PLATONIC BAND, PLĂCEREA DE MARȚI 23.05.

0
124
Galerie foto de Iulia Radu (click aici!)
Galerie foto de Iulia Radu (click aici!)

Luna mai e bogată. Am prins și cireșe adevărate, chiar și roșii românești. Marți am debutat ca spectator la Cinema Pro. N-am fost niciodată în acea sală. Nicu Patoi și colegii lui de band ne-au invitat și mi s-a părut de nerefuzat. Nici el n-a ocolit emisiunea. N-am regretat. Muzica celor de pe scenă, atmosfera colegială, prietenească au contribuit la o seară foarte plăcută. N-a fost sala plină, dar au fost mulți oameni din breaslă. Am stat chiar lângă Ștefan Bănică (colegul de scenă în sute de ocazii ) și Lavinia. I-am revăzut cu mare plăcere pe Dan Jordan Herford, familia Patzaichin, Mugurel Vrabete, Maria Zărnescu, Ioana Maria Mîntulescu, Alexandru Andrieș, Aurelian Temișan, Florin Giuglea, Dorian Ciubuc, Robert Turcescu și soția (care au plecat înainte de final), Vlad Crețu, Marcian Petrescu, Emil Grădinescu, oamenii de radio Liviu Zamora, Cristi Theodosiu și sigur alții care mi-au scăpat.  La final oamenii au discutat în foaier, s-au făcut fotografii, s-au dat autografe. Muzica de calitate, adună, generează bună dispoziție
Sala nu are culise, așa că artiștii au venit din hol (cam ca la Cinema Patria) și au fost obligați să rămână pe scenă până au terminat tot ce aveau de spus. Vorbitorul grupului este Berti Barbera. M-a bucurat să-l aud făcând o trimitere la radiouri și la heavy rotation. Mi-ar fi plăcut și mai mult să-l aud că semnalează puținele excepții. Prea multă bucurie, strică. A vorbit foarte puțin și emoționat Răzvan Lapi Lupu, când a anunțat o piesă (Till We Meet Again) dedicată fostului coleg Platonic, Mihai Coman. Piesă foarte frumoasă. Reacția sălii a fost de emoție totală. A vorbit și Nicu Patoi cu timiditatea-i cunoscută, dar au vorbit pentru el chitarele de lux pe care le stăpânește atât de bine. Avem și noi un Satriani al nostru și o trupă, Platonic, care sună ca afară.
Am auzit de toate, piesele compuse de Nicu Patoi (care ne-a semnalat și chitara creată de Florin Giuglea), câteva noutăți programate pentru un viitor album, blues, funk, soul, dar și  cover-uri reușite din repertoriul The Beatles. A ajutat vocal Mihaela Stanciu (strict la piesele din repertoriul The Beatles).  Evident că la bis am primit porție dublă de The Beatles (Come Together și Get Back).
Sunet bun, plăcut, poate cu un bas puțin mai tare decât era cazul, dar Adrian  Ciuplea e un profesionist de clasă așa că alături de Lapi a asigurat partea ritmică, în timp Berti și Nicu au rezolvat secțiunea aritmică (așa s-a exprimat Berti). Percuțiile lui Berti se puteau auzi ceva mai clar, dar asta ține de locul în sală și starea urechilor fiecăruia. Eu le aveam ușor înfundate.
O seară de ținut minte, iar Platonic  (are deja 22 de anișori) rămâne o trupă de urmărit și ascultat, chiar dacă este de nișă! Să facem să crească nișele până ajung în mainstream prin numărul spectatorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here