PORTRET: Kirk Douglas (9.12.1916 – 5.02.2020)

Articol preluat de pe Rador.ro

0
55

Motto: „Toţi copiii sunt actori naturali, iar eu încă sunt copil. Dacă te maturizezi complet, nu poţi fi niciodată actor.” – Kirk Douglas

Miercuri, 5 februarie, legendarul actor de teatru şi film Kirk Douglas, a murit la vârsta de 103 de ani.

Considerat unul dintre puținele staruri de box – office autentice, Kirk Douglas a demonstrat, de-a lungul anilor, un talent robust şi puternic, o prezenţă fizică impunătoare, o inteligenţă a jocului, originalitate şi agilitate, fiind un tip născut parcă pentru roluri de erou.

După o carieră care numără peste 90 de filme, dominate de un stil spontan remarcabil şi un dinamism sufletesc impresionant, Kirk Douglas este, poate, actorul cu cea mai spectaculoasă viață personală, cel puţin la fel de spectaculoasă precum cariera sa: a iubit, a înșelat, a fost părăsit, a crescut mulţi copii, a trecut prin dramatica încercare a morţii unuia din fiii săi, a fost judecat, apoi iertat, s-a jucat cu nepoții și, deşi niciunul din legendarele sale roluri nu a primit un Oscar – ci doar unul onorific -, este unanim apreciat pentru ceea ce a dăruit lumii artistice mondiale, fiind unicul supravieţuitor al epocii sugestiv denumite „Hollywoodul de Aur”.

Kirk Douglas s-a născut la Amsterdam, New York, la 9 decembrie 1916, numele său real fiind Issur Danielovich. Părinţii săi, Herschel „Harry” Danielovich şi Bryna „Bertha” (Sanglel) Danielovich, erau imigranţi din Belarus, care au venit în Statele Unite pentru a scăpa de pogromul împotriva evreilor, iar după naşterea celui care avea să devină un mare actor, şi-au schimbat numele în Demsky, iar copilul lor a primit numele de Izzy Demsky. Până la a ajunge la numele de Kirk Douglas, şi-a mai modificat numele pe parcursul anilor în Isadore Demsky.

Puteți citi materialul în întregime aici: http://www.rador.ro/2020/02/06/portret-legendarul-kirk-douglas-a-murit-la-varsta-de-103-ani-un-actor-autentic-cu-o-viata-personala-fabuloasa/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here