci îi au și pe cei 7 ani de acasă. „Vor să respecte și invitații și publicul, așa cum este normal”, mi-a spus Mihaela Bălașa, mama lui Andrei, care a fost gazda perfectă, asigurându-se că fiecare invitat are loc pe scaun, apă, o gustare.
 
La 20.10, Mike Vlahopol, primul invitat al serii, a urcat pe scenă pentru un scurt recital. Piesele mai vechi s-au împletit cu cele noi, ne-am bucurat și de un tribut Joe Satriani, despre care a mărturisit că este preferatul lui.
 
Cătălin Tamazlicaru (vocal)

Sărbătoriții serii au salutat pentru prima dată publicul la ora 20.40. PhenomenOn ne-au oferit o porție viguroasă de rock. Cătălin Tamazlicaru (solist vocal) transmite multă energie, atât prin moul în care interpretează cât și prin mișcările dinamice executate pe scenă. Când pe monitoare, aplecat spre public, când în dreapta, când în stânga, Cătălin a fost de neoprit, transformând scândura scenei într-o trambulină prin saluturile repetate.
 
Andrei Balasa (chitarist)

Pe Andrei Bălașa (chitarist) îl prinde foarte bine aerul serios. Zâmbește rar, dar transmite mult! Trece cu ușurință de la pasaje melodioase la riffuri agresive. Poate fi și briza care te răcorește într-o zi toridă de vară, dar  poate dezlănțui rapid și o vijelie amețitoare de riffuri. Trăiește muzica și asta se simte! A avut emoții, dar au fost constructive.
 
Dragoș Popa (basist)

În schimb, în partea dreaptă a scenei, Dragoș Popa (basist) zâmbește foarte mult. Iar fetele oftează la fel de mult. Dragoș are o comunicare specială atât cu spectatorii cât și cu colegii. Indiferent ce ar cânta, are o față senină care atrage privirile ca un magnet. Iar când cânți cu atâta plăcere, nu poți trece neobservat.
 
Vlad Toma (baterist)

Pe Vlad Toma nu prea îl vezi (asta e, ghinionul bateristului!), dar rar ai ocazia să asculți „inima” unei trupe bătând cu atâta entuziasm!
 
De fapt, cred că „bucuria” este cuvântul care caracterizează cel mai bine această trupă. E mare lucru să urci pe scenă și să cânți cu bucurie… orice, fie că vorbim de piese proprii, fie că ne referim la coveruri. Reușesc împreună să transmită această stare de bucurie și spectatorilor, iar schimbul de energie dintre artiști și public este fabulos. Piesele noi, care vor apărea în toamnă pe albumul „Aurora Borealis”, unele dintre cele prezentate live aseară nu aveau stabilit încă un titlu, au fost primite cu la fel de mult entuziasm ca cele arhi-cunoscute.
 
Andrei Bălaşa (chitarist), Cristina Kiseleff (vioară) și Tudor Turcu

Au avut și numeroși invitați care au venit cu drag să îi susțină. Astfel, în prima parte a recitalului, i-am văzut pe: Cristina Kiseleff (Phoenix, Blue Nipple Boy), fata cu vioara, o prezență furtunoasă pe scenă (alături de care au cântat, printre altele, o variantă inedită a piesei „I Love Rock N Roll”, implicând și spectatorii la refren), Fabian Sasu (Blue Nipple Boy, Voodoo) cu care au cântat primul single de pe viitorul album („Burn Them Down”), dar și „I Stand Alone”, un cover după trupa Godsmack, şi  Tudor Turcu (de la care vă puteți aștepta la surprize muzicale placute în viitorul apropiat!) care a interpretat alături de băieți piesa „Hello” și apoi „Nunta” din repertoriul Phoenix, având-o alături pe Cristina cu a sa vioară fermecată.
 
PhoenomenOn si Balaurul (Trooper)

După o scurtă pauză, băieții de la PhenomenOn au revenit pe scenă. I-au adus cu ei și pe prietenii de la Trooper, Coiotu și Balaurul. Au cântat împreună piesele „Tari ca munții” și „Nori de hârtie” (cover Voltaj).
 
 
 
PhenomenOn si Rares Totu

PhenomenOn ne-a oferit și o porție viguroasă de blues, invitând alături de ei pe scenă pe Cyfer (Cyfer’s Sin), alături de care au cântat Cocaine și Fried, şi mai apoi pe Rareş Totu (Midnight Express, Trans Express) pentru a interpreta împreună Voodoo Chile și All Along The Watchtower.
 
Și-au mai exprimat o data dragostea față de rock n roll atunci când a urcat pe scenă Natalia Selejan (care a obținut locul 3 la X-Factor în 2012) care a cântat cu băieții „I Love Rock N Roll”.
 
Cyfer

Seara s-a încheiat în acordurile piesei „Bagă riffu”, care apare pe primul album al trupei PhenomenOn, „Începuturi”.
 
Și dacă tot suntem la ceas aniversar, profit de ocazie de a vă aminti de prima noastră întâlnire cu trupa PhenomenOn. S-a întâmplat 19 mai 2012, iar la vremea respectivă din componența trupei făceau parte: Cătălin Tamazlicaru (vocal), Andrei Bălaşa (chitară, fondator), Asy Mitroi (chitară), Robert Acsintoaie (chitară bas) şi Alex Ursache (tobe, percuţie). Puteți (re)asculta ediția aici!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here